Ben jij 'Zot van Vlaanderen'?

22/10/2010 - 14:54

Zaterdag wordt Mathias bijgestaan door Gaëlle Six, Pieter Loridon en Jan Verheyen, terwijl zijn broer Staf een team vormt met Rik Verheye –die schittert als de flamboyante Anthony in ‘Ella’-, Anke Bunckinx en Herbert Flack.

Beide teams moeten zich weer staande houden in de film- en televisieronde, de spellings- en de lijstjesronde, een ronde met beeldvragen over ons roemrijk verleden en de ludieke roddelronde. Daarbij is het de bedoeling dat ieder lid van elk team een roddel -bestaande uit 10 kernwoorden- doorvertelt aan het volgende teamlid. Dat roddelen een op en top Vlaamse specialiteit is, bleek vorige week, want van de twee oorspronkelijke roddels bleef niet veel meer over wanneer die de teamcaptains bereikten. Tussendoor wordt de show doorspekt met muziekvragen, ondersteund door de live studioband onder leiding van Hans Francken.

Ontdek meer over Zot van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Zot van Vlaanderen programma info

De rode draad doorheen de show, met als gastvrouw Rani De Coninck en teamkapiteins Staf en Mathias Coppens, is en blijft de onmetelijke muzikale schat die Vlaanderen rijk is, live gebracht door de vaste ‘Zot Van Vlaanderen’-band die de hele studio telkens weer op hun hand krijgt. Uit het rijke beeldarchief van film en televisie kozen we alweer de leukste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten om het vuur aan de schenen te leggen van de 2 teams die het tegen mekaar moeten opnemen in de strijd ‘het zotst van Vlaanderen te zijn’.

Extra