Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

78 afleveringen

 • Als Bola de politie ziet, vlucht ze weg. Bulderbos denkt dat ze in de bestelwagen van Elke is gestapt. Hij besluit op onderzoek te gaan. Max voelt de bui al hangen. Magda heeft het moeilijk met het aanvaardingsproces na haar borstamputatie. Ze stort haar hart uit bij Sam. De commandant is zijn portefeuille kwijt na een avondje uit met Angele. Dokter Jan vecht om het hoederecht over zijn zoontje Jonas. Er hangt elektriciteit in de lucht.
 • De ruzie tussen Julia en Joke loopt nog verder op, ondanks de lijmpogingen van Marcel. En wat met Debbie, die droomt van een carrière als fotomodel. Jonas wil terug naar zijn papa. Dokter Jan verliest stilaan zijn geduld. De commandant steekt de politie een handje toe in de zoektocht naar de gestolen wagen van dokter Frank. Nu nog de dieven vinden. De commandant heeft het overigens zeer druk met de piepjonge en met de oudere vrouwtjes. Dokter Nellie wil dat Magda naar een gespreksgroep voor kankerpatiënten gaat. En de aanwezigheid van Bola blijft voor problemen zorgen in Wittekerke.
 • Debbie krijgt de schok van haar leven als Sneyers vertelt dat haar oma in De Schorre logeert. Waarom heeft Joke hierover in alle talen gezwegen ? Dokter Jan is de grillen van zijn ex-vrouw meer dan beu en hij is vastbesloten om naar de jeugdrechter te stappen en het hoederecht aan te vechten. Max heeft de portefeuille van de commandant nog steeds niet teruggegeven. Elke probeert de visser Cyriel te overtuigen om Bola naar Engeland te brengen. De commandant gaat met Dina op bezoek bij haar vader. Agent Luc heeft de handen vol met het schaduwen van Elke.
 • Sam brengt Dina voor een paar dagen naar Jonas, die tegenwoordig bij zijn mama in de stad woont. Myriam grijpt elke kans om haar ex-man in diskrediet te brengen bij de psychologe. Vandaag heeft Debbie haar eerste grote fotosessie. Sneyers vertrouwt het zaakje niet en staat er op zijn vriendin te vergezellen. Max confronteert de commandant met de diefstal van Franks wagen. Georges is blij dat Magda terug thuis is, maar de zorgen blijven. Ze durft immers niet onder de mensen komen en sluit zich in haar woning op. Bulderbos is er zeker van dat Max meer weet over Bola. Sam heeft gemengde gevoelens over het feit dat Dina’s vader vervroegd vrijkomt.
 • Elke weet dat ze door de politie geschaduwd wordt, maar dat stopt haar niet om de vlucht van Bola verder te organiseren. Samen met Sneyers doktert ze een goed afleidingsmanoeuvre uit. Het plan heeft alleen maar kans op slagen als ook Joke en Marcel meewerken, en daar zou het schoentje kunnen wringen. Magda heeft zich door Georges laten overhalen om naar een galabal te gaan. Maar nu begint ze te twijfelen. Sneyers vindt dat Debbie opnieuw met haar oma moet gaan praten. Dina en Jonas gaan er midden in de nacht vandoor. Celine is in de wolken met de foto’s van Debbie.
 • Myriam is in alle staten als blijkt dat de kamer van Jonas en Dina leeg is. Ze alarmeert de politie, die de collega’s in Wittekerke op de hoogte brengt. Dokter Jan reageert hysterisch als Max vertelt dat Dina en Jonas weggelopen zijn. Ook de wereld van Frank en Sam stort in elkaar. Nadat ze van de eerste emotie bekomen zijn, gaan Jan en Frank op zoek naar de kinderen. Sinds haar gesprek met Julia twijfelt Debbie aan de gevoelens van haar moeder. Vandaag zal Bola met Cyriels boot naar Engeland wordt gebracht. Elke en Sneyers zullen verstoppertje spelen met de politie en ondertussen moeten Marcel en Joke de vluchtelinge naar de haven brengen. Debbie krijgt goed nieuws van Celine.
 • De politie weet nog niets meer over Jonas en Dina. Ook de zoektocht van dokter Jan heeft niets opgeleverd. De volgende stap is een opsporingsbericht op de televisie. De commandant zit evenmin stil en hij verspreidt in Wittekerke posters met het signalement van de kinderen. Vandaag moet Debbie haar contract met Celine ondertekenen. Sneyers vertrouwt de zaak niet en stelt zijn vriendin honderduit vragen over de inhoud van de overeenkomst. Magda begint aan haar eerste chemokuur. Ze apprecieert het enorm dat Nellie bij haar blijft. Marcel roept professionele hulp in om de ratten te vangen. Cyriel heeft nieuws over Bola.
 • Dina en Jonas zijn nog steeds niet thuis. Hun ouders vrezen het ergste als blijkt dat een boer uit Stekene de kinderen in een bestelwagen heeft zien stappen. Ook inspecteur Olivier vindt dit onrustwekkend en houdt er rekening mee dat Dina en Jonas mogelijk ontvoerd zijn. De modellencarrière van Debbie drukt zwaar op haar relatie met Sneyers. Hij vindt dat zijn vriendin zich laat gebruiken door Celine en hij is er niet over te spreken dat ze niet eens een kopie van haar contract heeft. Marcel heeft Julia voor de keuze gesteld : ofwel gaat haar hond buiten ofwel zoeken ze allebei een ander onderkomen. Julia voelt zich niet bedreigd en is ervan overtuigd dat Marcel zich laat opjutten door Joke. Elke mist Bola en heeft het gevoel geen doel meer te hebben in haar leven.
 • Jan heeft het er moeilijk mee om zijn zoontje Jonas terug te sturen naar Myriam. Ook de jongen vindt het maar niets om opnieuw bij zijn mama te gaan wonen. Bovendien is hij bang voor Paul, de nieuwe partner van zijn moeder. De commandant bekent aan zijn dochter dat hij verliefd is. Sam vreest dat haar vader een grote teleurstelling zal oplopen en besluit met Angèle te praten. Marcel voelt er niets voor om het reglement van De Schorre aan te passen, maar voor Julia’s hondje wil hij een uitzondering maken. Dina’s vader is uit de gevangenis ontslagen. Hij trekt meteen richting Wittekerke. Debbie wordt volledig opgeslorpt door haar modellenwerk en dat wreekt zich op haar relatie met Sneyers. Max overtuigt Elke om mee te doen aan het examen, dat uitgeschreven wordt door de gemeente.
 • Joke heeft in haar hand gesneden en moet de wonde in het ziekenhuis laten hechten. Marcel zit hierdoor in de rats want hij moet zowel de dagschotels bereiden als de bediening doen. Gelukkig steekt Julia een handje toe. Magda verliest opnieuw alle moed als ze merkt dat ze haar haren verliest. Elke heeft de grootste moeite om zich voor te bereiden op het examen, dat uitgeschreven is door de gemeente. Sinds ze weet dat de commandant verliefd op haar is, voelt Angele zich niet langer veilig in zijn buurt en ze gaat hem uit de weg. Frank is geschokt als Daniel, de vader van Dina, voor de deur staat. Het stoort hem ook dat de ex-gedetineerde zijn intrek genomen heeft in De Schorre. Jan vindt dat hij zijn zoontje Jonas verraden heeft door hem terug te sturen naar zijn mama. Luc wordt elke dag wat meer verliefd op Debbie.
 • De commandant loopt op wolkjes want Angele heeft afspraak gegeven in De Schorre. Hij laat niets aan het toeval over en vraagt aan Marcel om alvast de champagne te koelen. In het café vraagt er een man naar Julia. Waarom hij haar nodig heeft, weigert hij te vertellen. Marcel vertrouwt de kerel niet en houdt hem in de gaten. Sam wil Daniel aan werk helpen zodat hij in Wittekerke een nieuw leven kan opbouwen. De psychologe verwacht dat Frank hierbij helpt, maar hij is Dina’s vader liever kwijt dan rijk. Celine stuurt Debbie voor twee dagen naar Parijs om er kleren te gaan kopen. Het jonge model is in de wolken, maar vreest tegelijkertijd voor de reactie van Sneyers. Magda heeft de moed opnieuw opgegeven. Georges weet niet hoe hij zijn echtgenote moet opvangen en vraagt aan Nellie om met Magda te praten.
 • Joke is in alle staten wanneer een deurwaarder in het café opduikt en meteen de inboedel opschrijft. Blijkt dat Julia voor meer dan een half miljoen frank schulden heeft. Myriam en haar vriend Paul hebben de knoop doorgehakt. Ze zullen naar Zweden verhuizen. Het koppel verwacht dat haar zoontje Jonas meegaat, maar voor de jongen én voor dokter Jan is dat niet zo evident. Magda begint vandaag aan haar tweede chemokuur. Ze voelt zich gesteund door Georges en door Angele. Sam gaat meteen tot de actie over als ze verneemt dat er in het ziekenhuis iemand van de onderhoudsploeg voor een paar weken ziek is. Frank neemt dat zijn vriendin niet in dank af. Elke krijgt een ernstig werkongeval in “De Schorre”. Sneyers ziet het niet zitten om Debbie alleen naar Parijs te laten gaan en stelt voor om haar te vergezellen.
 • Het onheilspellende bezoek van de deurwaarder ligt bij Marcel zwaar op de lever. De cafébaas mag er niet aan denken dat zijn inboedel op een vrachtwagen wordt geladen. Joke begrijpt dat haar vriend overstuur is, maar ze vindt het veel erger dat hij Elke nog altijd niet is gaan opzoeken in het ziekenhuis. Per slot van rekening heeft hij ook schuld aan haar werkongeval. Onderzoek heeft trouwens uitgewezen Elkes ogen er erger aan toe zijn dan eerst gedacht. Er is een manifeste chemische verbranding waardoor het hoornvlies is aangetast. Daniel is dolgelukkig als Sam vertelt dat hij in het ziekenhuis aan de slag kan. Jan zorgt in het ziekenhuis voor heisa wanneer hij op de vuist gaat met Pol, de vriend van zijn ex-vrouw. Sneyers lijkt zijn hoofd wel verloren. En dat allemaal omdat zijn vriendin Debbie voor twee dagen naar Parijs is.
 • Joke verplicht Marcel om Elke op te zoeken in het ziekenhuis. Zij is nog altijd blind, maar houdt zich sterk. Tijdens zijn afwezigheid keert de deurwaarder naar “De Schorre” terug om de meubelen op te laden. Joke staat machteloos want ze kan niet bewijzen dat de inboedel de eigendom is van haar vriend. Frank kan het niet nalaten om de directeur uit te hangen wanneer Daniel in de buurt is. Ook met Magda pakt hij de zaken verkeerd aan. Zij voelt zich sterk genoeg om opnieuw aan de slag te gaan, maar Frank verplicht haar om nog een maand ziekteverlof te nemen. Vandaag komt het kortgeding van Jan en Myriam voor. Debbie is terug uit Parijs. Ze is dolenthousiast over de zakenreis en begrijpt niet waarom Sneyers haar geluk niet deelt.
 • Miriam heeft besloten om haar vriend naar Zweden te volgen en vraagt aan Jan om voor hun zoontje Jonas te zorgen. De arts is dolgelukkig en laat zich geen schuldgevoelen aanpraten door zijn ex. Joke krijgt in het café een zekere De Potter van een incassobureau over de vloer. Hij stelt zich zeer arrogant op en verkondigt aan de klanten dat op De Schorre een grote schuldenlast rust. Georges pleit bij Frank om het ziekteverlof van Magda in te trekken en haar haar werk in het ziekenhuis te laten hervatten. Over twee dagen wordt de cosmeticalijn Naturel officieel aan de pers voorgesteld. Debbie kijkt hier echt naar uit en nodigt Joke, Marcel en Julia uit voor de receptie. Daniel brengt de namiddag met zijn dochtertje Dina door. Bij zijn vertrek geeft hij aan Sam een brief, waarin hij openhartig over zijn gevoelens voor haar praat. Het verband mag eindelijk van Elkes ogen.
 • Elke is dolblij als Nellie vertelt dat ze het ziekenhuis mag verlaten. Hoewel ze nog altijd niets ziet, maakt ze zich sterk snel haar draai te zullen vinden. Max is hier niet zo zeker van en vraagt aan Anja om Elke gezelschap te houden. Debbie heeft slecht nieuws voor Joke, Marcel en Julia. Ze zijn niet welkom op de receptie voor de lancering van Naturel. Daniel haalt zijn dochtertje van school af. Tijdens de wandeling naar huis vraagt hij het meisje uit over de band van Sam en Frank. Ondertussen bevindt de commandant zich op het politiebureau waar hij aangifte doet van Dina’s verdwijning. Jonas mist zijn mama. Georges mist de intieme momenten met Magda. Ze begrijpt dat, maar vindt het toch te vroeg om opnieuw samen te slapen.
 • Sinds ze terug thuis is, wordt Elke pas echt met haar blindheid geconfronteerd. Ze probeert zich te behelpen, maar ze moet telkens weer terugvallen op Max en haar boezemvriendin Anja en dat frustreert haar. Georges bespreekt met Marcel zijn gemis aan intimiteit met Magda. De cafébaas stelt zich begrijpend op, maar raadt toch aan om met Sam te gaan praten. Vandaag wordt 'Naturel' aan de pers voorgesteld. Debbie wil dat haar vriend zich goed voelt tussen alle belangrijke gasten en koopt hem een gloednieuw pak. Sneyers neemt haar dat niet in dank af. Ook Frank is woedend en daar heeft Daniel alles mee te maken.
 • Elke krijgt ’s avonds laat een hysterische Anja over de vloer. Ze werd net door een gemaskerde man in een garagebox gesleurd en verkracht. Elke kan niets ondernemen en voelt zich machteloos. Celine bespreekt met haar vader de grote plannen die ze met het ziekenhuis van Wittekerke heeft. Ze probeert ook de plooien met Joke glad te strijken. Zij is nog altijd boos omdat ze niet werd uitgenodigd voor de lanceringsreceptie van 'Naturel'. Magda weet dat haar echtgenoot naar een seksuele relatie verlangt en ze bespreekt met Sam haar angsten. De psychologe heeft het de laatste tijd zelf niet gemakkelijk want ze wordt voortdurend achtervolgd door Daniel.
 • Sinds Celine besloten heeft om een receptie in De Schorre te geven, heeft Joke haar mening over de zakenvrouw herzien. Ook Frank heeft op korte tijd een uitstekende werkrelatie opgebouwd met Celine. Hij neemt haar zelfs in vertrouwen over de problemen met Daniel. Die is nog altijd stapelverliefd op Sam en vastbesloten om haar voor zich te winnen. Hij begaat echter een grote fout door haar woning binnen te dringen. Marcel voelt zich nog steeds schuldig voor wat er met Elke is gebeurd. Hij weet dat ze het als zelfstandige moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen en wil haar financieel steunen. Ze wijst zijn hulp vriendelijk maar zeer kordaat af. Ook Sneyers, Debbie en Max mogen haar niet helpen. Luc gaat undercover in het café werken, voor het geval dat de schuldeisers opnieuw hun zware jongens sturen.
 • Elke heeft het er hoe langer hoe moeilijker mee om te aanvaarden dat ze blind is. Ze reageert haar woede en frustraties af op haar huisgenoten, die hierdoor niet meer weten hoe ze haar moeten benaderen. Max beseft dat het zo niet langer kan en gaat met Sam praten. Vandaag geeft Celine in De Schorre een receptie voor de inwoners van Wittekerke. Marcel mag er niet aan denken dat de afpersers zullen terugkeren en hij vreest voor zijn veiligheid. Het feit dat Luc undercover in het café aanwezig is, stelt hem niet gerust. Celine neemt Frank in vertrouwen over de plannen die Health International met het ziekenhuis van Wittekerke heeft. Daniel heeft besloten het kuststadje voorgoed te verlaten. Magda en Georges hebben opnieuw een volwaardige relatie. Nellie heeft geen hoge pet op van Jean-Pierre, de jongere broer van Jan.
 • Na de receptie in De Schorre zijn de afpersers teruggekeerd en hebben de vinger van Marcel gebroken. Hij is nu echt doodsbang en tegelijkertijd woedend op Luc, die hem in de steek heeft gelaten. Magda moet vandaag aan haar derde chemokuur beginnen. Ze ziet er niet echt tegenop omdat het tussen haar en Georges opnieuw zeer goed gaat. Van Sam en Frank kan dat niet gezegd worden. Hoewel Daniel uit hun leven is verdwenen, hangen er nog altijd donderwolken over hun relatie. Ook tussen Debbie en Sneyers botert het niet. Hij begint zich af te vragen op welke plaats hij in haar leven komt. Elke leert in De Schorre de jongere broer van dokter Jan kennen. Jempi gelijkt in niets op de arts. Angèle maakt zich zorgen wanneer ze van drie verschillende journalisten telefoon krijgt met vragen over de agenda van de gemeenteraad.
 • Elke wil haar huisgenoten niet langer tot last zijn en ze is vastbesloten om haar deel van het huishouden te doen. Sam volgt de raad van Nellie op en stelt Frank voor om samen met Dina voor een paar dagen naar de Ardennen te trekken. Hij heeft hier absoluut geen zin in en verschuilt zich achter het excuus dat er vanalles te gebeuren staat in het ziekenhuis. Marcel is de intimidatie, het fysieke geweld en de bedreigingen van Julia’s schuldeisers beu en hij besluit om met het geld over de brug te komen. Celine vindt het de hoogste tijd dat Debbie orde op zaken stelt en kiest tussen haar modellencarrière en Sneyers. Nellie is niet blij wanneer Jan zijn jongere broer Jempi voorstelt om een paar dagen te komen logeren.
 • Debbie wordt opgeslorpt door haar modellencarrière en ze maakt zeer lange dagen. Sneyers is dit al lang beu en wil haar doen kiezen tussen hun relatie en haar werk. Nellie ergert zich blauw aan Jempi, de jongere broer van haar vriend Jan. De arts vindt dat de arbeider geen goed voorbeeld is voor Jonas en ze stoort zich ook aan zijn machogedrag. Elke schiet wel goed op met Jempi en vindt het ontzettend leuk wanneer hij op bezoek komt. Marcel wil niet langer in angst leven en besluit Julia’s schulden af te betalen. Sam en Dina vertrekken voor een paar dagen naar de Ardennen. Frank haakt af want de overname van het ziekenhuis door Health International kan elke dag afgerond worden. Georges is bloednerveus voor de gemeenteraad.
 • Debbie is vannacht niet naar huis gekomen. Ze durft Sneyers niet onder ogen te komen omdat ze weet dat de stoppen bij hem zullen doorslaan als hij verneemt waar ze geslapen heeft. De overname van het ziekenhuis door Health International is een feit. Het ziekenhuispersoneel wordt met een pamflet in de koffiekamer op de hoogte gebracht. De artsen en verpleegkundigen pikken dit niet en eisen een duidelijke uitleg van Frank. Tijdens de gemeenteraad wordt Georges door Derdeyn beschuldigd van georganiseerde fraude en plundering van de gemeentekas. Max bezorgt de centen van Marcel terug, die de cafébaas aan de handlangers van De Caluwe betaald had. Jempi voelt aan dat Nellie hem niet mag. Frank en Celine brengen samen een zeer gezellige avond door.
 • Tijdens de gemeenteraad is Georges door Derdeyn aangepakt omdat het gemeentepersoneel werken uitvoert bij privépersonen. De burgemeester is in alle staten en overweegt om de arbeiders de laan uit te sturen. Angèle weet meer van de zaak af en ze probeert Georges te kalmeren. Sneyers weet niet of hij Debbie op haar woord mag geloven en hij twijfelt of ze wel degelijk de nacht bij Celine heeft doorgebracht. Max geeft Sneyers de raad om het verhaal bij Celine te controleren. Er is opnieuw een meisje verkracht. Inspecteur Olivier vraagt aan Max om het onderzoek te coördineren. De agent beseft dat hij zeer snel resultaat moet boeken, zoniet zal er een angstpsychose ontstaan. Marcel overweegt om met Elke naar de karting te gaan. Nellie heeft een brief ontvangen van haar dochter Klaartje. Frank blijft Celine in vertrouwen nemen over zijn relationele problemen.
 • In de kranten wordt uitgebreid bericht over fraude en gesjoemel met gemeentepersoneel. Burgemeester Georges weet dat Angèle de beste bedoelingen had toen ze de arbeiders de klussen liet opknappen, maar zal haar toch op het matje roepen. Frank en Sam slagen er niet in hun relationele problemen op te lossen en ze blijven elkaar verwijten naar het hoofd slingeren. Sneyers wereld stort in wanneer hij toevallig de kaart vindt, die Luc aan Debbie heeft geschreven. Marcel trakteert Elke op een namiddagje op de karting. Max en Luc starten in de haven hun onderzoek naar de verkrachter. Celine weet dat het ziekenhuispersoneel problemen heeft met de overname door Health International en ze probeert de plooien glad te strijken.
 • Sneyers weet dat Debbie en Luc met elkaar geslapen hebben. Hij wil zijn woede met zijn vuisten koelen en gaat op zoek naar de agent. Nellie kijkt uit naar de terugkeer van haar dochter Klaartje. Ook Jan is blij, maar toch een beetje bang dat het tussen hen niet zal klikken. Georges is nog altijd de mening toegedaan dat Angele stommiteiten heeft begaan en hij voelt zich verplicht om haar ontslag te aanvaarden. Frank moet van Magda vernemen dat de tweede verdieping van het ziekenhuis volledig wordt verbouwd. Jan gaat met zijn zoontje Jonas en Dina op ontdekkingstocht. Max en Elke hebben besloten om de grote stap te zetten.
 • Sneyers heeft vannacht in De Schorre geslapen met de bedoeling om Luc aan te pakken. Maar de agent heeft overnacht in het politiekantoor. Jan vindt het schandalig dat Sam tegen hem is uitgevlogen en hem verweten heeft een slechte vader te zijn. Ook Klaartje heeft een zeer koele ontvangst gekregen van de psychologe. Celine vindt dat haar vader er een potje van gemaakt heeft door de burgemeester te beschuldigen van fraude en zoekt naar een manier om de hele zaak in het voordeel van de familie Derdeyn om te vormen. Joke en Marcel zijn in alle staten als ze vernemen wat Luc uitgespookt heeft en ze wijzen hem de deur. De spanningen tussen Nellie en Jempi lopen op.
 • Jempi is het huis van Elke binnengeglipt. Zij voelt aan dat er zich iemand in de woning bevindt en vermoedt dat het Sneyers is, die een flauwe grap uithaalt. Debbie heeft er al lang spijt van dat ze Sneyers bedrogen heeft. Joke stelt zich begripvol op, maar raadt haar dochter toch aan om zich in de toekomst volwassener te gedragen. Celine is waarschijnlijk de enige in het kuststadje die de hele zaak niet erg vindt, maar zij heeft dan ook zakelijke belangen bij de breuk van Debbie en Sneyers. De zakenvrouw bemoeit zich trouwens ook met de gemeentepolitiek. Frank beseft zeer goed dat Sam zich de laatste tijd onmogelijk gedraagt. Na zijn gesprek met Nellie besluit hij in te grijpen.
 • Derdeyn heeft de gemeentefondsen aangezuiverd. Georges beseft zeer goed dat het zijn politieke rivaal alleen te doen was om het oppoetsen van zijn persoonlijke blazoen. De burgemeester voelt zich beetgenomen en beklaagt het zich dat hij in de politiek is gestapt. Het onderzoek naar de verkrachter zit volledig strop. Zolang het monster op vrije voeten is, wil Max niet dat Elke alleen naar buiten gaat. Celine plaatst Frank opnieuw voor een voldongen feit en engageert op eigen houtje een plastisch chirurg. Nellie vertelt aan Sam dat Frank en Celine wel heel vriendschappelijk met elkaar omgaan. De commandant heeft een nieuwe wagen gekocht.
 • Sneyers slaagt er maar niet in zich te herpakken en drinkt zich elke dag ladderzat. Nellie bekent aan Frank dat zij Sam heeft ingelicht over zijn speciale vriendschap met Celine. Frank is woedend en dreigt met ontslag als ze niet ophoudt met roddels over hem te verspreiden. Ook Sam keert zich tegen Nellie. Hoewel Julia snipverkouden is, laat ze zich door de commandant overhalen om samen een ritje te maken in zijn nieuwe wagen. Jempi slaat in paniek als blijkt dat zijn knipmes is verdwenen. Plastisch chirurg Goedtvrient gedraagt zich zeer arrogant en maakt zich niet populair bij zijn collega’s in het ziekenhuis. Elke vindt het verschrikkelijk dat de verkrachter nog altijd niet bij de kraag is gevat en ze gaat zelf op onderzoek uit.
 • Sam en Frank hebben nog steeds ruzie met Nellie en Jan. Hun kinderen zijn hiervan de dupe en mogen niet meer met elkaar optrekken. Julia ligt nog altijd ziek te bed. Ze voelt zich miserabel en dan weet ze nog niet dat haar hondje is weggelopen. Joke weigert haar moeder de waarheid te vertellen en probeert op alle mogelijke manieren Fitti terug te vinden. Debbie doet haar uiterste best om de plooien met Sneyers glad te strijken, maar haar verontschuldigingen wekken alleen maar meer agressie op. Georges heeft het moeilijk om Angele te vertrouwen. Debbie doet bij Celine haar beklag over Luc, die maar niet wil begrijpen dat een relatie uitgesloten is. Elke ontdekt welk parfum de verkrachter droeg.
 • Julia wordt hysterisch wanneer ze ontdekt dat haar hondje is weggelopen. De commandant wil niet dat Dina en Jonas de dupe worden van de ruzie tussen hun ouders. Samen met de kinderen beraamt hij een sluw plannetje om Nellie, Jan, Sam en Frank te verplichten rond de tafel te gaan zitten. Frank ergert zich blauw aan de arrogantie van Goedtvriendt, de plastisch chirurg die er geen graten in ziet om in het kantoor van de ziekenhuisdirecteur zijn consultaties te houden. Dokter Jan bespreekt met Magda een nieuwe methode, die wel drastisch is maar voor zeventig procent zekerheid geeft dat het kankermonster niet terugkeert. Max volgt het spoor van het parfum om de verkrachter van Wittekerke te pakken te krijgen. Luc en Debbie komen overeen om vanaf nu hun relatie zuiver professioneel te houden.
 • Luc heeft gisterenavond het leven van Sneyers gered. Sam en Nellie zijn geneigd om voor het welzijn van de kinderen de ruzie bij te leggen. Hun partners overtuigen om rond de tafel te gaan zitten, is echter een ander paar mouwen. Max probeert Sneyers duidelijk te maken dat hij zijn problemen op een volwassen manier moet aanpakken. Voor het eerst sinds lang lijken de woorden door te dringen. De commandant weet dat Julia haar hondje ontzettend mist en gaat op zoek naar Fitti. Dina en Jonas laat hij bij Marcel en die krijgt grijs haar van het jonge geweld. Magda reageert zeer emotioneel op de therapie die Jan aanraadt om de terugkeer van de kankercellen te verminderen. Max’ onderzoek naar de verkrachter lijkt in een stroomversnelling te komen.
 • Debbie en Sneyers hebben hun problemen uitgepraat en een belangrijke beslissing genomen : vanaf nu komt hun relatie op de eerste plaats. Max en Elke zijn blij voor het koppel, maar het is zeer de vraag hoe Celine zal reageren. Ook Magda heeft een besluit genomen : ze wil zich niet nog eens laten opereren hoewel de ingreep de terugkeer van de kankercellen aanzienlijk vermindert. Sam en Frank gaan samen met Nellie en Jan rond de tafel zitten om hun ruzie bij te leggen. Marcel hoopt uit de grond van zijn hart dat het tot een verzoening komt, want hij is het jonge geweld in zijn hotel meer dan beu. Het onderzoek naar de verkrachter zit opnieuw strop. Joke is in alle staten als ze ontdekt hoe de bluts in de wagen van de commandant is gekomen.
 • Hoewel de ruzie met Jan en Nellie is bijgelegd, zijn voor Sam nog niet alle problemen opgelost. Blijft dat haar relatie met Frank in een crisis zit. Debbie volgt de raad van Elke op en zorgt er voor dat ze een doktersbriefje krijgt. Celine doorziet het plannetje van het fotomodel, maar is niet van plan zich te laten chanteren en Debbie te ontslaan. Magda overweegt om een borstreconstructie te laten doen. Agent Luc neemt opnieuw zijn intrek in “De Schorre”. De commandant heeft een oplossing voor het probleem met Fitti. Plastisch chirurg Goedtvrient krijgt een zwaar conflict met Frank. Er komt eindelijk schot in het onderzoek naar de verkrachter.
 • Jonas brengt onbewust het onderzoek naar de verkrachter in een stroomversnelling. Max gaat meteen achter Jempi aan en kan op het nippertje verhinderen dat die nog een slachtoffer maakt. Bij de arrestatie verliest de agent echter de pedalen, en dat kan nare gevolgen hebben voor zijn carrière. Joke wordt benaderd door een vertegenwoordiger van bingokasten. Sam heeft er nood aan om Frank in te lichten over haar gevoelens voor Daniël, de vader van hun pleegdochtertje Dina. Een van de slachtoffers van het busongeval is er sinds hij geopereerd werd door chirurg Goedtvrient zeer slecht aan toe. Luc doet aangifte over de diefstal van zijn wagen.
 • Sam heeft aan Frank opgebiecht dat ze zich aangetrokken voelde tot Daniel, de vader van hun pleegdochtertje Dina. Haar eerlijkheid heeft een prijs. Max is geschorst en dat terwijl hij de verkrachter van Wittekerke heeft ontmaskerd én ervoor gezorgd heeft dat er niet nog een slachtoffer viel. Elke vindt dit schandalig, net als Jan. Hij kan zich trouwens wel voor het hoofd slaan omdat hij niet gemerkt heeft dat zijn broer een dubbelleven leidde. Magda twijfelt nog altijd of ze de borstreconstructie zal laten doen. Joke en Marcel besluiten een bingokast in hun zaak te plaatsen. Luc verneemt nu pas dat Sneyers de vaste chauffeur is van Debbie. Sam ontvangt een emotionele brief van Daniel. Elke is het beu om blind te zijn en begrijpt niet dat er nog altijd geen hoornvliesdonor is gevonden.
 • Sam vindt dat haar relatie met Frank nog altijd in het slop zit. Ze mist de genegenheid die ze vroeger hadden en leeft nu met het akelige gevoel dat voor hem alleen zijn werk belangrijk is. Frank maakt inderdaad geen tijd voor zijn gezin. Voor Celine daarentegen … Max is nog altijd preventief geschorst. Het ziet er niet naar uit dat hij snel zijn werk als agent zal kunnen hervatten en zeker niet nu ook Jempi klacht heeft neergelegd. Klaar overweegt om haar studies in Amerika verder te zetten. Nellie vindt dit zeer spijtig, maar ze wil haar dochter deze kans niet ontnemen. Joke en Marcel zijn vanaf vandaag de eigenaars van een bingokast. De commandant slooft zich uit om de brokken met Julia te lijmen.
 • De inwoners van Wittekerke zijn Max ontzettend dankbaar omdat hij Jempi heeft geklist en sturen hem leuke attenties. De agent voelt zich nochtans geen held. Hij vreest zelfs nooit meer zijn job te kunnen uitoefenen. Zolang hij geschorst is, is Luc de chef op het politiebureau. Hij kan het werk niet alleen aan en is blij wanneer agenta Rita wordt gedetacheerd. Sam en Frank leven nog altijd naast elkaar. Zij vindt dit verschrikkelijk en stort haar hart uit bij haar vader. De bingokast in De Schorre trekt nieuwe, jonge maar vooral lawaaierige klanten aan. Magda bespreekt met plastisch chirurg Goedtvrient de mogelijkheden van een borstreconstructie. Jan ontvangt een emotionele brief van zijn broer Jempi. Max en Elke ontmoeten in de kerk de jonge priester Dirk.
 • Max moet vandaag voor het Comité P getuigen over de arrestatie van de verkrachter Jempi. De agent is bloednerveus en vreest voor het verdere verloop van zijn carrière. Magda heeft haar mening over plastisch chirurg Goedtvrient herzien en heeft alleen maar lof over de manier waarop hij met zijn patiënten omgaat. De chirurg doet trouwens ontzettend zijn best om zijn populariteit in het ziekenhuis op te krikken. Zijn gesprek met Nellie past volledig in dat plan. Julia loopt niet zo hoog op met de nieuwe parochiepriester. Ze vindt hem net iets te jong, te vlot, te modern en te sportief. Kwaliteiten die door Elke en Max dan weer wel geapprecieerd worden. Klaar, de tienerdochter van Nellie en Frank, keert vandaag terug naar de Verenigde Staten. Celine onthult aan haar vader de grote plannen die ze met het ziekenhuis heeft. Sneyers laat zich door zijn huisgenoten overhalen om zelf een radiozender op te richten.
 • Nellie weet van plastisch chirurg Goedtvrient dat Magda een borstreconstructie overweegt. Ze vindt het haar plicht om Magda op de nadelen van zo’n operatie te wijzen en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Max blijft voorlopig geschorst. Het zou nochtans een goede zaak zijn als hij opnieuw aan de slag ging, want momenteel is het op het politiebureau één grote chaos. De hoogzwangere agente Rita kan niet meer uit de voeten en Luc ontsnapt steeds vaker naar De Schorre, waar hij duizenden franken verspeelt op de bingokast. Daniel wordt na een zelfmoord-poging in het ziekenhuis van Wittekerke opgenomen. Celine onthult aan Frank haar plannen met de polikliniek. Er is eindelijk goed nieuws voor Elke.
 • Elke is spoorloos net nu er een hoornvliesdonor beschikbaar is. Max gaat een race aan tegen de tijd om zijn vriendin op te sporen en hij wordt hierbij geholpen door Marcel en Joke. Jan heeft vanuit de gevangenis een brief ontvangen van zijn broer Jempi. De arts weet niet of hij de confrontatie aankan en bovendien wil Nellie niet dat hij contact zoekt met Jempi. En alsof Jan nog niet genoeg zorgen heeft, doet zijn ex-vrouw er een schep bovenop door naar België terug te keren. Wat als ze opnieuw het hoederecht opeist ? Sam voelt de grond onder haar voeten wegzakken als ze verneemt dat Daniel na een zelfmoordpoging in het ziekenhuis is opgenomen. De schuldgevoelens steken onmiddellijk de kop op en ze verwijt zichzelf dat ze de hulpkreet van Daniel heeft genegeerd. Max moet vandaag voor de raadkamer verschijnen, waar beslist wordt of de aanklacht van Jempi naar de correctionele wordt doorverwezen. Rita krijgt op het politiekantoor weeën.
 • Jans ex-vrouw Miriam is naar Wittekerke teruggekeerd. Ze wil de band met haar zoontje aanhalen en pikt Jonas op om samen de dag door te brengen. Nellie heeft het hier zeer moeilijk mee. Daniel ligt nog altijd in een coma. Zijn toestand is zeer kritiek en zeker wanneer hij nieuwe inwendige bloedingen krijgt. Sam stelt zichzelf verantwoordelijk voor Daniels toestand. Op begrip en medeleven van Frank kan ze niet rekenen. Hij wordt volledig opgeslorpt door zijn werk in het ziekenhuis en de plannen met de polikliniek. Het verband mag eindelijk van Elkes ogen. Ze is ongeduldig en tegelijkertijd doodsbang. Wat als de transplantatie is mislukt ? Angèle wil Sneyers helpen een zendvergunning te bemachtigen voor zijn radiostation. Magda kan maar niet beslissen of ze nu een borstreconstructie zal laten doen.
 • Jan is bang dat hij opnieuw het hoederecht zal verliezen en hij vraagt raad aan zijn advocate. De juriste kan hem niet geruststellen. Frank vertelt aan Nellie dat het ziekenhuis zich meer zal specialiseren en dat het aandeel van de polikliniek gradueel verminderd wordt. Nellie reageert furieus en stelt meteen een strijdplan op. Angèle heeft goed nieuws voor Sneyers. Hij kan de frequentie delen met Radio Zandbank. Jan zoekt nu toch zijn broer Jempi in de gevangenis op. Max moet naar het Comité P voor de definitieve uitspraak. Elke mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Daniel is eindelijk uit de coma ontwaakt. Hij vraagt meteen naar Sam.
 • Max moet vandaag naar het Comité P voor de definitieve uitspraak. Georges vergezelt hem. Nellie wil de polikliniek van de sluiting redden en organiseert een vergadering voor het ziekenhuispersoneel in De Schorre. Jan komt later want hij heeft een afspraak met zijn ex-vrouw Miriam om de opvang van hun zoontje te bespreken. Sneyers doet een test met zijn radiostation, maar het loopt niet echt gesmeerd. Sam vindt niet dat ze Daniel een gesprek kan weigeren, zeker niet nu hij op sterven ligt. Magda laat zich door Ingrid overhalen om te gaan fitnessen. Elke doet Max een huwelijksaanzoek. Jan gaat in de gevangenis opnieuw op bezoek bij zijn broer Jean-Pierre. En daar heeft Nellie het ontzettend moeilijk mee...
 • De dokters en het verplegend personeel vrezen voor de sluiting van de polikliniek en houden een protestactie. Nellie vindt het schandalig dat haar vriend Jan net nu zijn broer gaat opzoeken in de gevangenis. De huisbaas van Sneyers moet zijn akkoord geven voor de plaatsing van een radiomast en komt op inspectie. Alles gaat goed tot Debbie, Elke en Max opeens opduiken. Joke en Marcel hebben besloten om de bingokast van de hand te doen. De cafébazen kunnen het niet meer aanzien hoe hun goeie klanten en vrienden hun zuurverdiende geld op de kast verliezen. De gokmachine heeft zelfs al een wig gedreven tussen Anja en Luc. Sam blijft Daniel in het ziekenhuis opzoeken. Ze staat voor een dilemma wanneer hij haar vraagt om zijn dochtertje nog één keer te mogen zien. Max is opnieuw aan de slag bij het politiekorps.
 • Celine kan zich wel voor het hoofd slaan omdat ze er niet in geslaagd is de witte woede te bedaren. Ze weet echt niet hoe ze deze lastige affaire moet oplossen, maar gelukkig kent haar vader nog enkele trucs. Sneyers heeft eindelijk zijn radiovergunning in handen. Hij wil meteen aan de slag gaan en stelt Elke voor zijn copresentatrice te worden. Maar ook Debbie droomt van een radiocarrière. Nellie belooft haar uiterste best te doen om toleranter te zijn wat de bezoeken van Jan aan Jempi betreft. Toch maakt ze opnieuw een scène als ze ontdekt dat haar vriend een topadvocaat voor zijn broer gezocht heeft. Magda is er nog altijd niet uit of ze nu al dan niet een borstreconstructie zal laten doen. Luc en Anja zijn eindelijk een koppel.
 • Nellie begrijpt niet waarom haar vriend Jan zich door Jempi met een schuldgevoelen laat opzadelen. Haar tirade opent de arts de ogen en hij besluit zich niet langer te laten manipuleren. Hij keert ook op zijn beslissing terug om een advocaat voor zijn broer te betalen. Jempi reageert hier zeer slecht op en neemt wraak met een schokkende onthulling. Sam krijgt het niet over haar hart om Dina te vertellen dat haar papa op sterven ligt en dat hij haar een laatste keer wil zien. De commandant begrijpt dat dit gesprek zeer moeilijk is en stelt voor het van haar over te nemen. Cyriel blijft zich verzetten tegen de relatie van zijn dochter met Luc. Voor Anja wordt de situatie thuis onhoudbaar en ze vraagt Luc om haar vader van zijn goede bedoelingen te overtuigen. Debbie maakt een opmerkelijk debuut als presentatrice van Radio Angèle, de zender van haar vriend Sneyers. Magda heeft eindelijk de knoop doorgehakt wat de borstreconstructie betreft.
 • Celine heeft amper de problemen met de polikliniek opgelost en de volgende crisis dient zich al aan : er is een naaktfoto van Debbie verschenen in een roddelblad. Celine is in alle staten, om van Debbie zelf, Sneyers, Julia en Joke te zwijgen. Jan heeft de ganse nacht liggen piekeren over de schokkende onthulling van zijn broer. Omdat hij zekerheid wil, besluit hij Miriam te confronteren. Agent Luc bezoekt tijdens de diensturen een lunapark en kan niet aan de verleiding weerstaan om zijn kans te wagen op de bingo. De commandant houdt woord en probeert Dina te vertellen dat haar papa op sterven ligt. Frank zoekt ondertussen Daniël op en vraagt hem het meisje niet te gebruiken in een of ander spelletje. Marcel stoort zich hoe langer hoe meer aan lastige klanten en de rompslomp in het café. Sneyers en Elke ronselen in “De Schorre” reacties van Wittekerkenaren op hun eerste radio-uitzending.
 • Marcel interesseert zich nauwelijks nog voor het café en gaat op de meest onmogelijke uren wandelen. Joke vindt dit niet grappig, maar staat machteloos. Sneyers weet niet hoe hij Debbie moet vertellen dat ze niet voor het radiowerk in de wieg is gelegd. Hij wil hun relatie niet verzuren en daar komt nog bij dat zij de installatie volledig heeft betaald. Jan wil met zekerheid weten of Jonas zijn zoon is en overweegt om een DNA-test te laten doen. De commandant weet dat zijn dochter Sam het ontzettend moeilijk heeft, maar vindt toch dat ze steun moet blijven zoeken bij Frank. Hij voelt zich echter hoe langer hoe meer aangetrokken tot Celine en daar maakt fotograaf Elias misbruik van. Luc komt niet opdagen voor zijn afspraak met Anja. Dina heeft besloten om haar papa niet te bezoeken in het ziekenhuis.
 • Marcel heeft niet het gevoel dat hij écht leeft. Hij is het beu om elke dag naar het gezeur van de klanten te moeten luisteren en verlangt naar het moment waarop hij de boel de boel kan laten en van het leven genieten. Frank is in alle staten wanneer Celine zich door haar vader laat vervangen voor een belangrijke vergadering. Na haar gesprek met Jonas besluit Dina haar papa toch op te zoeken in het ziekenhuis. Joke is boos op Luc omdat hij Anja heeft laten stikken voor hun avondje uit. De cafébazin vermoedt dat de agent opnieuw in het lunapark heeft gezeten en raadt hem aan hulp te zoeken voor zijn gokverslaving. Jan begrijpt dat zijn ex-vrouw Miriam gedurende tien jaar in een hel heeft geleefd, maar vindt toch dat ze hem had moeten in vertrouwen nemen over de verkrachting. Hij wil trouwens met zekerheid weten of hij de natuurlijke vader is van Jonas.
 • Joke weet dat Marcel het café beu is en stelt hem voor om met vakantie te gaan. Maar hij wil hun leven een totaal andere wending geven en het kuststadje voorgoed verlaten. Sinds hij zijn dochtertje Dina heeft gezien, heeft Daniël het vechten opgegeven en is opnieuw in een coma gevallen. Sam weet dat het einde onafwendbaar is en ze neemt op zeer emotionele wijze afscheid. Jan gaat kapot aan de onzekerheid of Jonas al dan niet zijn zoon is en hij vertelt aan zijn ex-vrouw Miriam dat hij een DNA-onderzoek wil. Luc wil zijn relatie met Anja publiekelijk maken en hij organiseert voor zijn vrienden en kennissen een drink in "De Schorre". Celine is in alle staten wanneer ze compromitterende foto's ontvangt van haar avontuurtje met Frank.
 • Marcel is nog altijd vastbesloten om een wereldreis te maken en hij koopt stiekem een boot. De commandant licht Nellie in over de problemen van Sam en Frank. De oude man maakt zich zorgen over zijn dochter, die sinds de dood van Daniël alle levenslust heeft verloren. De commandant vreest dat een breuk onafwendbaar is. Sneyers wil het mysterie ophelderen van de onverklaarbare huiduitslag die verschillende kinderen in Wittekerke hebben. De onzekerheid vreet aan Jan en hij reageert zijn angst en frustratie af op Jonas. Frank beseft dat hij en Sam steeds meer uit elkaar groeien en onderneemt een poging om met haar te praten. Agent Luc komt niet opdagen voor zijn eigen verlovingsfeest.
 • Marcel meent het dat hij zijn jongensdroom wil realiseren en de wereld rondvaren. Het is echter zeer de vraag of Joke haar familie, vrienden en het café wil achterlaten. Hoewel hij kneuzingen, bloeduitstortingen en een lichte hersenschudding heeft, ontslaat Luc zichzelf uit het ziekenhuis. Tussen Frank en Sam gaat het nog altijd niet goed. Hij heeft zelfs de nacht op kantoor doorgebracht. Sam is er niet langer van overtuigd dat haar relatie deze crisis zal overleven en informeert naar de gevolgen van een definitieve breuk voor Dina. Sneyers onthult tijdens zijn radioprogramma dat de kinderen de onverklaarbare huiduitslag op het speelplein van de gemeente hebben opgelopen en hij wijst een beschuldigende vinger naar het schepencollege. Jan ontvangt eindelijk de resultaten van het DNA-onderzoek. Max en Luc moeten een moord ophelderen.
 • Luc ligt opnieuw in het ziekenhuis, nadat hij in "De Schorre" flauw was gevallen. Zijn timing is zeer slecht want Max heeft de handen vol met de gewelddadige moord. Jan en Miriam besluiten Jonas niets te vertellen over de resultaten van het DNA-onderzoek. Tijdens de gemeenteraad wordt Georges zwaar aangepakt over de verontreinigde grond van het speelpleintje. Vooral Der Deyn spaart de burgemeester niet. Joke hoopt nog altijd dat ze Marcel zal kunnen overhalen om toch in Wittekerke te blijven en vooral als ze van Cyriel verneemt dat de herstellingen aan de boot lang zullen duren en handenvol geld zullen kosten. Voor Frank wordt met de begrafenis van Daniël een hoofdstuk afgesloten en hij wil met Sam de draad oppikken. Maar zij ziet het helemaal anders. Frank pakt de zaken ook verkeerd aan met Celine.
 • Jan heeft de ganse nacht liggen piekeren over het dreigende telefoontje van Jempi. Wat als die woord houdt en contact zoekt met Jonas ? Luc is gezond en wel verklaard en mag het ziekenhuis verlaten. De betaling van de factuur vormt echter een probleem. Hoewel het gemeentebestuur een onderzoek heeft ingesteld naar de verontreiniging van het speelpleintje, neemt Sneyers zelf ook bodemstalen. Voor Georges is de hele zaak een zeer bittere pil om slikken en hij overweegt om met de politiek te kappen. Joke gelooft haar oren niet als Marcel van plan blijkt om het café te verkopen. Voor de politie van Wittekerke is de opheldering van de moord op fotograaf Elias prioritair. Al zijn foto's worden onder de loep genomen en het is tijdens dit werkje dat Luc een intrigerende ontdekking doet. Elke vertrouwt Sneyers haar geheim toe. De commandant maakt zich grote zorgen over zijn dochter Sam, die de dood van Daniel zeer slecht verwerkt.
 • Sam rouwt nog altijd om de dood van Daniël en is niet in staat om te gaan werken. Jan is woedend als hij een fotopostkaart van zijn broer onderschept en gaat meteen naar de gevangenis. Joke, Sneyers en Julia slagen er niet in om Marcel op andere gedachten te brengen. Het gevolg is dat het café verkocht zal worden en dat zij mogelijk zonder werk komen te zitten. Luc neemt zijn zus niet in bescherming en toont aan Max en Olivier de compromitterende beelden van haar en Frank. Georges onthult tijdens een persconferentie de resultaten van het bodemonderzoek. Celine en haar vader bekokstoven een plannetje om een breuk tussen Anja en Luc te bewerkstelligen. De agent heeft zijn gokverslaving trouwens nog niet onder controle.
 • Elke en Max hebben besloten om de grote stap te zetten. Zij wil niet tot haar huwelijk wachten om een eigen nestje te bouwen en wil er nu al werk van maken. Voor Max is dit niet prioritair. Hij wordt opgeslorpt door de moord op Elias. In dit dossier zijn er nieuwe ontwikkelingen en dat zullen Celine en Frank geweten hebben.
 • Joke spaart geen enkele moeite om de potentiële kopers van De Schorre te ontmoedigen. Voor een keer kan ze op de medewerking van haar moeder rekenen. De moord op fotograaf Elias is opgehelderd. Luc wordt nog altijd opgejaagd door zijn schuldeisers, maar hij krijgt hulp uit onverwachte hoek. Jan en Nellie panikeren wanneer ze vernemen dat zijn broer Jempi uit de gevangenis is ontsnapt.
 • Jempi houdt zich nog altijd schuil in de verlaten bunker in de duinen. Het ontbreekt hem aan niets, want Jonas brengt hem heel geregeld eten en verzorgt ook de wonde die hij opgelopen heeft tijdens zijn ontsnapping. Voor Georges blijft de bodemverontreiniging van het speelpleintje topprioriteit en hij schakelt de politie in om de aannemer aan de tand te voelen.
 • Tussen Sam en Frank zijn de brokken niet meer te lijmen. Wat haar betreft is hun relatie voorgoed verleden tijd en ze zet hem het huis uit. Frank voelt er niets voor om in zijn eentje op een hotelkamer te zitten kniezen en stapt met zijn koffers naar Celine. Ook de relatie van Marcel en Joke lijkt niet meer te redden. De politie van Wittekerke zoekt nog altijd naar de voortvluchtige Jempi.
 • Elke en Max verlangen naar een eigen nestje en willen na hun huwelijk de woning overnemen. Voor Debbie is dat echter uitgesloten en ze weigert te verhuizen. Ook Marcel blijft koppig aan zijn boot verderwerken en het ziet er niet naar uit dat de brokken met Joke ooit nog gelijmd geraken. De relatie van Luc en Anja is eveneens voltooid verleden tijd.
 • In de verlaten bunker worden Jan en Jonas bedreigd door Jempi. De ontsnapte gevangene heeft de pedalen verloren en is tot alles in staat. Hij eist zelfs dat Jan de resultaten van de DNA-onderzoeken onthult. Ondertussen wordt de bunker omsingeld door de politie. Inspecteur Olivier neemt de leiding en geeft Jempi twee minuten om zich over te geven. Marcel haalt zijn kleren op in De Schorre.
 • De spanningen die nu al een paar weken aanslepen eisen bij Joke hun tol. Ze kan niet meer slapen, ze windt zich voor de kleinste futiliteit ontzettend op en haar bloeddruk is alarmerend hoog. Nellie wil geen risico's nemen en laat de cafébazin in het ziekenhuis opnemen. Ook de commandant belandt in het hospitaal. Op aanraden van Joke gaat Debbie met haar adoptievader Ward praten.
 • Dina is bang dat de commandant niet zal herstellen van de hersenbloeding en in het ziekenhuis zal overlijden. Nellie en Jan proberen het meisje zo goed als mogelijk op te vangen en hoop te geven. De sanering van het speelpleintje zal twee miljoen frank kosten. Georges weet niet op welke post hij deze som moet vrijmaken, maar Sneyers heeft al een plannetje.
 • Celines vader heeft het onderspit moeten delven en heeft de curator de kopie van de stortvergunning niet kunnen ontfutselen. Er zit dus niets anders op dan aan Sneyers' chantage toe te geven en de sanering van het speelpleintje te betalen. Cyriel vindt het maar niets dat Anja zich opnieuw verzoend heeft met Luc. Vandaag wordt Jempi ten grave gedragen.
 • Ward heeft zijn adoptiedochter Debbie het hoofd op hol gebracht om hem in Abu Dhabi te bezoeken. Sneyers heeft niets tegen de reis, maar vindt de timing niet kunnen. Hun plaats is nu bij Joke, die sinds het vertrek van Marcel hun steun hard nodig heeft.
 • Sinds het vertrek van Marcel is Joke bloednerveus en stoort ze zich aan alles en iedereen. Ook Sneyers krijgt er van langs wanneer hij het aapje meebrengt naar het café. Julia is niet zo negatief en ontfermt zich liefdevol over het diertje. Anja kan haar meisjesdroom realiseren en als ontwikkelingshelpster voor zes maanden naar Nicaragua reizen.
 • Marcel bekent aan Georges dat hij nog niet geslapen heeft sinds hij uit Wittekerke vertrokken is. Hij mist Joke en zijn vrienden. De commandant krijgt in het ziekenhuis geregeld het bezoek van priester Dirk. Het klikt tussen hen en de basis van een mooie vriendschap is snel gelegd. Nellie heeft zich door Jonas en Miriam laten overhalen om te leren paardrijden.
 • In De Schorre worden alle slingers uit de kast gehaald en de lampionnen opgehangen. Er is dan ook een goede reden om feest te vieren, want Marcel is op de terugreis. Joke is dolgelukkig en telt de minuten af. Ook haar moeder Julia is opvallend vrolijk en dat sinds ze een zekere Jesus heeft teruggezien.
 • In De Schorre worden alle slingers uit de kast gehaald en de lampionnen opgehangen. Er is dan ook een goede reden om feest te vieren, want Marcel is op de terugreis.
 • Joke is nog altijd over haar toeren, maar toch laat dokter Jan haar naar huis gaan. Deze beslissing wordt hem niet in dank afgenomen door Magda en zeker niet door Sneyers. En gelijk hebben ze, want Joke is ontzettend in de war en blijft ervan overtuigd dat Marcel zal terugkeren. Schepen Robert Cools laat zich door Celine inpakken en is bereid haar bouwproject te blijven verdedigen.
 • Celine en haar vader zijn vastbesloten om in het beschermde natuurgebied een kuuroord te bouwen. Hun plan heeft alleen kans op slagen wanneer de burgemeester buitenspel gezet wordt en daarvoor rekenen ze op de hulp van schepen Robert Cools. Er wordt een verpleegster gezocht in het ziekenhuis. Wat Frank betreft, komen alleen de knapste meisjes in aanmerking.
 • Sinds haar vader in de woonkamer overnacht, mist Sam privacy in haar eigen huis. Ze verlangt naar rust en verplicht de commandant om in de kamer van Dina in te trekken. Jan heeft met zijn ex-vrouw Miriam de nacht doorgebracht. De enkele uren samen waren zalig, maar nu wordt Jan verteerd door schuldgevoelens.
 • Jan raapt zijn moed bij elkaar en bekent aan Nellie dat hij in een zwak moment met zijn ex-vrouw Miriam heeft geslapen. Het is niet de eerste keer dat Nellie in een relatie bedrogen wordt, maar dat maakt de pijn er niet minder om. Magda zit in zak en as omdat Georges vannacht niet naar huis is gekomen. Ze staat op het punt om hem te gaan zoeken wanneer ze telefoon krijgt van Max.
 • Er is nog altijd geen verandering in de toestand van Joke. Julia wil tijdens de afwezigheid van haar dochter samen met Debbie en Sneyers De Schorre openhouden, maar dat is buiten het voorstel van Jesus gerekend. Max kan niet geloven dat Georges de boel kort en klein heeft geslagen in het baancafé en geprobeerd heeft de uitbaatster te verkrachten.
 • Debbie en Sneyers hebben in de instelling een afspraak met de psychiater van Joke. Ze hopen ook met haar te kunnen praten, maar Joke is niet meer van deze wereld. Jesus windt er geen doekjes om dat hij samen met Julia oud wil worden. Hij vraagt haar haar hart te volgen en samen met hem naar het buitenland te trekken. Nellie wil dat Jan duidelijke afspraken maakt met zijn ex-vrouw.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis