De soapstrijd: Familie vs. Thuis in 'Zot van Vlaanderen' (30/03)

30/03/2012 - 10:15

Op vrijdag 30 maart binden de Vlaamse soapsterren de strijd aan tegen elkaar. De ‘Familie’-acteurs Guillaume Devos, Caroline Maes en Martine Jonckheere nemen het op tegen de ‘Thuis’-garde Lotte Vannieuwenborg, Sally-Jane Van Horenbeeck en Janine Bischops. 

Geflankeerd door teamkapiteins Mathias en Staf, duiken de 2 panels in de televisie- en muziekarchieven die ons land rijk is, om uit te vechten wie de eer toekomt ‘het zotst van Vlaanderen te zijn’. Ook het publiek juicht de acteurs toe, want de tribune van het winnende team gaat naar huis met een mooie prijs. Die krijgen ze van Miss Kust Santhiana Desintebin.

Wat had Tanja Dexters Els De Schepper bij te brengen? Hoe is het gesteld met de spreekwoordenkennis van de acteurs uit Familie en Thuis? Herkennen ze Nederlandstalige nummers in een anderstalige vertaling? Hoe zit het met hun kennis van muzikale klassiekers? Wat zijn de 10 meest voorkomende klachten van hotelgasten? Hoeveel hittedagen waren er in 2011? Hoeveel procent van de volwassen Vlamingen drinkt nooit alcohol? 

Niet alleen dat kom je te weten in de tweede aflevering van ‘Zot van Vlaanderen’, maar ook welk personage Janine Bischops zou willen vertolken in ‘Familie’ en hoe het gesteld is met Staf zijn mannelijkheid. En wat gebeurde er met Mathias tijdens een wedstrijd verplassen? Wordt het voor de acteurs van Familie een thuismatch in ‘Zot van Vlaanderen’? 

Vrijdag 30 maart om 21.15

Ontdek meer over Zot van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Zot van Vlaanderen programma info

De rode draad doorheen de show, met als gastvrouw Rani De Coninck en teamkapiteins Staf en Mathias Coppens, is en blijft de onmetelijke muzikale schat die Vlaanderen rijk is, live gebracht door de vaste ‘Zot Van Vlaanderen’-band die de hele studio telkens weer op hun hand krijgt. Uit het rijke beeldarchief van film en televisie kozen we alweer de leukste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten om het vuur aan de schenen te leggen van de 2 teams die het tegen mekaar moeten opnemen in de strijd ‘het zotst van Vlaanderen te zijn’.

Extra