Woordvoerder Mark Vanlombeek met pensioen

Mark Vanlombeek gaat eind maart 2010 met pensioen. Hij verlaat dan de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), waar hij sinds november 1999 woordvoerder en manager van de Persdienst was. Daarvoor was hij aan de slag bij de openbare omroep, voornamelijk als sportjournalist.

‘Ik had begin 2008 voor mezelf al uitgemaakt dat ik tegen mijn 60ste verjaardag – dat is in 2010 – een punt zou zetten achter mijn professionele bezigheden’, aldus Mark Vanlombeek. ‘De voorbije tijd hebben we – in overleg met de directie – de VMMa-Persdienst op een andere leest geschoeid en hebben we ook enkele nieuwe mensen ingepast. Onze Persdienst zit nu op kruissnelheid, maar de uitdagingen blijven uiteraard komen.  De nieuwe communicatiemiddelen -online, mobiel, sociale netwerken  enz... - bieden nieuwe mogelijkheden en vergen steeds weer een eigen, andere aanpak. Ik ben ervan overtuigd dat de jongere generatie daar beter gebruik zal van maken dan ik.”.

Mark wordt opgevolgd door Sara Vercauteren.  Sara is 31,  studeerde communicatie maar ook film en televisie  en was voorheen o.a. actief op de persdienst van minister Frank Vandenbroucke en woordvoerder van minister Kathleen Van Brempt.

Sara Vercauteren: “Als woordvoerster verhuis ik van de Wetstraat naar de Medialaan. Ik ga de tijd nemen om het voor mij nieuwe huis, de Vlaamse Media Maatschappij, tot in de kleinste hoekjes te leren kennen. De komende weken zal ik me dan ook, in de schaduw van het huidige team, inwerken.”

Jo Nachtergaele, directeur marcom, pr & line extensions: “ Het parcours dat we de afgelopen jaren met de Vlaamse Media Maatschappij aflegden, was onwaarschijnlijk boeiend: vernieuwde én nieuwe merken, andere manieren van  kijken, van informeren, entertainen, van communiceren… Bij de persdienst was dat niet anders en het was heel fijn om samen met het hele team o.l.v. Mark daaraan te werken. Ik wil Mark dan ook , namens de hele directie, uitdrukkelijk bedanken voor het harde en goeie werk de laatste 10 jaar”

Mark Vanlombeek: “In de zomer van 1969 ben ik – als jonge student – voor het eerst een radiostudio binnengestapt. Precies veertig jaar later trek ik de deur van de media achter me dicht. Het is een bijzonder mooie en boeiende tijd geweest, die ik voor geen geld had willen missen”.