Nieuw op maandag: 'Wie Trouwt Mijn Zoon?' (27/02)

De zoektocht van de vijf vrijgezellen die nog thuis wonen, start met een namiddagje speeddaten in een hotel in Brussel. Vandaag maken Max, Rik en Tom er kennis met enkele meisjes met wie zij wel eens een goede match zouden kunnen vormen. Maar wat de vrijgezellen niet weten is dat hun mama’s een oogje in het zeil houden. Zij volgen de speeddates immers vanuit de kamer ernaast om te zien hoe hun zonen het ervan afbrengen en om te kijken welk vlees ze in de kuip hebben. 

Max mag de spits afbijten, maar niet zonder eerst nog wat goede raad van mama Chantal te krijgen én een geheugensteuntje van Dina. Zij geeft hem ‘spiekkaartjes’ met een korte voorstelling van de meisjes, als aanknopingspunt voor een eerste kennismaking. Maar dat lijkt de vlotte Max niet nodig te hebben…

Na Max is het de beurt aan de 28-jarige Rik uit Mechelen. De gepassioneerde snowboarder is vooral geïnteresseerd of de meisjes fan zijn van wintersport. Dat verbaast mama Suzanne hoegenaamd niet, maar ze is benieuwd of er ook meisjes bij zijn die haar zoon zodanig wegblazen dat snowboarden niet eens in zijn gedachten opkomt. 

Ook West-Vlaming Tom leert verschillende meisjes kennen tijdens een speeddate sessie. Hij is al anderhalf jaar vrijgezel en vind het stilaan tijd om iemand te leren kennen om een mooie toekomst mee op te bouwen. Mama Ingrid wil niet dat haar zoon gekwetst wordt en houdt zijn gesprekspartners dan ook goed in de gaten, vanuit de kamer ernaast.

Na afloop steken de moeders en hun zonen de koppen bij mekaar om samen vijf meisjes te selecteren die de beste eerste indruk hebben gemaakt. En dan wacht Max, Rik en Tom de taak om hun beslissing aan de meisjes te vertellen.

Maandag 27 februari om 20.45