Marlien Schaeck

Ook met Marlien verzet Wild van Dieren de bakens. Zij is mariene biologe en met haar ontdekken we een onbekende wereld met ontelbare dieren en evenveel geheimen: de zee. Als Marlien met haar boot vertrekt, komt ze steeds terug met een straf verhaal. Marlien Schaeck (1988) uit Gent is een enorme aanwinst voor het dierenteam van Staf en voor dierentelevisie in het algemeen. Met Marlien ontdekken we een onbekend wateruniversum.

Marlien behaalde haar master biologie aan de universiteit van Gent en doet daar sinds 2012 onderzoek. Ze vat de zee en natuur in één woord: “SCHOONHEID!”. Iets wat ze met haar bevallige verschijning zelf introduceert  in het Wild van Dieren-team.

Met Staf trekt ze naar de Malediven voor close encounters met de reuzen van de oceaan.  Samen ondervinden  ze ook wat de klimaatsopwarming en overbevissing in een paradijs als de Malediven aanrichten.Dichter bij huis vaart Marlien de Noordzee en rivieren op. Vissen vangen in open zee en ze opereren op het dek, doorzichtige kwallen zoeken, oog in oog staan met een nieuwe diersoort in de Oosterschelde, …We beleven het allemaal met Marlien.