Wauters vs. Waes loopt vijf weken op Eén en vijf weken bij VTM

Op 13 januari 2014 is het zover. Een dikke negen maanden na hun eerste confrontatie in een sauna barst de strijd tussen Koen Wauters en Tom Waes echt los in het gloednieuwe Wauters vs. Waes. De eerste vijf afleveringen van het programma worden uitgezonden op Eén met dezelfde avond een heruitzending bij VTM. In de laatste vijf afleveringen worden de rollen omgedraaid.

In Wauters vs. Waes nemen Koen Wauters en Tom Waes, de twee boegbeelden van Eén en VTM, het dit voorjaar in tien uitdagingen tegen elkaar op. Wie de meeste uitdagingen wint, mag zich de winnaar van Wauters vs. Waes noemen. Sowieso een erezaak voor twee competitief ingestelde mannen, maar voor Tom en Koen komt er nog wat extra druk bij. Ze verdedigen niet alleen hun eigen eer, maar ook die van hun zender.

De kijkers kunnen alles dit voorjaar vanop de eerste rij volgen, zowel bij VTM als bij Eén. De eerste vijf afleveringen, van 13 januari tot en met 10 februari, worden in primetime bij Eén uitgezonden en dezelfde avond nog bij VTM herhaald. Vanaf de zesde aflevering zijn de rollen omgedraaid. Van 17 februari tot en met 17 maart wordt Wauters vs. Waes in primetime uitgezonden bij VTM en dezelfde avond bij Eén herhaald.

Wat voorafging: de saunaproef

De avant-première van Wauters vs. Waes vond al plaats in april 2013, toen de heren een eerste keer in het strijdperk traden. In een bloedhete sauna zou beslist worden hoe het programma zou heten. Won Tom, dan werd het Waes vs. Wauters. Won Koen, dan werd het Wauters vs. Waes. Na 35 minuten in de sauna moest Tom opgeven en de naam was beslist. Pijnlijk voor Tom, maar mensen die hem kennen, zagen het toen al in zijn ogen; bij de volgende proeven zou Koen het niet zo gemakkelijk krijgen.

Gelachen en gevloekt

Wie uiteindelijk de winnaar van Wauters vs. Waes wordt, is de grote vraag, maar het programma is voor Tom en Koen nu al een waanzinnige trip geworden. Er is gelachen, geweend en (veel) gevloekt. Ze hebben samen menig uur in het ziekenhuis, bij de kinesist en de osteopaat doorgebracht, maar voorlopig staan ze er nog allebei. En ze zijn allebei gebrand op de overwinning.

Wauters vs. Waes is een programma van deMENSEN en Operatie Koekoek voor Eén en VTM.