Bezoek de locatie: Gallo-Romeins Museum

08/10/2013 - 11:25

Leren over het verre verleden is nergens zo leuk als in het Gallo-Romeins Museum. Het verre verleden start zo’n 500.000 jaar geleden en loopt tot in de vroege middeleeuwen. Neanderthalers, de eerste homo sapiens, Kelten, Eburonen en uiteraard Romeinen en Germanen: ze passeren allemaal de revue.

Actief ontdekken, beleven, verdiepen, verbanden leggen, in vraag stellen, ... Op een dynamische manier en in een inspirerende omgeving krijg je inzicht in de reden waarom het gelopen is zoals het is. Een boeiende manier om iets op te steken, voor jong én oud.
Het Gallo-Romeins Museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Raadpleeg zeker de activiteitenagenda: lezingen, evenementen, speciale programma’s… Ook de bijzondere architectuur, het hartelijke onthaal, de leuke museumshop en het gezellige Museum Kafee maken je bezoek helemaal áf.

Kielenstraat 15, 3700 Tongeren

Print hier jouw kortingsbon en plan nu zelf je bezoek aan de regio

Ontdek meer over Zuidflank

Nieuwe fragmenten

Zuidflank programma info

'Zuidflank's verhaal draait rond een familievete, gesitueerd in en rond Tongeren en Riemst. Twee families betwisten al honderd jaar de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende wijn oplevert. Rob en Mark, beide dertigers en telgen van de concurrerende clans, willen definitief komaf maken met die vete en een streep trekken onder het verleden. Maar honderd jaar ruzie, dat wis je niet zomaar uit.

Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An in Zuidflank. De regie is in handen van Hendrik Moonen en Ruben Impens is Director of Photography.

Zuidflank wordt geproduceerd door Menuet, het productiehuis achter o.a. Deadline 14/10, Code 37 (De Film en de serie), Katarakt, De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown. De serie wordt gerealiseerd met de steun van het Mediafonds, tax shelter partners en de steden Tongeren en Riemst.

Zuidflank: een onvergetelijk verblijf in Tongeren en Riemst

Het is ondertussen wel duidelijk dat Tongeren en Riemst dé setting vormen van de topreeks Zuidflank. Naast de vele locaties die in de reeks te zien zijn en die je ook op deze site kan terugvinden, hebben beide steden nog heel wat meer in petto voor een gezellig weekendje weg.

Surf naar Zuidflank.be en ontdek er de verschillende arrangementen en promoties die garant staan voor een onvergetelijk verblijf in het landelijke Limburg. Een handig overzicht van alle mogelijkheden vind je ook in de toeristische gidsen van beide steden, de je hier kan downloaden.

Download de brochure over Tongeren

Download de brochure over Riemst

Plan hier je bezoek aan de locaties

 

Personages

Extra