Zo pubert onze kroonprinses

24/10/2015 - 15:47

Kroonprinses Elisabeth wordt morgen 14 jaar, volop puber met een eigen mening dus. Nochtans zien we bij Elisabeth geen puberstreken. Er zijn ook grenzen voor haar bepaald; zo heeft ze bijvoorbeeld geen Facebook-account. Royalty sprak met de bekende kinderpsychiater Peter Adriaenssens, vertrouweling van koningin Mathilde.

Adriaenssens kent Elisabeth goed. Hij weet hoe de kroonprinses met haar puberteit moet omgaan. “Zij moet inderdaad leven met bepaalde grenzen die wij allemaal bepaald hebben. De functie is door een parlement bepaald. Het komt aan haar ouders toe om te bepalen hoe ze dat vertalen op de beste manier.” Volgens Adriaenssens is het vooral belangrijk dat Elisabeth tijdens haar puberteit mensen vindt op wie ze kan rekenen. “Familie heeft ze. Vrienden, dat is goud voor haar.”

De volledige reportage zie je morgen in Royalty om 18.20 uur bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.