Bloemist Johan zit in de problemen (22/03)

In de tweede aflevering van ‘Werk aan de Winkel’ trekt Aline Juliá naar Kessel-Lo, waar Johan al 22 jaar een bloemenwinkel heeft. De zaak draait de laatste jaren vierkant en om geld te verdienen heeft Johan een tweede job in de grootkeuken van een ziekenhuis, waar hij de afwas doet. Zijn 76-jarige moeder Georgette staat ondertussen in de winkel.

Bij haar eerste bezoek valt het Aline op dat Johan zijn winkel vol met zijden bloemen, kaarsen, engeltjes, handdoeken en andere objecten heeft gezet. Voor haar is dit een vanalles-winkel en geen bloemenwinkel, en ze probeert de handelaar dan ook te overtuigen om enkel nog met verse bloemen te werken. Maar Johan en Georgette zijn moeilijk op andere gedachten te brengen. Volgens hen is er zelfs meer en meer vraag naar nepbloemen. Aline wil hier zekerheid over en gewapend met een boeket snijbloemen en een potje met zijden bloemen doet zij een enquête bij de buurtbewoners.

Om de bloemenwinkel er bovenop te brengen, moet Johan ook aan zichzelf werken. Hij heeft geen zelfvertrouwen en daardoor maakt hij als verkoper een onzekere indruk. Johan moet opnieuw leren praten met zijn klanten, hun wensen aanvoelen en op inspelen. Aline is ook van mening dat Georgette hem niet vooruit helpt. Nu kibbelen moeder en zoon voortdurend en hun relatie raakt verzuurd. Staat Georgette eigenlijk wel graag in de winkel of doet ze het enkel om de tijd te verdrijven? Johan moet een belangrijke beslissing nemen als hij uit de problemen wil geraken.

Donderdag 22 maart om 21.45