Rob Vandenbergh

gespeeld door Stan Van Samang

Rob durft risico’s te nemen en gaat het avontuur niet uit de weg. Het verbaasde dan ook niemand dat hij tien jaar geleden naar Kenia verkaste en er aan de slag ging als piloot van een sproeivliegtuig. Wanneer Rob na de dood van zijn vader het wijndomein Zuidflank erft, keert hij definitief terug naar Vlaanderen en zet hij zijn eerste stappen als wijnbouwer. Hij moet echter opboksen tegen zijn jeugdvriend Mark, ondertussen een ervaren rot in het vak en eigenaar van een gerespecteerd wijnkasteel.

Rob is een intelligente kerel met een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Geen praatjesmaker, wel het type man dat recht op zijn doel afgaat. Hij verdiept zich met vallen en opstaan in de wijnteelt, maar de dood van zijn vader, een onopgehelderd incident uit het verleden en een verboden liefde laten hem niet los.

Zijn rol als agent Kevin De Kesel in Wittekerke twaalf jaar geleden betekende voor Stan Van Samang het startschot van een mooie acteercarrière. Sindsdien prijkte hij bij de hoofdcast van de films Windkracht 10: Koksijde Rescue en Vermist, waarvan later de serie volgde. Daarnaast was Stan met gastrollen te zien in tal van Vlaamse fictiereeksen zoals Zone Stad, Flikken, Sedes & Belli, Code 37 en Aspe, en in de film Buitenspel. Hij verleende ook zijn stem aan verschillende Vlaamse animatiefilms waaronder Ratatouille en De Prinses en de Kikker.