Pakt Peggy de zaak verkeerd aan? (12/04)

11/04/2012 - 11:46

Voor de vijfde aflevering van ‘Werk aan de Winkel’ trekt Aline Juliá naar Kapellen, waar Peggy sinds negen jaar de broodjeszaak ’t Ateljeeke heeft. Peggy is gepassioneerd bezig met voeding en ze maakt er een erezaak van dat haar broodjes op en top vers zijn. Ze werkt alleen met dagverse producten en belegt de broodjes werkelijk à la minute. De klanten verwennen met kwaliteit gaat boven alles voor Peggy en voor haar twee medewerksters.

Hoewel Peggy en haar team keihard werken, zijn de inkomsten niet navenant. Zo heeft Peggy zichzelf de afgelopen maanden geen loon uitbetaald, om de salarissen van de twee personeelsleden toch maar te kunnen garanderen. Het is dus hoog tijd dat er iets verandert.

Aline Juliá onderzoekt hoe het komt dat het harde werk niet beloond wordt en dat er niet meer omzet gedraaid wordt in ’t Ateljeeke. Een hogere prijszetting is een oplossing, maar eerst wil Aline weten wat culinair recensent Willem Asaert van de broodjes vindt. Als er iemand kan inschatten wat de broodjes waard zijn, is hij het wel. Daarnaast wil Aline vooral Peggy coachen, want zij gaat constant in overdrive. Peggy moet dringend haar leven anders aanpakken door rustmomenten in te bouwen en vertrouwen te geven aan haar personeel. Door die vrijgekomen tijd kan Peggy andere nuttige zaken doen, zoals nieuwe broodjes creëren, zelf sauzen maken, bedrijfsformules samenstellen, promotie maken voor ’t Ateljeeke en nieuwe klanten aantrekken.

Donderdag 12 april om 21.45

Ontdek meer over Werk aan de Winkel

Nieuwe fragmenten

Werk aan de winkel programma informatie

Of je nu in Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen woont, ieder van ons kent wel een buurtwinkel waarvan je denkt: mochten de eigenaars het anders aanpakken, dan zou deze zaak veel aantrekkelijker worden. En zou ik er als klant meer over de vloer komen.  Dat is het uitgangspunt van Werk aan de Winkel. Zes afleveringen lang doorkruist coach en marketingexperte Aline Juliá Vlaanderen om buurtwinkels en vooral hun eigenaars, die met verlies voortploeteren en niet weten hoe ze verder moeten, op het juiste spoor te zetten en hen te helpen er weer bovenop te geraken. Aline geeft de winkeliers nieuwe inzichten, verkent samen met hen nieuwe horizonten, laat de winkeliers inspiratiebronnen ontdekken en gaat samen met hen aan de slag. 

In Werk aan de Winkel komen verschillende soorten buurtwinkels aan bod: van een bloemenzaak over een superette tot een broodjeszaak en zelfs een winkel in breigaren. Telkens opnieuw gaat Aline op zoek naar de oorzaken en haalt ze de energie en de passie in de handelaars weer naar boven. Elke aflevering van Werk aan de Winkel vertelt dan ook een ander pakkend verhaal met een verrassende kijk achter de schermen van buurtwinkels. Je ziet mensen groeien, beter worden en beseffen dat het ook anders kan.