Vanavond de laatste 'Werk aan de Winkel'

18/04/2012 - 14:24

Aline Juliá sluit het seizoen van ‘Werk aan de Winkel’ af in Mechelen, waar Hilde al jaren probeert om haar buurtwinkeltje Lazuli gelanceerd te krijgen. Ze verkoopt kleding, maar in een achterkamertje vind je ook veel breiwol. Hilde ziet niet genoeg klanten en de uren die ze alleen in haar winkel doorbrengt eisen hun tol. Hilde heeft het gevoel dat ze leeft met een handrem op.

Marketingexperte Aline Juliá ziet al van bij haar eerste bezoek dat de ligging van Lazuli een belangrijke rol speelt. Hoewel de winkel op een boogscheut van de winkelstraten ligt, is de gezellige drukte er niet meer terug te vinden. De Mechelaars moeten het winkeltje al kennen en er dan naartoe komen. En daar wringt het schoentje. Hilde moet haar winkel volledig anders aanpakken om er volk naartoe te lokken.

Aline wil Lazuli nieuw leven inblazen door er ook breiworkshops en naaiateliers te organiseren. Eigenares Hilde klapt dicht als Aline haar plannen uit de doeken doet. Voor haar zijn de veranderingen in de winkel een verloochening van haar verleden. Hilde moet dan ook het verleden van zich afzetten om Lazuli een nieuwe doorstart te kunnen geven.

Donderdag 19 april om 21.45

Ontdek meer over Werk aan de Winkel

Nieuwe fragmenten

Werk aan de winkel programma informatie

Of je nu in Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen woont, ieder van ons kent wel een buurtwinkel waarvan je denkt: mochten de eigenaars het anders aanpakken, dan zou deze zaak veel aantrekkelijker worden. En zou ik er als klant meer over de vloer komen.  Dat is het uitgangspunt van Werk aan de Winkel. Zes afleveringen lang doorkruist coach en marketingexperte Aline Juliá Vlaanderen om buurtwinkels en vooral hun eigenaars, die met verlies voortploeteren en niet weten hoe ze verder moeten, op het juiste spoor te zetten en hen te helpen er weer bovenop te geraken. Aline geeft de winkeliers nieuwe inzichten, verkent samen met hen nieuwe horizonten, laat de winkeliers inspiratiebronnen ontdekken en gaat samen met hen aan de slag. 

In Werk aan de Winkel komen verschillende soorten buurtwinkels aan bod: van een bloemenzaak over een superette tot een broodjeszaak en zelfs een winkel in breigaren. Telkens opnieuw gaat Aline op zoek naar de oorzaken en haalt ze de energie en de passie in de handelaars weer naar boven. Elke aflevering van Werk aan de Winkel vertelt dan ook een ander pakkend verhaal met een verrassende kijk achter de schermen van buurtwinkels. Je ziet mensen groeien, beter worden en beseffen dat het ook anders kan.