Zware Jongens: Ice Road Truckers

Zware Jongens: Ice Road Truckers

Aflevering (jaargang 3) van de Amerikaanse realityreeks over de avonturen van truckers die een levensgevaarlijke tocht over een bevroren meer ondernemen.

Afleveringen

14 afleveringen

 • 1. Season 1 Recap, season 2 preview

  Amerikaanse realityreeks over de avonturen van truckers die een levensgevaarlijke tocht over een bevroren meer ondernemen.
 • 2. Edge of The Earth

  Truckers Hugh, Alex, Rick en Drew gaan een nieuwe uitdaging aan. Samen met ervaren poolavonturiers wagen ze zich op het ijsplateau van de Noordelijke IJszee. Ditmaal worden ze immers ingehuurd om de gas- en mineraal-mijnen van de Noordpoolcirkel te bevoorraden.
 • 3. Mechanical Mayhem

  Na amper twee dagen aan de slag te zijn in hun nieuwe werkomgeving, worden zowel de ervaren truckers, als de 'rookies' geconfronteerd met zware vertragingen omwille van technische problemen. In een ultieme poging zijn deadline te halen, probeert Hugh een truck aan de praat te krijgen die al vier jaar niet meer werd gebruikt. Ondertussen gaat Drew op zoek naar een nieuwe werkgever.
 • 4. The Big Blizzard

  Amper vijf dagen nadat de vijf truckers aan hun Noordpoolavontuur begonnen, laat Moeder Natuur zich van haar meest verwoestende kant zien. Terwijl een zware storm op het punt staat over het gebied trekken, lopen er berichten binnen van een trucker die in panne staat op het zwakste punt van de ijsweg.
 • 5. Arctic Whiteout

  De truckers vatten hun tweede werkweek aan. Terwijl Alex en Hugh tot het uiterste gaan om zich te bewijzen, raakt Rick niet verder dan de lokale garage. Zijn truck moet wéér worden hersteld. Net wanneer de truckers helemaal klaar lijken om de grote verhuis aan te vatten, gooit een nieuwe storm opnieuw roet in het eten.
 • 6. Lost on the Ice

  Na het optrekken van de storm gaan de meeste truckers meteen weer aan de slag. Rick blijft alleen achter: hij overweegt te stoppen en vraagt raad aan Hugh. Jerry waagt een tweede poging om de verhuis van het MGM-kamp in goede banen te leiden. Ondertussen zet Alex koers naar Aput, een nieuwe locatie. Maar wanneer hij zijn afslag mist, duurt het niet lang vooraleer hij verdwaald raakt.
 • 7. Hundred Ton Haul

  De truckers zijn er eindelijk in geslaagd de enorme boortoren naar de nieuwe MGM-site te transporteren, maar vooraleer die rechtgezet kan worden, moeten ze eerst nog een nevenconstructie van maar liefst 80 ton ter plaatse brengen. Die moet eerst uit elkaar gehaald en verdeeld worden over de verschillende trucks om veilig over het ijs vervoerd te kunnen worden.
 • 8. Man Down

  Bear en Eric moeten de rit naar Langley maken op hetzelfde ogenblik dat er berichten binnenlopen over de aanwezigheid van een ijsbeer in de omgeving. In deze streek van de Poolcirkel vallen ijsberen soms mensen aan, dus de truckers moeten ditmaal extra op hun hoede zijn. Ondertussen gaat de gezondheidstoestand van Alex zienderogen achteruit.
 • 9. A Trucker's Farewell

  De diagnose die artsen stellen over de toestand van Alex dreigt abrupt een einde te maken aan zijn carrière als 'Ice Road Trucker'. Ook Rick sukkelt met zijn gezondheid. Hij dreigt ermee zijn ontslag in te dienen als zijn baas hem geen vrijaf geeft om naar de dokter te gaan.
 • 10. A Rookie Fumbles

  Terwijl er met man en macht gewerkt wordt om de Mallik Research-site af te breken nog voor het ijs smelt, neemt Hugh een jonge truckchauffeur onder zijn hoede, die binnen enkele dagen zijn rijexamen moet afleggen. De eerste les verloopt echter niet meteen gesmeerd. Ondertussen wordt één van de trucks van Roy's konvooi getroffen door technische problemen.
 • 11. Highway Maggots

  Door het zonnige weer smelt de ijsweg in sneltempo. Het is dus alle hens aan dek voor de truckers uit de buurt. De boorsites van Langley en Mallik moeten zo snel mogelijk afgebroken en vervoerd worden, anders dreigen ze allebei te verdwijnen in de poolzee. Northwind-eigenaar Kurt steekt zelf een handje toe om dit loodzware karwei tot een goed einde te brengen.
 • 12. Man vs. Ice

  De tijd begint stilaan te dringen voor de truckers: de boorsite van Langley is nog altijd niet volledig gedemobiliseerd. Hugh neemt een groot risico door een onstabiele lading te vervoeren op het spekgladde, dunne ijs. Eén verkeerd manoeuvre op de weg kan fataal zijn.
 • 13. The Big Thaw

  De stijgende temperaturen zorgen ervoor dat sommige delen van de ijsweg reeds overspoeld worden door water. De job van de truckchauffeurs was nog nooit zo gevaarlijk. En net nu moeten Jody en Brett een vracht van ruim 66 ton vervoeren. Ze koppelen hun trucks aan elkaar en ondernemen een enorme omweg om de vlaktes die blank staan te vermijden.
 • 14. The World Crumbles

  Hugh en Eric zijn nog steeds verwikkeld in een verbeten strijd om zoveel mogelijk vrachten over de smeltende ijsweg te vervoeren. Terwijl de truckers zich haasten om de laatste onderdelen van de Langley-site naar hun nieuwe locatie te transporteren, dreigen een nieuwe storm en het krakende ijs hun onderlinge competitie in hun plaats te beslechten.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis