Geert Beckers

Met Geert ontdekt Wild van Dieren het luchtruim. Hij werkt als bioloog voor het Agentschap voor Natuur en Bos en wordt door insiders de beste vogelspotter van het land genoemd. Maar Wild van Dieren en Geert bewijzen dat er meer te doen valt dan enkel spotten: Hoe redden we onze inheemse bedreigde vogels? Zijn er arenden in België? En le pièce de résistance: hoe snel vliegt het snelste dier ter wereld, de slechtvalk? Dat weet niemand met zekerheid en daar willen Geert en Staf iets aan doen. Ze wagen zich aan een spectaculair en nooit eerder vertoond experiment…

Geert Beckers (1980) uit Zolder is onze dierenspecialist van het luchtruim. Al op heel jonge leeftijd raakte hij bezeten door vogels. Als kind zag hij ooit een visarend in zijn achtertuin. Hij had op slag de vogel-microbe te pakken. Nu, twintig jaar later, is hij in heel het land bekend als een absolute vogelautoriteit. Hij noemt zichzelf geen spotter maar “genieter”.

Volg hem op zijn terrein en je weet meteen wat hij bedoelt. Zijn kennis is fenomenaal en in zijn vrolijke blik lees je heel veel LIEFDE! Vogels zijn Geerts lange leven maar hij gaat verder: als bioloog werkt hij voor het Agentschap voor Natuur en Bos als milieudeskundige. Hij schrijft mee aan de zo belangrijke beheersplannen. Een man van zo’n kaliber mocht niet ontbreken in Stafs team.