Bezoek de locatie: Grote markt & Onze-Lieve-Vrouwebasiliek

08/10/2013 - 11:13

De Grote Markt en omliggende straten zijn een grote troef van de stad Tongeren. Naast de vele winkels, cafés en restaurantjes, vind je er ook het standbeeld van Ambiorix. Het standbeeld is een ontwerp van Jules Bertin en dateert van 1866. Het voetstuk is in de vorm van een prehistorische dolmen en het beeld zelf is van brons en ongeveer 390cm groot.

Het bevindt zich aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. De basiliek is de grootste kerk van de stad en wordt gezien als het hoogtepunt van de Maasgotiek. De Onze-Lieve-Vrouwekerk werd een basiliek op 20 februari 1931 door een erkenning van paus Pius XI. De toren en de kerk hebben tal van rampen meegemaakt: van zware branden tot helse stormen, telkens met een enorme ravage als resultaat. Hierdoor is de basiliek (en meer bepaald de toren en de spits) verschillende keren opnieuw gebouwd. Door de zware financiële last die dat met zich meebracht, staat er uiteindelijk geen échte spits op de toren. Vandaar ook het zware, bombastische uiterlijk van de kerk.

Grote Markt, 3700 Tongeren

Plan nu zelf je bezoek aan de regio

Ontdek meer over Zuidflank

Nieuwe fragmenten

Zuidflank programma info

'Zuidflank's verhaal draait rond een familievete, gesitueerd in en rond Tongeren en Riemst. Twee families betwisten al honderd jaar de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende wijn oplevert. Rob en Mark, beide dertigers en telgen van de concurrerende clans, willen definitief komaf maken met die vete en een streep trekken onder het verleden. Maar honderd jaar ruzie, dat wis je niet zomaar uit.

Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An in Zuidflank. De regie is in handen van Hendrik Moonen en Ruben Impens is Director of Photography.

Zuidflank wordt geproduceerd door Menuet, het productiehuis achter o.a. Deadline 14/10, Code 37 (De Film en de serie), Katarakt, De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown. De serie wordt gerealiseerd met de steun van het Mediafonds, tax shelter partners en de steden Tongeren en Riemst.

Zuidflank: een onvergetelijk verblijf in Tongeren en Riemst

Het is ondertussen wel duidelijk dat Tongeren en Riemst dé setting vormen van de topreeks Zuidflank. Naast de vele locaties die in de reeks te zien zijn en die je ook op deze site kan terugvinden, hebben beide steden nog heel wat meer in petto voor een gezellig weekendje weg.

Surf naar Zuidflank.be en ontdek er de verschillende arrangementen en promoties die garant staan voor een onvergetelijk verblijf in het landelijke Limburg. Een handig overzicht van alle mogelijkheden vind je ook in de toeristische gidsen van beide steden, de je hier kan downloaden.

Download de brochure over Tongeren

Download de brochure over Riemst

Plan hier je bezoek aan de locaties

 

Personages

Extra