Wie schittert straks naast Deborah De Ridder in de hitmusical 'Domino'?

17/11/2011 - 16:30

Al maanden is Frank Van Laecke, de regisseur van de musical ‘Domino’ die gebaseerd is op de onsterfelijke hits van Clouseau, op zoek naar de mannelijke hoofdrolspeler die vanaf 8 maart 2012 het hart van Domino (gespeeld door Deborah De Ridder) zal proberen te veroveren in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Aan die zoektocht naar de geknipte hoofdrolspeler Sam, komt een spetterend einde tijdens de finale op vrijdag 18 november 2011. Meer dan 800 jongemannen droomden van een musicalcarrière, maar in de finale was enkel plaats voor de 6 beste kandidaten: Lieven (de opvoeder die op een podium wil schitteren), Alexander (de leraar met een musicaldroom), Pieter (de professionele musicalartiest), Jasper (de Nederlandse student muziektheater), Dries (de sympathieke en charmante losbol) en Steven (de gepassioneerde musicalstudent) werden alle zes maandenlang klaargestoomd door zangcoach Ronny Mosuse, acteercoach Veerle Dobbelaere en danscoach Lise Alexander.

Op vrijdag 18 november kunnen de coaches alleen maar backstage nagelbijten, want dan moeten de jongemannen zich in een wervelende show alleen bewijzen op het podium voor de jury. Op het einde van de avond zijn het immers regisseur Frank Van Laecke, musicaldiva Vera Mann en acteur en regisseur Stany Crets die beslissen wie de rol van Sam mag invullen.

In de finale maken Lieven, Alexander, Pieter, Jasper, Dries en Steven voor het eerst ook kennis met een deel van de cast van ‘Domino’ en zingen ze samen met de vrouwelijke hoofdrolspeelster Deborah De Ridder, en Marijn De Valck, Ivan Pecnik, Jasmine Jaspers en Jeroen Maes.

Aan het einde van de show blijven alleen de twee beste finalisten over voor de rol van Sam. Zij moeten het tegen mekaar uitzingen met ‘Domino’ -de titelsong van de musical- in een duet met Deborah De Ridder. Die performance moet de jury het antwoord bieden op de ultieme vraag: “Wie zorgt voor de beste chemie met Domino?”
 
Vrijdag 18 november 2011  om 20.45

Ontdek meer over Archief