Willem-Alexander: "MH17 doet nog steeds pijn"

29/09/2015 - 15:05

Koning Willem-Alexander heeft gisteravond als de eerste Nederlandse vorst in het zeventigjarig bestaan van de VN de Algemene Vergadering toegesproken.

“Alle landen moeten zich inzetten om de verantwoordelijken van de vliegramp met MH17 te achterhalen en te berechten. Onrecht doet pijn als een open wonde. Nederland rouwt nog steeds om onze dierbaren van de MH17-ramp'', aldus Willem-Alexander De koning heeft er bij de Verenigde Naties op aangedrongen dat Nederland lid wordt van de Veiligheidsraad. Dat deed hij tijdens een toespraak van een vergadering van de VN. "Wie vecht voor gerechtigheid, zal Nederland aan zijn zijde vinden", zei hij. "Nederland is zeer ongerust over onrecht en leed dat mensen wordt aangedaan in een aantal gebieden in de wereld. Het is cruciaal dat we effectiever worden in vredesoperaties." De koning haalde ook aan dat Nederland aan tal van VN-missies heeft meegedaan sinds de oprichting van de organisatie, 70 jaar geleden.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.