Zwoegen en zweten in Swentibold

Op vrijdag 7 oktober 2011 zetten de 12 meest getalenteerden de workshops in Swentibold verder. Veerle polst aan de hand van enkele basisoefeningen hoe het met het acteertalent en het inlevingsvermogen van de kandidaten gesteld is, terwijl Ronny te weten wil komen hoe het met het stembereik van de jongemannen zit. En Lise, die traint de jongens nog steeds om hen een perfecte én stoere tango te laten dansen. Maar niet iedereen blijkt over even veel danstalent en zelfvertrouwen te beschikken.

Aan het einde van de eerste dag krijgen de 12 jongemannen gitaarles van een man waar ze erg naar opkijken: Kris Wauters. In de musical moet Sam immers het liedje ‘Domino’ spelen, maar sommige kandidaten hebben nog nooit een gitaar in hun handen gehad.

Als de avond valt, maken de jongemannen het gezellig buiten. Bij een glas leren ze mekaar beter kennen, zingen ze erop los en doen sommigen ook wat huiswerk dat ze van coaches Veerle, Ronny en Lise gekregen hebben. Zij bespreken ondertussen de houding en de prestaties van hun poulains en nemen enkele jongemannen apart voor een broodnodige wake-up call…

De volgende ochtend komt Koen Wauters langs in Swentibold. Hij weet als geen ander dat je als podiumbeest over een uitstekende conditie moet beschikken. Een rustig ontbijt zit er dus niet in voor de kandidaten, want Koen wacht hen voor dag en dauw op voor een doorgedreven fitnesstraining, doorspekt met een portie zang.
Na de training staan de Swentibolders alweer nieuwe workshops te wachten en de mannen doen er stuk voor stuk alles aan om een goede beurt te maken. Ze beseffen immers dat de coaches hen continu evalueren en dat Swentibold voor minstens één van hen het eindstation zal zijn in deze wedstrijd...

Vrijdag 7 oktober 2011 om 20.45