"Wat Als?" bekroond met Comedy Award

09/12/2013 - 14:49

Gisteren, zondag 8 december 2013,  werden in het Zwitserse Montreux de Comedy Awards uitgereikt, de enige internationale Awards-show die zich enkel focust op tv-comedy. Zowel Lang Leve als WAT ALS? waren genomineerd voor een Award.

WAT ALS? (What if?) van productiehuis Shelter was genomineerd in de categorie ‘Best Sketch Show’ en sleepte de overwinning in de wacht. Het programma gaf hiermee medegenomineerden Cardinal Burns (UK), Twist The Sketch Comedy (Zwitserland) en Funny Gals (Oekraïne) het nakijken.

Acteur en vast WAT ALS?-castlid Bert Haelvoet was ter plaatse om de prijs in ontvangst te nemen. Bert Haelvoet: "Vrij uniek moment om dit mee te maken. Ik heb dan ook mijn beste Frans én Engels bovengehaald voor de overwinningsspeech. Uiteraard ben ik héél trots op deze prijs en ik hef hem in naam van alle makers en de hele cast met plezier de hoogte in."

Ook Tim Van Aelst van Shelter is blij met deze award: “Een Award winnen op het Comedy Festival van Montreux is zalig omdat het op dit Festival alleen draait om tv-comedy. Alle internationale inzendingen zijn ingedeeld volgens de verschillende subgenres binnen comedy en zo weet je dat je gewogen wordt tegenover de juiste concurrenten. Dat apprecieer ik enorm aan dit Festival. Ich bin zehr zufrieden das wir op ter nief gewonnen hebben… zou ik zo zeggen. Dikke pluim op de hoed van de cast, ons team en 2BE.”

Lang Leve (Hail Hail) van productiehuis dedsit was genomineerd in de categorie ‘Best Comedy Special’, maar moest de duimen leggen voor Britse concurrentie. Medegenomineerden in deze categorie waren Nate Light (Duitsland), The Sarah Millican Television Programme (UK) en het was uiteindelijk The Revolution Will Be Televised (UK) die met de prijs aan de haal ging.

Ontdek meer over Wat Als?

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Wat als programma informatie

Wat als Barbie een echte vrouw was?
Wat als dokters praten zoals ze schrijven?
Wat als moderne dans toegankelijker was?
Wat als justitie mee was met z'n tijd?
Wat als Beethoven Elise niet kon uitstaan?

De comedy show 'WAT ALS?' sleurt je mee in een nieuwe realiteit, in het leven zoals het nét niet is. Nu eens compleet van de pot gerukt, dan weer beangstigend realistisch. Elke sketch is het antwoord op een hypothetische vraag. Elke vraag begint met 'Wat Als'. 'WAT ALS?' is een rollercoaster aan sketches, met slechts één zekerheid: er zijn geen zekerheden meer.

Vergeet je vertrouwde realiteit, vergeet alles wat je kent.
'WAT ALS?' is the end of the world as we know it.

Extra