Welk team is het sterkst: Antwerpen of West-Vlaanderen? (06/04)

05/04/2012 - 13:05

In de derde aflevering van ‘Zot van Vlaanderen’ op vrijdag 6 april, neemt de provincie Antwerpen het op tegen de provincie West-Vlaanderen. Antwerpen wordt vertegenwoordigd door “de rosse van K3” Karen Damen, acteur Sven De Ridder en sportpresentator- en commentator Carl Huybrechts. Zij nemen het op tegen het West-Vlaamse team met politicus Renaat Landuyt en actrices Lotte Pinoy en Maaike Cafmeyer. Gastvrouw Rani De Coninck zal als Oost-Vlaamse geheel neutraal blijven. En om de teams te steunen heeft Rani de 2 Vlaamse-Brabantse broers en kapiteins Mathias en Staf Coppens opgetrommeld.

We komen in deze clash der provincies te weten waarom Carl en Renaat niet willen verhuizen, hoe een schommel in de verschillende provincies wordt genoemd, hoeveel varkens er jaarlijks geslacht worden in ons land, waar mensen met methyfobie bang voor zijn en hoeveel Vlamingen zich omkleden na het werk. In het finalespel ontspint er zich een ware strijd om de overwinning, met een nooit geziene apotheose tot gevolg… 

Het ‘Zot van Vlaanderen’ huisorkest put op vrijdag 6 april 2012 wederom uit ons omvangrijk muziekarchief, met onder meer hits van Clement Peerens, Filip Kowlier, K3 en Red Zebra. 

Vrijdag 6 april om 21.25

Ontdek meer over Zot van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Zot van Vlaanderen programma info

De rode draad doorheen de show, met als gastvrouw Rani De Coninck en teamkapiteins Staf en Mathias Coppens, is en blijft de onmetelijke muzikale schat die Vlaanderen rijk is, live gebracht door de vaste ‘Zot Van Vlaanderen’-band die de hele studio telkens weer op hun hand krijgt. Uit het rijke beeldarchief van film en televisie kozen we alweer de leukste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten om het vuur aan de schenen te leggen van de 2 teams die het tegen mekaar moeten opnemen in de strijd ‘het zotst van Vlaanderen te zijn’.

Extra