Waarom Cathérine in mannenwereld duikt

29/02/2016 - 10:00

Vanaf dinsdag stapt Telefacts-gezicht Catherine Moerkerke acht weken lang binnen in echte mannenarena’s. In Moerkerke en de Mannen begeeft ze zich in werelden waar vrouwen niet meteen thuishoren.“Voor de reeks ben ik op zoek gegaan naar een aantal onderwerpen, problematieken, waar vrouwen maar weinig van begrijpen, of waar ze fundamenteel anders mee zouden omgaan.” Zo gaat ze op stap met alleenstaande papa’s, hooligans en gigolo’s.

Moerkerke gaat dan wel als vrouw op wandel doorheen mannenbastions, maar net daar ligt volgens haar de sterkte van reportages. “Vrouwen zijn vaak intuïtiever, emotioneler. De mannen durfden zich vaak kwetsbaar op te stellen tegenover een vrouw. Dat heeft me soms echt ontroerd.”

In de eerste aflevering volgt Cathérine Moerkerke Steven, een gigolo.

 

Moerkerke en de mannen, vanaf dinsdag 1 maart om 22.10 uur bij VTM. 

Ontdek meer over Moerkerke en de mannen

Nieuwe fragmenten

Moerkerke en de mannen

In Moerkerke en de Mannen stapt Telefacts-gezicht Cathérine Moerkerke acht weken lang als vrouw telkens binnen in een andere mannenwereld. Ze volgt mannen met een bijzonder verhaal, en is heel nieuwsgierig naar zaken waar ze als vrouw zelf maar weinig van begrijpt, zoals het celibaat bij priesters. Direct, recht op de man af, maar altijd charmant krijgt Cathérine in haar reportages heel wat mannentongen los, en dat levert verrassende portretten op.