Ontdek de locatie: Gerechtshof Tongeren

04/11/2013 - 13:27

Tongeren en Hasselt zijn de 2 gerechtelijke arrondissementen van Limburg. Het gerechtshof van Tongeren ligt in het hart van de stad en werd in 1841 gebouwd in neoclassicistische stijl. Het gerechtsgebouw is voornamelijk gekend door de zaak tegen Els Clottemans, die er op 21 oktober 2010 dertig jaar cel kreeg voor de ‘parachutemoord’.

Naast het gerechtsgebouw is ook een wandeling langs de omwallingen zeker de moeite. In aflevering 10 van Zuidflank, waar het ongeluk van Eva in beeld wordt gebracht, zien we onder meer de Legioenenlaan. Een laan aan de 2de-eeuwse Romeinse stadsomwalling, aangelegd in de jaren ’70 als ontsluiting van de Romeinse muur.

Vrijthof 1 - 3700 Tongeren

Plan hier je bezoek aan de locaties

Ontdek meer over Zuidflank

Nieuwe fragmenten

Zuidflank programma info

'Zuidflank's verhaal draait rond een familievete, gesitueerd in en rond Tongeren en Riemst. Twee families betwisten al honderd jaar de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende wijn oplevert. Rob en Mark, beide dertigers en telgen van de concurrerende clans, willen definitief komaf maken met die vete en een streep trekken onder het verleden. Maar honderd jaar ruzie, dat wis je niet zomaar uit.

Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An in Zuidflank. De regie is in handen van Hendrik Moonen en Ruben Impens is Director of Photography.

Zuidflank wordt geproduceerd door Menuet, het productiehuis achter o.a. Deadline 14/10, Code 37 (De Film en de serie), Katarakt, De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown. De serie wordt gerealiseerd met de steun van het Mediafonds, tax shelter partners en de steden Tongeren en Riemst.

Zuidflank: een onvergetelijk verblijf in Tongeren en Riemst

Het is ondertussen wel duidelijk dat Tongeren en Riemst dé setting vormen van de topreeks Zuidflank. Naast de vele locaties die in de reeks te zien zijn en die je ook op deze site kan terugvinden, hebben beide steden nog heel wat meer in petto voor een gezellig weekendje weg.

Surf naar Zuidflank.be en ontdek er de verschillende arrangementen en promoties die garant staan voor een onvergetelijk verblijf in het landelijke Limburg. Een handig overzicht van alle mogelijkheden vind je ook in de toeristische gidsen van beide steden, de je hier kan downloaden.

Download de brochure over Tongeren

Download de brochure over Riemst

Plan hier je bezoek aan de locaties

 

Personages

Extra