Volg ons op social

Ontdek alle b&b's op deze kaart. Linksboven kan je een jaargang kiezen!

Over Met Vier in Bed

Het concept van Met Vier in Bed blijft in dit zesde seizoen ongewijzigd: vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – verblijven een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop worden zowel de kamer, het ontbijt, de gastvrijheid, hygiëne als de gekozen activiteit vakkundig beoordeeld, en vertaalt ieder duo zijn appreciatie in een aantal bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes in de wacht heeft gesleept, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en ontvangt de Met Vier in Bed-trofee.

Met Vier in Bed trekt rond in Vlaanderen en Wallonië, maar zoekt het ook dit seizoen opnieuw tot over de landsgrenzen met Frankrijk, Spanje en Portugal. Voor wie het toch graag wat verder van huis zoekt, trekt Met Vier in Bed voor het eerst naar Thailand. Thailand is niet alleen een van de populairste vakantiebestemmingen in Zuidoost-Azië, maar het land staat bekend om haar ongeziene natuurpracht, eeuwenoude tempels, gastvrije bevolking en heerlijke oosterse keuken.

Nieuwe fragmenten

B&B's

Extra

Bed & breakfasts uit binnen- en buitenland nauwlettend onder de loep genomen en gekeurd. Vier koppels die zelf een B&B uitbaten, verblijven een dag en een nacht in het gastenverblijf van hun collega’s en geven een beoordeling. Ze hebben aandacht voor zowel de accommodatie, het onthaal, de streek en zelfs de bezienswaardigheden.

Ieder koppel vertaalt zijn appreciatie in de vorm van ‘bedjes’, die worden uitgedeeld op een schaal van 1 tot 5. De B&B die het grootste aantal bedjes in de wacht sleept, wordt uitgeroepen tot winnaar van de week.

Naast binnenlandse vakantieadresjes worden ook buitenlandse B&B’s aangedaan, die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn. Van Frankrijk, Spanje en Portugal tot Italië: overal zetten gastvrije Belgen de deuren van hun gastenverblijf open. Zijn de bedden goed? Is er voldoende cultuur om op te snuiven? Hoe ziet het ontbijt eruit? Bezorgen de eigenaars hun gasten een warm gevoel? Niets wordt over het hoofd gezien.