Wie zit er in de jury?

Het traject dat de kandidaten van ‘My Name is Michael’ afleggen, loopt over vijf weken. In de eerste twee afleveringen krijgen we een mix van indrukwekkende, opzienbarende en aandoenlijke audities te zien. Deze prestaties worden beoordeeld door een vierkoppige vakjury, die vanuit hun eigen achtergrond hun aparte accenten leggen.

De Amerikaanse topchoreograaf Dan Karaty – die we de voorbije maanden leerden kennen als jurylid in ‘So You Think You Can Dance’ – herkent door zijn samenwerking met o.m. Britney Spears en Kylie Minogue als geen ander de echte dansers en performers. Dan windt er evenmin doekjes om dat Michael Jackson een belangrijk bron van inspiratie is geweest in zijn carrière en bovendien heeft hij de wereldster persoonlijk gekend.

Muzikale duizendpoot Ronny Mosuse is niet alleen een bewonderaar van de King of Pop, hij weet hoe het is om op te groeien in een muzikale familie. Hij zal zich toespitsen op de vocale kwaliteiten van de kandidaten.

Musicalproducent Albert Verlinde – die we kennen van ‘Op zoek naar Maria’ – is een meester in het detecteren van ruwe diamanten en weet wat het is om met kinderen en volwassenen te werken. Het

vierde jurylid is de Nederlandse zangeres Berget Lewis en zij stond zo’n tien jaar geleden in het voorprogramma van Michael Jackson in de Arena in Nederland.