Zeppe & Zikki-song op Nummer 1

Ook in de ultratop 50 gooien Zeppe & Zikki hoge ogen want daar is hun song gestegen tot de tweede plaats.

Hou rekening met elkaar in het verkeer

De Zeppe & Zikki song past in de “Respect!” campagne van Levenslijn met de steun van Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe. De essentie van de actie is dat we in het verkeer rekening met elkaar moeten houden. Zwakke of sterke weggebruiker, dat doet er niet toe. Zorg voor jezelf en zorg ook voor de ander. Zo kunnen we al heel wat ongevallen vermijden en dat is nodig want elk jaar vallen nog te veel jonge verkeersslachtoffers: 8691 lichtgewonden, 781 zwaargewonden en 76 doden. Dat is de trieste balans bij de minderjarigen.

“Via de actie van Zeppe & Zikki vragen we op een sympathieke manier aandacht van de bevolking voor een ernstig maatschappelijk probleem. Ondanks een daling van het aantal verkeersdoden, is de strijd nog niet gestreden. Het doet me dan ook plezier dat we die boodschap via Levenslijn en Zeppe & Zikki zo ruim en met enthousiasme kunnen verspreiden” aldus Etienne Schouppe, Staatssecretaris voor Mobiliteit .

Ook Urbanus is blij dat hij zo een bijdrage aan Levenslijn en de thematiek verkeersveiligheid kan leveren: ” Zien, gezien worden en mekaar graag zien, ik zie dat wel zitten. Laat iedereen door en voor je ’t weet sta je van voor.”

Videoclip al 40.000 keer bekeken

Bij het nummer hoort ook een videoclip waarin Zeppe & Zikki samen met andere weggebruikers dansen rond een zebrapad. In de choreografie werden de basisregels om een zebrapad over te steken geïntegreerd. Ondertussen werd deze clip al ruim 40 000 keer bekeken via het internet.

Je kan Levenslijn steunen door de Zeppe & Zikki song te kopen via www.levenslijn.be, in de winkels van Fun of uiteraard in de platenwinkels. De opbrengst gaat naar het Levenslijn – Kinderfonds dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting en initiatieven neemt voor meer verkeersveiligheid en voor een betere opvang van jonge verkeersslachtoffers.