Safety First

Safety First

Vrijdag 29 maart 2013 begon als een doodgewone werkdag bij BAYER Linkeroever. Dirk Porrez zat op zijn post als bewakingsagent aan poort 3, Luc Turlinckx reed fluitend rond met de vorklift in het magazijn en Smos werkte zich uit de naad aan de laad- en loskade.

Maar voor Dirk, Luc en Smos werd vrijdag 29 maart 2013 een zwarte dag. Hun bedrijf kondigde een reorganisatie aan, drie mensen werden ontslagen. Omdat het er ‘maar’ 3 zijn, is er nauwelijks reactie van de vakbond. Zelfs de krantenkoppen reageren opgelucht: slechts 3 ontslagen bij Bayer Linkeroever”, “Schade na reorganisatie valt mee”. Ja, behalve voor hèn natuurlijk. 

Wat moest Dirk nu doen?
Dirk is een trots beestje. Falen staat niet in zijn woordenboek, maar helaas wél veelvuldig in zijn levensverhaal. Al zal hij dat zelf niet gemakkelijk toegeven.

Wat moest Luc nu doen?
Hij zit midden in een zware verbouwing. En zijn bazige vrouw Britt vindt nu al dat het allemaal te traag gaat. 

Wat moest Smos nu doen?
Eindelijk begon hij wat stabiliteit in zijn leven te krijgen: hij had een vaste job waar hij zich bovendien in kon uitleven.

Dirk zorgt voor een oplossing: hij richt zelf een securitybedrijfje SAFETY FIRST op en biedt zijn collega’s Luc en Smos een job aan. Alleen een vrouw ontbrak nog. Want enkel vrouwen mogen vrouwen grondig fouilleren. Zijn zus Ingrid bood de oplossing. Met haar erbij waren ze voltallig.

Klaar om de veiligheid in de samenleving te garanderen.
Discipline, dedication and friendship… maar Safety First !

 

Meer over Safety First 40 artikels

'Safety First' wint de Ha! van Humo

In de Beursschouwburg van Brussel is 'Safety First' gisterenavond met de felbegeerde Ha van Humo aan de haal gegaan. Al sinds 1980 bekroont de redactie van Humo jaarlijks een binnenlands televisieprogramma of een televisiepersoonlijkheid met de Ha!

"Focus on the job, Smos"

Smos is er met zijn hoofd niet bij. De keuze tussen bewaker of stuntman zijn is gewoon te zwaar ... Intussen flirt Ingrid met stuntman Olivier, waarbij Luc probeert stokken in de wielen te steken.
15526 keer bekeken
02:47

Breaking news: Smos heeft twee hersenhelften

Smos wil al van kleinsaf stuntman worden, maar hij mocht nooit van thuis. Na zijn ontmoeting met Olivier slaat hij volledig door.
10700 keer bekeken
01:53

Showbizzzzz!

Het team van Dirk Porrez bewaakt vandaag de VTM... Maar alvorens aan die opdracht te beginnen, wil Luc Ingrid verrassen ...
6153 keer bekeken
01:44

Verlaat Smos echt het team?

Dirk denkt dat Smos zijn keuze gemaakt is en dat hij het team wil verlaten om stuntman te worden. Maar is dat ook zo?
6237 keer bekeken
02:00

De mislukte kus van Dirk

Dirk wil praten met Vera. Hij wil een duidelijke lijn trekken tussen werk en privé. Maar meent hij dat echt wel?
8295 keer bekeken
02:10

Een vrouw die meteen tegenspreekt? Dat is Luc zijn vrouw!

Luc is buitengesmeten door zijn vrouw omdat de verbouwing van de badkamer blijft aanslepen. De bewakingsopdracht op de woonbeurs is meteen de kans om een nieuwe badkamer aan te schaffen. Maar daarvoor heeft hij duidelijk hulp nodig ...
11635 keer bekeken
01:10

Friendship groeit in de jacuzzi

Luc zijn vriendin gaat niet akkoord met de badkamer die hij op de woonbeurs kocht. En aangezien hij zijn voorschot niet terugkrijgt, moet hij dan maar iets anders kopen ...
11246 keer bekeken
01:21

Volg vtm