Mark Deweerdt

gespeeld door Jan Sobrie

Mark is de rijke jeugdvriend van Rob. De twee hadden in hun jeugdjaren een ijzersterke band, gingen voortdurend samen op stap en beleefden een gouden tijd. Aan die vriendschap kwam tien jaar geleden echter abrupt een einde.

Mark gaf zijn studies jaren geleden op om de wijngaard van zijn vader over te nemen en uit te bouwen tot een gerenommeerd château. De dertiger is gedreven en ambitieus, en windt er geen doekjes om dat hij ondernemer van het jaar wil worden. Wanneer Rob zich onverwacht ook als wijnbouwer ontpopt, barst er een hevige concurrentie- en machtsstrijd tussen beiden los. Het duel breekt pas echt los, als Rob ook zijn persoonlijke gevoelens niet langer kan negeren.

Acteur, auteur, regisseur: Jan Sobrie is het allemaal. Hij studeerde in 2002 af aan de toneelafdeling van het RITS en is sindsdien actief in het Vlaamse toneellandschap. Jan zette zijn schouders onder tal van producties, waaronder de bejubelde stukken Zolderling, Fimosis en Titus, die stuk voor stuk een nominatie voor het Theaterfestival in de wacht sleepten. Jan Sobrie werd zelf in 2009 genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater voor zijn werk als theatermaker. Op het televisiescherm gaf hij de afgelopen jaren gestalte aan gastpersonages in Aspe, Vermist, Flikken en Witse.