Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

62 afleveringen

Celine is bevallen van een zoontje, Alexander. Jelle en Ilse genieten van hun prille liefde. Jan wil Georges steunen in zijn aanpak van het rioleringsprobleem. Laurens koopt een luxewagen voor Sam. Angele maakt zich zorgen over Elke en Max. Ivan en Jan nemen Nathalie en Frank mee uit eten. Raf stelt voor om een foto van Marcel door te faxen naar Venezuela.
Laurens vervalst ziekenhuisdossiers voor Celine. WTK Transport zal geblokkeerd worden door de rioleringswerken. Kevin mag weer bij Sam en Laurens intrekken als hij werk vindt. Max zet Sufu aan de deur. Jan koopt verf om zijn huis te herschilderen. Vanuit Venezuela wordt een foto gefaxt van de man die zich uitgeeft voor Marcel. Nellie neemt haar intrek in "De Schorre".
Sam moet in opdracht van haar vriend Laurens bevestigen dat Celine bij haar in behandeling was. Jean-Paul Derdeyn zet vijf chauffeurs van WTK aan de deur. Kevin wil graag hulpagent worden, maar hij stuit op het verzet van de burgemeester. Max geraakt er hoe langer hoe meer van overtuigd dat zijn huwelijk met Elke afgelopen is. Julia vindt dat haar dochter Marcel moet gaan halen in Venezuela. Nellie wordt aangerand.
Jean-Paul Derdeyn ontfermt zich over Nellie na haar aanranding. Sam doet bij Max een goed woordje voor Kevin, die graag als parkeerwachter aan de slag wil gaan. Jean-Paul Derdeyn heeft vijf chauffeurs moeten ontslaan omdat de verbindingsweg naar de transportfirma opengelegd is voor rioleringswerken. Inspecteur Olivier is razend omdat de klacht tegen Celine is geseponeerd. Joke vertrekt naar Venezuela, waar ze de man zal opzoeken die zich uitgeeft voor Marcel. Jan maakt kennis met Thibault, een vriend van Ivan. Luc geeft Max tips om zijn huwelijk nieuw leven in te blazen. Merel moet in allerijl naar de materniteit worden gebracht.
Sneyers wijkt geen moment van Merels zijde in de verloskamer. Na de bevalling kan hij niet snel genoeg het ziekenhuis verlaten. Ook Elke en Max krijgen een koude douche als ze de baby zien. Kevin heeft er weinig hoop op dat hij als hulpagent zal mogen beginnen. Joke verblijft nog altijd in Venezuela. Julia wil de ruzie met Suzanne bijleggen en stelt haar voor om terug in "De Schorre" te komen wonen. Het stoort Jan dat Ivan op geen euro kijkt voor de verbouwingswerken. Suzanne heeft een vernietigend artikel geschreven over het beleid van burgemeester Georges.
Elke, Max en Sneyers zijn er nog altijd niet goed van dat Merel een kind heeft gekregen van Sufu. Voor Celine is het niet eenvoudig om haar werk bij "Close" te combineren met de zorg voor de kleine Alexander. Ze vraagt aan Ilse om halftijds voor de baby te zorgen. Jan en Ivan krijgen kletterende ruzie over de kostprijs van de verbouwingswerken. Celine overweegt om samen met Nellie een gezondheidsmagazine te beginnen. Raf gelooft zijn oren niet wanneer Julia vertelt dat ze de ruzie met Suzanne bijgelegd heeft en dat de kans bestaat dat ze opnieuw in "De Schorre" komt wonen. De chauffeurs van WTK staken en blokkeren de toegangswegen van en naar Wittekerke.
De inwoners van Wittekerke worden nog altijd gegijzeld door de chauffeurs van WTK. In het politiekantoor staat de telefoon roodgloeiend en burgemeester Georges kan zich niet op straat vertonen zonder beledigd te worden. Jan heeft zijn twijfels over zijn relatie met Ivan. Kevin wil dolgraag hulpagent worden, maar de verplichte cursus is er voor hem te veel aan. Max voelt er veel voor om het zoontje van Merel te adopteren, ook al is hij niet de biologische vader. Julia blijft verrassend uit de hoek komen en ze stelt Raf voor om samen met Suzanne haar gewonnen citytrip over te nemen. Nellie gaat de uitdaging aan om een gezondheidstijdschrift op te starten, dat uitgegeven wordt door Celine.
Sneyers modereert in "De Schorre" een debat tussen de actievoerders van WTK en het gemeentebestuur. De gemoederen laaien hoog op en binnen de kortste keren ontaardt het gesprek in een ordinaire scheldpartij tussen Jean-Paul Derdeyn en Georges. De burgemeester krijgt ook een conflict met Ivan. Celine moet voor twee dagen naar een congres in Frankfurt en ze vertrouwt haar zoontje Alexander zolang aan de zorgen van Ilse toe. Julia windt er geen doekjes om dat ze hoopt dat Suzanne en Raf mekaar zullen terugvinden. Max heeft het zoontje van Merel in zijn hart gesloten.
Jan pakt Georges hard aan omdat hij het nieuwe Railcom-project van Ivan heeft afgeschoten. Het gaat niet goed met Medi, het zoontje van Merel. Ze heeft nu de steun van Sneyers hard nodig, maar hij is nog altijd op zoek naar Sufu. Nellie en Jean-Paul Derdeyn kunnen het goed met mekaar vinden en ze besluiten samen naar een bruiloft te gaan. Celine voelt zich bekocht wanneer ze ontdekt dat haar babysitter Ilse een relatie heeft met Jelle. Kevin neemt zijn job als hulpagent zeer ernstig. Julia is er nog steeds niet in geslaagd om Raf en Suzanne te koppelen. Ze vraagt raad aan Frank en Jean-Paul Derdeyn, dé vrouwenkenners van Wittekerke.
Nellie heeft het zich nog geen moment beklaagd dat ze haar medische carrière opgegeven heeft om samen met de Derdeyns een gezondheidstijdschrift op te starten. Vooral met Jean-Paul kan ze het goed vinden. Celine wil niet dat Ilse nog babysit op Alexander. Haar beslissing heeft alles te maken met het feit dat Ilse een relatie heeft met Jelle. Hij voelt zich schuldig en vertrouwt Nathalie zijn grote geheim toe. Ivan wil de squashclub overnemen met het geld van Railcom, maar Georges ligt alweer dwars. De dood van Medi doet Sneyers en Merel weer dichter naar mekaar groeien.
Elke volhardt in de boosheid en ze schittert door afwezigheid op de begrafenis van de kleine Mehdi. Ilse is er van overtuigd dat Jelle een verhouding heeft met Celine en ze neemt haar intrek in "De Schorre". Joke en Marcel keren eindelijk terug uit Venezuela. Jan en Ivan betalen een voorschot voor de squashclub. Georges is in alle staten als hij verneemt dat zijn rivaal Jean-Paul Derdeyn een kantoorgebouw laat optrekken zonder vergunning. Wittekerke wordt getroffen door een golf van autodiefstallen.
Jelle wil zijn relatie met Ilse redden en hij bekent haar dat hij de biologische vader van Alexander is. Raf is niet gelukkig met de terugkeer van Marcel en hij besluit "De Schorre" te verlaten. Ilse raadt Kevin aan om met Max te gaan praten over Gino. Georges moet van Julia vernemen dat Nellie een relatie heeft met Jean-Paul Derdeyn. De burgemeester laat de werken aan het kantoor van WTK Transport stilleggen. Van de vriendschap tussen Max en Elke met Sneyers en Merel is er niets overgebleven. Jan en Ivan plannen een feestje.
Elke en Max hebben hun intrek genomen in "De Schorre". Zowel Max als Sneyers zitten met de ruzie in, maar ze beseffen dat het nooit meer kan worden zoals vroeger. Joke wil een feest organiseren ter ere van Marcels terugkeer. Misschien zal zijn amnesie verdwijnen als hij zijn vrienden terugziet. Jan maakt zich zorgen over de relatie van Nellie met Jean-Paul en hij vraagt haar zeer voorzichtig te zijn. Zij verwart zijn bezorgdheid met bemoeizucht. Jelle heeft besloten om Wittekerke te verlaten. Jan en Ivan geven een receptie om de aankoop van de squashclub te vieren.
Ilse en Jelle leggen hun ruzie bij. Jan en Ivan zien met het afbranden van de squashclub hun droom in rook opgaan. Julia maakt veel werk van het welkomstfeest voor meneer Marcel. Sneyers verraadt aan Jean-Paul dat Raf bij de burgemeester een badkamer aan het installeren is. In de wijk van Kevin zijn er vannacht twee homejackings gepleegd. Max en Luc vragen hem om ogen en oren open te houden. De samenwerking tussen Nellie en Celine verloopt zeer moeizaam.
Jan maakt zich grote zorgen over Ivan, die vannacht niet naar huis is gekomen. Max en Luc hebben een verdachte van de homejackings opgepakt. Celine heeft het moeilijk met de relatie van haar vader met Nellie. Joke wordt heen en weer geslingerd tussen haar gevoelens voor Raf en haar medelijden voor Marcel. Feit is dat de situatie onhoudbaar is geworden en dat er dringend een oplossing moet worden gevonden. Georges weet niet wat hem overkomt wanneer Derdeyn hem voor de rechter daagt. Ilse mist Alexander. Marcel kampt nog altijd met geheugenverlies.
Jan besluit zijn huis te verkopen zodat Ivan de rekening van Railcom kan aanzuiveren. Marcel vindt de amnesie zeer frustrerend en hij roept de hulp in van Sam. Jean-Paul confronteert Nellie met het feit dat ze een avontuurtje heeft gehad met zijn zoon. Jelle pleit bij Celine om zijn vriendin Ilse af en toe in te schakelen als babysitter. De verklaringen van Jean-Paul Derdeyn in de pers gaan de burgemeester te ver en hij besluit zijn rivaal een proces aan te doen voor laster en eerroof. Sam wordt het slachtoffer van een brutale homejacking. Raf voelt zich niet meer thuis in "De Schorre" sinds Marcel is teruggekeerd. Op professioneel vlak gaat het de aannemer evenmin voor de wind.
Jan zit er mee verveeld dat Thibault zijn woning heeft gekocht. Laurens ziet Kevin bij zijn thuiskomst als een zombie wegrennen. Hij stelt zich geen vragen tot hij het levenloze lichaam van Sam in de woonkamer aantreft. Voor de ziekenhuisdirecteur en inspecteur Olivier staat de schuld van Kevin als een paal boven water, maar Luc en Max geloven niet dat de parkeerwachter tot moord in staat is. Jean-Paul en Nellie leggen hun ruzie bij. Raf wil niet meer wachten tot Joke tussen hem en Marcel kiest, en hij hakt zelf de knoop door. Elke en Max trekken bij Jan en Ivan in.
De relatie van Nellie en Jean-Paul Derdeyn is een bron van ergernis voor Celine en voor Julia. Laurens weet dat Ilse het babysitten op de kleine Alexander mist en hij doet een goed woordje voor haar bij Celine. Nathalie heeft een brief ontvangen van de orde van advocaten. Elke voelt zich al helemaal thuis in de woning van Jan en Ivan. Ze reorganiseert alle keukenkasten en stelt een werkverdeling op. De politie is nog altijd het spoor bijster van Kevin, die verdacht wordt van de moord op Sam. Julia is geschokt als ze verneemt dat Suzanne en meneer Marcel samen een huis gaan huren.
Voor Jean-Paul Derdeyn is de begrafenis van Sam een uitgelezen kans om aan politiek te doen De politie houdt tijdens de uitvaart discreet een oogje in het zeil. Joke heeft er geen probleem mee dat Marcel en Suzanne gaan samenwonen. Julia daarentegen is geschokt. Max vindt zijn draai niet in de woning van Jan en Ivan. Ilse overtuigt Jelle om bij Celine zijn rechten als vader af te dwingen. Nellie vraagt aan haar vriend Jean-Paul om bij stafhouder Geirnaert een goed woordje te doen voor Nathalie.
Hoewel ze nauwelijks een dag en een nacht samenwonen, lijkt er al iets moois tussen Suzanne en Marcel te bloeien. Frank krijgt een schok te verwerken. Inspecteur Olivier en Max pakken Gino terug op en proberen hem tot bekentenissen te verleiden. De gangster geeft tijdens het kruisverhoor de homejacking toe, maar houdt vol dat hij Sam niet heeft vermoord. Nellie houdt zielsveel van Jean-Paul Derdeyn, maar langs de andere kant wil ze haar oude vrienden niet verliezen. Phaedra, de knappe en temperamentvolle vriendin van Thibault, steekt Sneyers een handje toe in "De Schorre". Celine helpt Laurens de moord op Sam te verwerken.
Phaedra, de vriendin van Thibault, wil met een eigen collectie beginnen en ze besluit zolang bij Ivan en Frank in te trekken. Suzanne verplicht Marcel om zich in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Sneyers is onder de indruk van Rachel, de knappe surfster die een man uit de zee heeft gered. Celine verklaart haar vader voor gek, omdat hij toegeeft aan de druk van Nellie en de aanklacht tegen Georges Coppens laat vallen. Julia stelt Phaedra voor om te helpen met het naaien van haar ontwerpen. Elke en Max groeien almaar verder uit mekaar. Celine wil dat Ilse discreter is over Jelle en Alexander.
Elke kan haar echtgenoot Max dan toch overhalen om een bod te doen op het huis, dat Sneyers en Merel momenteel huren. Celine is in alle staten als Thibault onthult een neef te zijn van Ludwig, wat betekent dat hij de enige wettige erfgenaam is. Laurens probeert Celine te kalmeren. Nathalie gaat op vraag van Frank op bezoek bij Rachel, de nieuwe heldin van Wittekerke. Celine onthult aan Sneyers dat haar vader en Georges Coppens een voorakkoord hebben gesloten voor de verkiezingen. Nellie verlangt naar een eigen stek. Merel leert Rachel beter kennen en stelt voor om bij haar en Sneyers in te trekken.
Sneyers heeft in "Close" een negatief artikel geschreven over de burgemeester en hem ervan beschuldigd een stembusakkoord te hebben gesloten met Jean-Paul Derdeyn. Angele vindt dat Georges actie moet ondernemen. Phaedra gaat uit haar dak wanneer Kevin haar een boete geeft. Jan doet in zijn dokterskabinet een lugubere ontdekking. Jelle is van plan om het vaderschap over Alexander op te eisen. Frank weet niet of zijn zoon deze verantwoordelijkheid aankan en raadt hem aan niets te overhaasten. De boot van Nathalie is ontploft. Onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een aanslag.
Inspecteur Olivier en Max leggen ziekenhuisdirecteur Laurens op de rooster over de moord op verpleegster Ria. Sneyers doet na Max ook een bod op het huis. Rachel neemt Frank in vertrouwen over haar achtergrond en haar leven in Israël. Phaedra wil in "De Schorre" een fotosessie organiseren en ze vraagt aan Julia om samen met de professionele modellen te poseren. Nellie neemt haar intrek in de woning van Sam. Het gerecht heeft nu pas het lijk van Ludwig vrijgegeven. In het ziekenhuis worden in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder en advocaten stalen genomen van het DNA van Jelle en Alexander.
Verkiezingen in Wittekerke. Sneyers en Jean-Paul blijven tot aan het stembureau de inwoners motiveren en stemmen ronselen. Jelle, Ilse en Merel gaan nog een stap verder en maken volop propaganda voor "Piloot". Zowel Sneyers als Max hebben naast de woning gegrepen, want de huisbaas heeft besloten om het pand openbaar te verkopen. Rachel volgt het doen en laten van Nathalie op de voet, maar toch wil ze de juriste niet ontmoeten. Luc heeft Julia kunnen overhalen om te poseren voor Phaedra. Marcel is woedend wanneer Suzanne zijn post leest. Sneyers wil een profiel maken van de moordenaar, die in Wittekerke al twee slachtoffers gemaakt heeft.
Jan en Sneyers zijn de morele overwinnaars van de verkiezingen. Hun partij "Piloot" heeft drie zetels, wat betekent dat de andere partijen een coalitie met hen moeten vormen. Sneyers begint zich vragen te stellen bij het opmerkelijke levensverhaal van Rachel. Hij gelooft niet dat ze toevallig in Witterkerke is verzeild geraakt. Julia trekt haar beste kleren aan en brengt een flinke laag schmink aan voor de fotoshoot in "De Schorre". Celine krijgt van een anonieme tipgever spectaculair nieuws over Nathalie en Railcom. Jelle ontvangt het resultaat van de vaderschapstest. Nellie gaat samen met Jean-Paul nieuwe meubels kopen. Elke wil nog altijd het huis van Sneyers kopen, maar Max ligt dwars. Suzanne betrapt Marcel terwijl hij in haar spullen neust.
Jan en Sneyers zijn bereid om met hun partij in zee te gaan met "Groen & Veilig Wittekerke", maar alleen op voorwaarde dat Angele de nieuwe burgemeester wordt. Per slot van rekening heeft zij de meeste voorkeurstemmen achter haar naam gekregen. Julia krijgt eindelijk de beelden van de fotosessie te zien. Sneyers doorzoekt de kamer van Rachel en stoot in het nachtkastje op een pistool. In "Close" wordt Nathalie ervan beschuldigd haar functie bij Railcom te misbruiken om wapens te smokkelen voor de Palestijnen. Julia doet een gruwelijke ontdekking in de woning van Marcel.
Julia heeft het lijk van Suzanne ontdekt. Ze werd op identiek dezelfde manier als Sam en verpleegster Ria vermoord. Frank vreest voor de veiligheid van zijn echtgenote en staat er op haar te vergezellen als ze naar buiten gaat. Tussen Elke en Max is de spanning te snijden, omdat hij weigert om naar de openbare verkoop van het huis te gaan. Ook de relatie van Georges en Angele staat onder druk sinds zij verkozen is tot burgemeester. Marcel neemt voorlopig zijn intrek in "De Schorre". Thibault ziet de erfenis van zijn neef Ludwig aan zijn neus voorbijgaan nu DNA-onderzoek uitgewezen heeft dat Jelle niet de vader is van de kleine Alexander.
Celine is met open ogen in de val van Thibault gestapt en ze moet nu zien te bewijzen dat Ludwig wel degelijk de biologische vader van Alexander is. Op professioneel vlak gaat het haar evenmin voor de wind. Joke en Raf hebben het er moeilijk mee dat Marcel sinds de dood van Suzanne aandeelhouder in "De Schorre" is. Max heeft er al lang spijt van dat hij zo'n hoog bod gedaan heeft tijdens de openbare verkoop. Thibault raadt hem aan om in het zwart bij te verdienen. Laurens heeft geld geleend voor de lancering van een nieuw geneesmiddel en hij rekent op Celines hulp om de lening af te betalen.
Merel vindt dat Rachel zich vreemd gedraagt en ze gaat te rade bij Frank. Celine heeft al na drie nummers besloten om met "Care" te stoppen. Nellie is teleurgesteld en Jean-Paul is ronduit razend. Jelle voelt zich bekocht als hij van Nathalie verneemt dat Thibault een neef is van Ludwig. Georges heeft het er nog steeds moeilijk mee dat Angele hem geklopt heeft tijdens de verkiezingen en hij voelt er weinig voor om naar haar overwinningsbal te gaan. Sneyers heeft op eigen houtje de jacht op de seriemoordenaar van Wittekerke geopend. Marcel heeft besloten om het kuststadje te verlaten en hij is bereid om zijn aandelen in "De Schorre" aan Joke te verkopen. Jan confronteert Phaedra met zijn vermoeden dat ze drugs gebruikt.
Nellie wil opnieuw aan de slag gaan in het ziekenhuis, nu Celine besloten heeft om "Care" op te doeken. Ze stuit echter op weerstand van Georges. Hij is bang dat ze als pion van Jean-Paul Derdeyn ruzie zal stoken. Angele vindt dat Georges overdrijft en zo verschilt het koppel sinds de verkiezingen over alles van mening. Marcel neemt het slecht op wanneer Raf vertelt dat hij en Joke zijn aandelen in "De Schorre" niet kopen. Frank gaat almaar vertrouwelijker om met Rachel. Max krijgt een zwaar conflict met Thibault wanneer een zwartwerker van een ladder valt en de hulpdiensten niet mogen gealarmeerd worden.
Marcel voelt zich goed genoeg om het ziekenhuis te verlaten, maar dokter Jan denkt er anders over. Sneyers lacht zich een breuk met de gewaagde modefoto's die in "Close" zijn verschenen en met Luc in het bijzonder. Inspecteur Olivier vindt de publicatie helemaal niet grappig. Joke vindt tussen de kleren van Marcel de bebloede aandelen van Suzanne. Haar intuïtie zegt haar dat er een geurtje aan de zaak zit. Max en Elke verschillen grondig van mening over Thibault. De Wittekerkenaren zijn massaal op de afspraak voor het overwinningsbal van Angele. Laurens en Celine behoren tot de weinigen die schitteren door afwezigheid, maar zij moeten dan ook een lijk opgraven.
Sinds het ongeval van zwartwerker Pol is de relatie tussen Thibault en Max totaal verzuurd. Elke vindt dat haar man zich veel te principieel opstelt en ze neemt het voor Thibault op. Georges vreest dat Jean-Paul niet echt van Nellie houdt en hij vraagt aan Luc om haar te waarschuwen. Angele hoopt dat ze zal kunnen rekenen op Georges' politieke ervaring, maar hij wil niets meer met dat wereldje te maken hebben. De grafschennis krijgt voor Laurens een vervelend staartje en hij hoopt dat Jean-Paul het fiasco zal oplossen. Rachel laat eindelijk haar ware gezicht zien. Marcel verlaat op eigen houtje het ziekenhuis.
Marcel heeft Joke ontvoerd. Frank gaat gebukt onder een schuldgevoel, omdat hij zijn echtgenote bedrogen heeft met haar jongere zus. Nathalie ligt trouwens nog altijd in coma in het ziekenhuis. Celine weet dat de relatie van haar vader met Nellie op de klippen zal lopen zodra zijn ware aard bovenkomt en ze trommelt een oude vriend van Jean-Paul op om samen de bloemetjes buiten te zetten. Thibault meldt Celine dat de rechter akkoord gaat met de opgraving. Raf heeft zelf een zoekactie naar Joke op het getouw gezet, maar zonder resultaat.
Thibault heeft van de rechter de toestemming gekregen om het lijk van Ludwig te laten opgraven. Marcel eist 25.000 euro voor de vrijlating van Joke. Raf kan deze som onmogelijk ophoesten en daarom roept Sneyers de hulp in van Celine. Els heeft er spijt van dat ze Frank verleid heeft en ze overweegt om Wittekerke te verlaten. Tante Angele raadt haar aan om eerst de ruzie met haar zus Nathalie bij te leggen. Nellie's vertrouwen in Jean-Paul krijgt een flinke knauw. Angele laat zich als burgemeester gelden bij het politiekorps. Ivan waarschuwt Thibault dat Max met het idee speelt om het zwartwerk uit te brengen.
Elke voelt er veel voor om de renteloze lening van Thibault te aanvaarden zodat ze toch haar droomhuis kan kopen. Celine maakt zich zorgen omdat ze Laurens niet kan bereiken. Haar grootste vrees wordt werkelijkheid na haar gesprek met de gangster Johny. Inspecteur Olivier bereidt samen met het politiekorps van Wittekerke het droppen van het losgeld voor de bevrijding van Joke voor. Angele heeft sinds haar babbel met Jean-Paul geen goed woord over voor Luc en Max. Jean-Paul slooft zich uit om het vertrouwen van Nellie terug te winnen.
Frank hult zich in zelfmedelijden sinds Nathalie hem in bed betrapt heeft met haar jonge zus Els. Jelle vindt dit flauw en wakkert de vechtlust van zijn vader aan. Celine heeft Laurens als vermist opgegeven. Angele wil graag een secretaresse aanwerven, maar ze vreest dat dat als een teken van zwakte zal geïnterpreteerd worden. Thibault bezorgt Kevin een bijjob als de chauffeur van Phaedra. Max en Elke schakelen een stroman in om hun droomhuis te kopen. De wilde Nikki keert met haar zoontje Zoem terug naar Wittekerke.
Het huwelijk van Elke en Max is op de klippen gelopen. Het mislopen van het huis is voor haar een breekpunt gebleken. Nikki ligt nog altijd in het ziekenhuis, waar de dokters een verklaring zoeken voor de verlammingsverschijnselen en de aanhoudende hoofdpijn. Luc pakt Phaedra aan over haar cokegebruik, maar ze weet hem zoals steeds rond haar vinger te winden. Jean-Paul Derdeyn wil de dagelijkse leiding van het ziekenhuis verzekeren en pleit om Nellie als waarnemend directeur aan te stellen. Het regent bij Angele klachten over de strikte en intolerante houding van Max en Luc. De dolle rit van Kevin en Phaedra krijgt een staartje.
Celine is er niet over te spreken dat haar vader een huis heeft gekocht voor Nellie en ze neemt revanche door hem het contact te weigeren met zijn kleinzoontje. Kevin mag er niet aan denken dat hij ontslagen wordt en hij vraagt aan Sneyers om een goed woordje voor hem te doen bij Angele. Max onderneemt een poging om de ruzie met Elke bij te leggen, maar ze is al verliefd geworden op een ander. Thibault wil het voogdijschap van Alexander op zich nemen, wat zou betekenen dat hij zijn toestemming moet geven voor elke cent die van de erfenis geïnvesteerd wordt. Georges polst bij Jan of hij directeur ad interim in het ziekenhuis wil worden.
Luc wil niets meer met Phaedra te maken hebben sinds hij weet dat ze geregeld als callgirl werkt. Els wil een verzoening forceren tussen Nathalie en Frank, maar haar zus heeft haar ogen al op Thibault gericht. Nellie zoekt een manier zodat haar vriend toch zijn kleinzoontje Alexander kan zien. Georges heeft er een probleem mee dat Angele hem als haar loopjongen behandelt.
Luc wil niets meer met Phaedra te maken hebben sinds hij weet dat ze geregeld als callgirl werkt. Els wil een verzoening forceren tussen Nathalie en Frank, maar haar zus heeft haar ogen al op Thibault gericht. Nellie zoekt een manier zodat haar vriend toch zijn kleinzoontje Alexander kan zien.
Celine verplicht haar vader te kiezen tussen zijn familie en Nellie. Nikki gaat met veel enthousiasme als poetsvrouw aan de slag in het hotelgedeelte van "De Schorre". Elke is niet in staat om te werken. De afwijzing van Thibault is te hard aangekomen. Angele is opgelucht en blij omdat Els bereid is om het secretariaatswerk voor haar rekening te nemen.
In tegenstelling tot Celine heeft Luc geen probleem met de trouwplannen van hun vader. Frank hoopt nog steeds dat zijn huwelijk te redden is en hij vraagt amoureus advies aan Georges. Ilse weet dat Elke zwaar in de put zit door de afwijzing van Thibault en ze wil helpen. Celine is in alle staten als Thibault haar verwijt het geld van de kleine Alexander slecht te beheren.
Nellie en Jean-Paul hebben de handen vol met de organisatie van hun huwelijk. Getuigen vinden blijkt een groot probleem. Angele ziet het niet zitten om het koppel in de echt te verbinden en ze polst bij eerste schepen Jan of hij de opdracht wil overnemen. Raf gaat aan de slag in het vervallen kasteeltje van Raymond.
Nellie nodigt haar oude vrienden en kennissen persoonlijk uit voor haar huwelijk. Julia heeft Sneyers de opdracht gegeven om Raymond Wardenier door te lichten. Kevin heeft een flinke boon voor Nikki en hij vraagt amoureus advies aan Max. Frank laat zich gaan sinds hij Nathalie met Thibault heeft gezien.
Vandaag stappen Nellie en Jean-Paul in het huwelijksbootje. Eerste schepen Jan verbindt hen in de echt en hij maakt er zijn werk van. Nellie apprecieert dit enorm. Julia past tot grote verbazing van haar omgeving voor de huwelijksreceptie. Celine zit met de handen in het haar wanneer blijkt dat ze niets kan ondernemen tegen het gerechtelijk onderzoek naar de manier waarop zij Alexander opvoedt.
Georges is er niet over te spreken dat Nathalie en Thibault samen de nacht hebben doorgebracht. Max gelooft niet dat Kevin over de capaciteiten beschikt om als volwaardig agent te functioneren. Nikki is overtuigd van het tegendeel en ze doet een goed woordje voor Kevin bij de burgemeester.
Frank heeft gisteren zijn kat gestuurd voor het etentje met Nellie en Jean-Paul. Meer zelfs, hij is helemaal niet naar huis gekomen. Ilse vindt dit onrustwekkend. Jelle vindt dat zijn vriendin overdrijft, tot blijkt dat zijn pa ontvoerd is. Celine pleit er bij haar vader voor om Thibault een fatsoenlijk voorstel te doen.
Nathalie trekt zich de ontvoering van Frank ontzettend aan en ze is niet weg te slaan uit het politiekantoor. Jan vindt het niet kunnen dat Elke in het ziekenhuis kampeert en hij geeft haar een niet mis te verstane waarschuwing. Nikki motiveert Kevin om door te zetten en hard te studeren voor het politie-examen. Julia neemt Cyriel in vertrouwen over haar band met Raymond Wardenier.
Nathalie heeft achterhaald waar Frank vastgehouden wordt. Wanneer ze haar echtgenoot wil bevrijden, maakt ze een zware val en verliest het bewustzijn. Max verdenkt er Kevin van zijn handboeien te hebben verstopt. Jean-Paul laat zijn bureau thuis installeren om meer tijd met Nellie te kunnen doorbrengen.
Inspecteur Olivier legt Frank op de rooster over zijn ontvoering en ondertussen voelt Angele haar nichtje aan de tand. De burgemeester vindt dat Nathalie niet achter de ontvoerders had mogen gaan, maar is opgetogen dat er eindelijk een verzoening tussen het koppel in de lucht hangt. Elke haalt samen met Jelle haar spullen in de woning van Jan en Ivan op.
Jean-Paul denkt er niet aan om zijn pokeravondje te schrappen voor een etentje met Georges en Angele. Phaedra is razend omdat haar collectie niet onder haar naam in de winkelrekken zal hangen. Op de hulp van Thibault kan ze dit keer niet rekenen. Nathalie moet bekomen van het nieuws dat ze zwanger is.
Max heeft vernomen dat Elke nog altijd depressief is en hij gaat met haar praten. Hij geeft haar echter geen hoop op een verzoening, want van zijn kant is het vertrouwen volledig weg. Julia en Raymond hebben besloten om vandaag hun grote geheim op te biechten aan Raf en Joke.
Julia kan het plotse overlijden van Raymond niet verwerken. Haar omgeving vermoedt dat ze echt verliefd is geworden op de kasteelheer en daarom zo'n groot verdriet heeft. Kevin studeert keihard voor het politie-examen. Phaedra is nog altijd razend omdat ze contractueel gebonden is aan de Nederlander Joop. Ze voelt zich door Thibault misleid.
Merel is ontroerd omdat er iemand bloemen op het graf van Medi heeft gelegd en ze probeert uit te vissen wie dat gedaan heeft. Jan gaat op vraag van Thibault met Phaedra praten en hij probeert de ontwerpster aan het verstand te brengen dat ze haar carrière vergooit als ze zich niet aan het contract met Joop houdt.
Nathalie hoopt om samen met Thibault de baby op te voeden, maar hij voelt er niets voor om papa te worden én al helemaal niet om met een zieke vrouw samen te leven. Zijn eerlijkheid komt zeer hard aan. Jan heeft Phaedra kunnen overtuigen om zich aan het contract met de Nederlander Joop te houden, maar dat betekent niet dat ze zich uitslooft.
Tijdens het etentje met Nellie en Jean-Paul is het idee geopperd om een kindercrèche te beginnen, die door de gemeente gefinancierd wordt. Angele kaart het plan aan bij eerste schepen Jan en hij stelt meteen voor om Ilse als kinderverzorgster te engageren. Sneyers blijft hopen dat Max en Elke zich zullen verzoenen.
Joke en Raf weten sinds kort dat ze broer en zus zijn, maar toch zijn ze niet van plan om een streep te trekken onder hun relatie. Elke is in de wolken omdat Merel en Sneyers haar uitgenodigd hebben voor een etentje. Stiekem hoopt ze dat het koppel haar zal vragen om terug bij hen in te trekken. Jan behandelt een Pakistaans meisje dat bloed hoest.
Jelle voelt zich schuldig omdat hij zijn zus gedwongen heeft om Laila, de Pakistaanse illegale, onderdak te geven zolang haar dochtertje in het ziekenhuis ligt. Julia zet Joke en Raf onder druk om een punt te zetten achter hun relatie. Frank bekijkt Jelle met andere ogen sinds hij DNA-bewijzen heeft dat de verpleger niet zijn zoon is.
Celine gaat met haar zoontje op consultatie bij Nellie. De klachten zijn vaag en een bloedonderzoek moet helpen om een diagnose te stellen. Ondertussen slaat Jean-Paul toe met een persconferentie en kraakt hij het plan van de burgemeester om een gemeentecrèche te beginnen.
Celine krijgt zeer slecht nieuws over de gezondheid van haar zoontje. Ilse is in alle staten wanneer ze het krantenartikel onder ogen krijgt waarin Jean-Paul Derdeyn haar als labiel bestempelt. Phaedra wil Laila en haar dochtertje uit de klauwen van Joop redden en ze besluit de Nederlander naar het naaiatelier te vergezellen.
Nikki geeft Kevin de bons. De politie valt het naaiatelier binnen, maar het is leeg. Ook Laila en Amara zijn spoorloos. Derdeyn en Nellie verzoenen zich en plannen een weekendje. Jelle overweegt Wittekerke te verlaten.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis