Telefacts zomer

di+do
22.00

Telefacts zomer

Ook tijdens de zomer is er Telefacts. Twee keer per week stelt Cathérine Moerkerke de meest spraakmakende reportages voor.

Meer over Telefacts zomer 648 artikels

Rampvlucht MH17

Donderdag 24 juli - Naar aanleiding van de noodlottige vlucht MH17 van Malaysia Airlines brengt Telefacts Zomer op donderdag 24 juli 2014 een speciale uitzending met een reportage over de feiten en de emoties van deze vlucht. Donderdagmiddag 17 juli vertrok het vliegtuig in Amsterdam, om nooit aan te komen in Kuala Lumpur. In de nabijheid van het Oost-Oekraïense dorp Hrabove is het toestel geraakt door een luchtdoelraket en neergestort, in een gebied dat bezet is door pro Russische rebellen. Aan boord bevonden zich 15 bemanningsleden en 283 passagiers, er zijn geen overlevenden.

67 keer bekeken
00:38

Dertien en aan de drank

Dinsdag 22 juli - Het noordoosten van Engeland heeft een probleem met jongeren die op straat alcohol drinken. Elk jaar belanden honderden tieners in het ziekenhuis omdat ze stiekem teveel gedronken hebben. Soms gaat het om kinderen van amper 13 jaar.
424 keer bekeken
00:32

De grootste dopingleugen allertijden: Lance Armstrong

Dinsdag 15 juli & donderdag 17 juli - Telefacts Zomer zendt een unieke 2-delige documentaire uit over Lance Armstrong. Aan de hand van unieke getuigenissen en exclusieve amateurvideo-opnames uit de entourage van Armstrong, toont de documentaire hoe de 7-voudige ex-tourwinnaar, 20 jaar lang de sportwereld bedroog.
1717 keer bekeken
00:29

In de ring voor de ultieme dancebattle

Donderdag 10 juli - King of the Ring is één van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld voor breakdancers. Het concept is simpel: een 1 tegen 1 dansgevecht of ‘battle’ in een boksring. Een driekoppige jury beslist wie de beste danser is. Wie zich kan kronen tot koning van de ring, kan rekenen op een internationale danscarrière. Veel jongeren voelen zich geroepen om deel te nemen, maar enkel de crème de la crème wordt toegelaten.
266 keer bekeken
00:40

Christian Louboutin: De man achter de rode zolen

Dinsdag 8 juli - Van wereldsterren tot gewone huisvrouwen (en hun mannen): iedereen is wild van de stiletto’s van Christian Louboutin. Vorig jaar verkocht de Franse ontwerper 800.000 paar schoenen. In Telefacts Zomer gunt hij uitzonderlijk een blik achter de schermen van zijn miljoenen-imperium.
1067 keer bekeken
00:38

Ultramarathons: dwars door de hel

Donderdag 3 juli - Vier ultramarathons van telkens 250 kilometer, af te leggen in één jaar, op de meest onherbergzame plekken op aarde: de Gobi -woestijn in China, de Atacama-woestijn in Chili, de Sahara-woestijn in Egypte, en de ijswoestijn van Antarctica. De ‘Vier Woestijnen Ultra Marathon’ is de ultieme uitdaging voor extreme duursporters. In Telefacts Zomer volgen we Samantha en Dave, twee atypische deelnemers die de grootste uitdaging van hun leven aangaan.
816 keer bekeken
00:33

Versieren is als hacken

Dinsdag 1 juli - “Wie een computer kan hacken, kan elke vrouw versieren. Het is gewoon een kwestie van door haar firewall te geraken.” Dat is het uitgangspunt van Atanas Boev, een Bulgaarse wiskundige die een formule bedacht om van nerds echte versierders te maken. Aan de hand van een cursus ‘versier-programmeertaal’…
828 keer bekeken
00:27

Mission Impossible: de berging van Costa Concordia

Donderdag 26 juni - De Costa Concordia drijft weer en ligt opnieuw rechtop voor de kust van het Italiaanse eiland Ciglio. Het leek een onmogelijke opdracht, maar het feit dat het toch is gelukt, is de verdienste van Nick Sloane, de beste bergingswerker ter wereld. Een jaar lang heeft een cameraploeg Nick en zijn team gevolgd tijdens de moeilijkste opdracht uit hun carrière: de berging van de Costa Concordia.
635 keer bekeken
00:34

Volg vtm