An Rutten

gespeeld door Marie Vinck 

An Rutten is de echtgenote van Mark en heeft samen met hem een zoontje, Nicholas. Ze werkt in het wijnkasteel van haar man als oenologe. An is een knappe en ontwapenende vrouw. Haar glimlach en ogen doen elke man smelten, en dat weet ze.

Als tiener was An twee handen op één buik met Eva, de zus van Rob. Samen met Mark trok het drietal er geregeld op uit. An was zich altijd bewust van Robs gevoelens voor haar, maar zocht vooral toenadering tot de populaire en wereldse Mark. De roes, de spanning, de fun en het avontuur: daartoe voelt An zich aangetrokken. Ze wil een vol leven leiden, groots en meeslepend.

Loft, Adem, Smoorverliefd, De Kus, SM-Rechter: de Vlaamse film houdt van Marie Vinck. Even sterk in het geheugen gegrift is haar vertolking van Netje in Moeder waarom leven wij?, Marie’s acteerdebuut exact twintig jaar geleden. Sindsdien gaf ze haar medewerking aan vele grote fictiereeksen zoals De Rodenburgs, Zone Stad, De Smaak van De Keyser, Wolven en De Kavijaks. Voor haar filmwerk won Marie verscheidene prijzen zoals de Joseph Plateau Award voor Beste Belgische Actrice n.a.v. haar rol in De Kus. Ook de theaterwereld is Marie niet vreemd. Ze is lid van het gezelschap FC Bergman en werkte mee aan producties van Monty, Compagnie De Koe, NTGent en Toneelhuis.