Wie zijn de experten?

Deze vier personen laten mensen die mekaar nog nooit gezien hebben, trouwen met elkaar:

Gert Martin Hald

De Deense professor Gert Martin Hald is opleidingshoofd aan de universiteit van Kopenhagen. Daarnaast is hij klinisch psycholoog en een specialist in klinische seksuologie. Wereldwijd verschenen heel wat wetenschappelijk publicaties van hem.

Hald was ook al expert in de Deense versie van Blind Getrouwd en ontwikkelde zijn eigen methode om de duurzaamheid van relaties te voorspellen. Hij heeft als enige expert geen persoonlijk contact met de deelnemers aan het experiment, maar onderwerpt hen aan een grondig kwantitatief onderzoek op basis van vragenlijsten en tests. Met zijn tests onderzoekt hij de intelligentie van de deelnemers, persoonlijkheid, seksualiteit, interesses, normen en waarden, visie op het leven, communicatie, aantrekkelijkheid en deal breakers. Met de eerste resultaten van de tests gaat Gert Martin aan de slag om een ‘prematch’ uit te voeren. Zo bepaalt hij in eerste instantie of binnen de poule van de meer dan 1100 singles een match gevonden kan worden voor een bepaalde persoon. Is dat het geval, gaat die persoon verder naar de volgende screeningsrondes van de andere drie experten.

Margo Van Landeghem

Margo Van Landeghem behaalde eerst haar master in de klinische psychologie en volgde daarna een jarenlange psychotherapie opleiding relatie- en gezinstherapie. Naast haar werk als psychotherapeut in een psychiatrische instelling, heeft ze haar eigen praktijk waar ze zich vooral focust op relatietherapie. 

Margo gebruikt ook een aantal wetenschappelijke tests maar daar blijft het niet bij. Ze bespreekt de resultaten van deze test met de singles en daarnaast heeft ze een uitgebreid screeningsinterview met de deelnemers. Onderwerpen: relatiegeschiedenis, persoonlijkheid, hechtingsstijl en gezin van herkomst.

Alexander Witpas

Alexander is master in de criminologie en seksuologie. Hij volgde opleidingen in rationeel emotieve therapie en oplossingsgerichte psychotherapie. Hij heeft al 13 jaar zijn eigen praktijk in Antwerpen waar hij mensen helpt met problemen op relationeel en seksueel gebied. Alexander is ook voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.

Ook Alexander ontmoet elke single voor een gesprek en legt de focus op intimiteit en seksualiteit.

 

Sybille Vanweehaeghe

Sybille  tot slot, is master in de seksuologie, moraalfilosofe en systematische relatie- en gezinstherapeute. Ze geeft les aan de voortgezette opleiding seksuologie van de Universiteit van Gent en heeft daarnaast een privépraktijk waar ze singles coacht en mensen met relatieproblemen helpt.

Sybille dompelt zich volledig onder in de leefwereld van elke single om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wie de vrijgezel nu eigenlijk is. Dit doet ze door bij iedereen op bezoek te gaan en een lang gesprek te voeren. De focus ligt bij Sybille vooral op levensstijl, toekomstverwachtingen, en normen en waarden.