Pakt Peggy de zaak verkeerd aan? (12/04)

Voor de vijfde aflevering van ‘Werk aan de Winkel’ trekt Aline Juliá naar Kapellen, waar Peggy sinds negen jaar de broodjeszaak ’t Ateljeeke heeft. Peggy is gepassioneerd bezig met voeding en ze maakt er een erezaak van dat haar broodjes op en top vers zijn. Ze werkt alleen met dagverse producten en belegt de broodjes werkelijk à la minute. De klanten verwennen met kwaliteit gaat boven alles voor Peggy en voor haar twee medewerksters.

Hoewel Peggy en haar team keihard werken, zijn de inkomsten niet navenant. Zo heeft Peggy zichzelf de afgelopen maanden geen loon uitbetaald, om de salarissen van de twee personeelsleden toch maar te kunnen garanderen. Het is dus hoog tijd dat er iets verandert.

Aline Juliá onderzoekt hoe het komt dat het harde werk niet beloond wordt en dat er niet meer omzet gedraaid wordt in ’t Ateljeeke. Een hogere prijszetting is een oplossing, maar eerst wil Aline weten wat culinair recensent Willem Asaert van de broodjes vindt. Als er iemand kan inschatten wat de broodjes waard zijn, is hij het wel. Daarnaast wil Aline vooral Peggy coachen, want zij gaat constant in overdrive. Peggy moet dringend haar leven anders aanpakken door rustmomenten in te bouwen en vertrouwen te geven aan haar personeel. Door die vrijgekomen tijd kan Peggy andere nuttige zaken doen, zoals nieuwe broodjes creëren, zelf sauzen maken, bedrijfsformules samenstellen, promotie maken voor ’t Ateljeeke en nieuwe klanten aantrekken.

Donderdag 12 april om 21.45

Meer video's van Werk aan de Winkel