Nieuwe fragmenten

de zonen van van as programma info

Frans Van As is de stichter en zaakvoerder van het familiebedrijf “Van As & Zn”. Hij houdt er echter een eigenzinnige leiding op na. Creatief boekhouden, ‘vriendendiensten’, geld onder tafel schuiven: Frans haalt er zijn neus niet voor op. Hij beseft niet dat andere tijden andere regels vragen en brengt hierdoor zijn onderneming in grote moeilijkheden. Zijn omgeving vindt het dan ook hoog tijd dat hij met pensioen gaat, maar geen van zijn twee zonen heeft de capaciteiten om de leiding over te nemen.

Wanneer de zaak na een zoveelste blunder op de fles dreigt te gaan, besluit de familie dat het tijd os om actie te ondernemen. Frans zet – weliswaar tegen zijn zin – een stap opzij en draagt de fakkel over aan Eddy, de jongste en minst onbekwame van zijn twee zonen. Deze is vastbesloten om het over een andere boeg te gooien dan zijn vader, maar ondervindt al snel dat een bedrijfscultuur niet zo eenvoudig te veranderen is. Hij moet één voor één zijn goede voornemens laten varen.

In het tweede seizoen moet Eddy Van As zijn koffers pakken nadat zijn affaire met de boekhoudster aan het licht kwam en hij zit nog altijd aan ‘de vijver’.

Daarom neemt zijn vrouw Rita tijdelijk de leiding over bij ‘Van As & Zn’. Achter de schermen is het echter nog steeds pater familias Frans die, met de hulp van zijn rechterhand Dick, de touwtjes op zijn eigen impulsieve manier in handen heeft.

Martine ziet haar kans schoon om haar man Herman, de oudere broer van Eddy, naar de top van het bedrijf te loodsen. Ze zal echter snel moeten handelen, want Eddy wil de draad weer oppikken. Martine zet haar man zwaar onder druk, maar de vraag is of Herman zelf wel baas wil zijn.

En ook de vriendschap tussen Frakke en Jempie komt onder druk te staan wanneer deze laatste de liefde van zijn leven ontmoet…

Personages

Extra

Andere programma's