Nieuwe afleveringen van 'Zot van Vlaanderen'

06/04/2011 - 10:39

De wervelende zaterdagshow van bij ons met Rani, Staf en Mathias is terug! Vanaf zaterdag 9 april bij vtm.

In de nieuwe afleveringen trakteert gastvrouw Rani  de broertjes Coppens en hun teams op enkele leuke nieuwigheden: in  ‘Raad de BV’ moeten de kandidaten op zoek gaan naar bekende Vlamingen die door teamcaptains Staf en Mathias op originele wijze omschreven worden.

Rond ‘Het knetterend kampvuur’ beantwoorden de deelnemers korte quizvragen terwijl ze een tikkende tijdbom doorgeven. Wie de vraag juist beantwoordt, mag de confettibom doorgeven, wie een fout antwoord geeft, moet verder quizzen tot hij of zij het bij het rechte eind heeft. Wie op het einde van het spel het explosief nog in zijn handen heeft, is de pineut. Ook de gevreesde spellingsronde krijgt er met ‘De Woordslang’ een moeilijkheidsgraad bij. De teams zullen letter per letter een zo lang mogelijk correct woord moeten vormen.  En tenslotte komt ‘Meneer Chong Ho Kwan’ op de proppen. Deze vriendelijke rasechte Chinees die amper Nederlands spreekt, zal een bekend Vlaams liedje zingen. Benieuwd of de teams het ook herkennen...

Op zaterdag 9 april strijden teamkapiteins Mathias en Staf tegen mekaar, elk geruggensteund door een tribune enthousiaste fans én 3 BV’s, uit alle leefwerelden en leeftijdscategorieën. Mathias doet het met zanger Brahim, Geena Lisa en Jo De Poorter, terwijl Staf in het goede gezelschap verkeert van JIM-VJ Niko, Showbizz Bart en Jacques Vermeire.

Ontdek meer over Zot van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Zot van Vlaanderen programma info

De rode draad doorheen de show, met als gastvrouw Rani De Coninck en teamkapiteins Staf en Mathias Coppens, is en blijft de onmetelijke muzikale schat die Vlaanderen rijk is, live gebracht door de vaste ‘Zot Van Vlaanderen’-band die de hele studio telkens weer op hun hand krijgt. Uit het rijke beeldarchief van film en televisie kozen we alweer de leukste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten om het vuur aan de schenen te leggen van de 2 teams die het tegen mekaar moeten opnemen in de strijd ‘het zotst van Vlaanderen te zijn’.

Extra