Wie is de machtigste royal van 2015?

12/12/2015 - 14:04

Het einde van het jaar is in zicht. Vanaf morgen overloopt Royalty het voorbije koninklijk jaar aan de hand van de ‘Kroonlijsten’. In de eerste Kroonlijst gaan we op zoek naar de royals met het meeste macht.

Wie is de machtigste royal van 2015? De royal die zeker niet in deze kroonlijst mag ontbreken, is de Jordaanse koningin Rania. “Ze is een vrouw die in veel organisaties opduikt, van de Verenigde Naties tot het World Economic Forum”, aldus Steven Sammyn, financieel journalist bij de krant De Tijd. Ook in de strijd tegen terreur houdt de koningin geen blad voor de mond.

Welke prins, koningin of sultan heeft het meeste geld én het meeste invloed? U ziet de volledige kroonlijst morgen in Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.