Vanavond de laatste 'Werk aan de Winkel'

Aline Juliá sluit het seizoen van ‘Werk aan de Winkel’ af in Mechelen, waar Hilde al jaren probeert om haar buurtwinkeltje Lazuli gelanceerd te krijgen. Ze verkoopt kleding, maar in een achterkamertje vind je ook veel breiwol. Hilde ziet niet genoeg klanten en de uren die ze alleen in haar winkel doorbrengt eisen hun tol. Hilde heeft het gevoel dat ze leeft met een handrem op.

Marketingexperte Aline Juliá ziet al van bij haar eerste bezoek dat de ligging van Lazuli een belangrijke rol speelt. Hoewel de winkel op een boogscheut van de winkelstraten ligt, is de gezellige drukte er niet meer terug te vinden. De Mechelaars moeten het winkeltje al kennen en er dan naartoe komen. En daar wringt het schoentje. Hilde moet haar winkel volledig anders aanpakken om er volk naartoe te lokken.

Aline wil Lazuli nieuw leven inblazen door er ook breiworkshops en naaiateliers te organiseren. Eigenares Hilde klapt dicht als Aline haar plannen uit de doeken doet. Voor haar zijn de veranderingen in de winkel een verloochening van haar verleden. Hilde moet dan ook het verleden van zich afzetten om Lazuli een nieuwe doorstart te kunnen geven.

Donderdag 19 april om 21.45

Meer video's van Werk aan de Winkel