De feestwinkel van Sabine (05/04)

05/04/2012 - 09:13

De vierde aflevering van ‘Werk aan de Winkel’ brengt Aline Juliá naar Putte, waar Sabine al dertien jaar de winkel Happy Days heeft. Ze begon de zaak omdat ze doopsuiker wou verkopen én omdat ze er altijd voor haar kinderen wou zijn. Vandaag verkoopt Sabine doopsuiker, carnavalsartikelen, verkleedgerief, ballonnen, wenskaarten, snoep, … en omschrijft ze Happy Days als een “feestwinkel”. Voor elke plezante gelegenheid kan je er als klant terecht.

Voor Sabine is Happy Days haar levenswerk en het doet dan ook pijn dat er dagen zijn dat er nauwelijks klanten over de vloer komen. Ze beseft dat er iets moet veranderen, want het is de bedoeling dat haar man Guido binnen afzienbare tijd zijn job opzegt en fulltime in de winkel komt staan. Maar kan de feestwinkel wel een gezin met vier kinderen onderhouden?

Bij haar eerste bezoek valt het Aline Juliá op dat er geen structuur in de winkel is. Alle artikelen staan door elkaar, waardoor ze zich in een stock waant. En al snel ontdekt Aline dat Guido gaat werken om de winkel draaiende te houden. Zijn loon is nodig om te leven en investeringen in Happy Days te doen. Bovendien merkt Aline dat Sabine niets uit handen geeft en geen team vormt met Guido, die wel wil helpen maar momenteel zijn plaats niet kan opeisen.

Aline wil dringend orde in de chaos scheppen en van Sabine een echte winkelier maken. Sabine moet ook Guido meer verantwoordelijkheid geven zodat hij kan groeien in de winkel en een echt team vormen met zijn vrouw.

Maar wil Sabine wel dat er iemand zich komt bemoeien met haar winkeltje? 

Donderdag 5 april om 21.45

Ontdek meer over Werk aan de Winkel

Nieuwe fragmenten

Werk aan de winkel programma informatie

Of je nu in Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen woont, ieder van ons kent wel een buurtwinkel waarvan je denkt: mochten de eigenaars het anders aanpakken, dan zou deze zaak veel aantrekkelijker worden. En zou ik er als klant meer over de vloer komen.  Dat is het uitgangspunt van Werk aan de Winkel. Zes afleveringen lang doorkruist coach en marketingexperte Aline Juliá Vlaanderen om buurtwinkels en vooral hun eigenaars, die met verlies voortploeteren en niet weten hoe ze verder moeten, op het juiste spoor te zetten en hen te helpen er weer bovenop te geraken. Aline geeft de winkeliers nieuwe inzichten, verkent samen met hen nieuwe horizonten, laat de winkeliers inspiratiebronnen ontdekken en gaat samen met hen aan de slag. 

In Werk aan de Winkel komen verschillende soorten buurtwinkels aan bod: van een bloemenzaak over een superette tot een broodjeszaak en zelfs een winkel in breigaren. Telkens opnieuw gaat Aline op zoek naar de oorzaken en haalt ze de energie en de passie in de handelaars weer naar boven. Elke aflevering van Werk aan de Winkel vertelt dan ook een ander pakkend verhaal met een verrassende kijk achter de schermen van buurtwinkels. Je ziet mensen groeien, beter worden en beseffen dat het ook anders kan.