Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

44 afleveringen

Aflevering 1

Jelle heeft een beslissing over zijn toekomst genomen. Phaedra is vastbesloten om Joop in de val te lokken en ze doktert een nieuw uitdagend plan uit. Nellie kijkt er niet echt naar uit om met haar echtgenoot Jean-Paul op weekend te gaan. Celine mag er niet aan denken dat haar zoontje aan leukemie zal sterven en de verleiding wordt zeer groot om Jelle de waarheid op te biechten.

Aflevering 2

Frank zit in zak en as sinds Jelle en Ilse Wittekerke hebben verlaten. Nellie is evenmin happy. Zij is tot de conclusie gekomen dat haar huwelijk met Jean-Paul één grote vergissing is. Phaedra probeert Joop tot onthullingen over zijn illegale naaiatelier te verleiden. Frank doet met de hulp van professor Smeets een intrigerende ontdekking over het DNA van Ludwig, Alexander en Jelle.

Aflevering 3

Els, Kevin en Sneyers dringen de hotelkamer binnen, waar Phaedra zich met Joop bevindt. Ze komen geen moment te vroeg. Jean-Paul vindt het verschrikkelijk dat Nellie hun huwelijk voor bekeken houdt en hij zoekt een manier om de onvermijdelijke scheiding uit te stellen. Celine is in de wolken omdat er een beenmergdonor voor Alexander is gevonden, tot ze een telefoontje krijgt van Frank.

Aflevering 4

Jean-Paul is in de consultatiekamer van Nellie in mekaar gestuikt. Nikki twijfelt om Max uit te nodigen voor een etentje. Max heeft een bevelschrift gekregen om Laila en haar dochtertje naar een asielcentrum te brengen, maar Jan weigert hen uit het ziekenhuis te ontslaan. Kevin stelt Phaedra voor om een avondje te gaan stappen. Thibault eist een derde van WTK Transport op bij Celine. Jelle en Ilse keren eindelijk terug naar Wittekerke.

Aflevering 5

Jelle heeft Ilse ten huwelijk gevraagd tijdens Phaedra's afscheidsfeestje in "De Schorre". Ook Nikki en Max lopen op wolkjes. Celine heeft een echte rotdag. Eerst krijgt ze van haar advocaat de raad om Jelle, de biologische vader van Alexander, te vriend te houden en dan vertelt haar vader haar dat het mogelijk niet tot een scheiding met Nellie zal komen. Joke wil niets te maken hebben met het kasteel dat Raf geërfd heeft en ze weigert botweg de inboedel te helpen verhuizen. Nathalie geeft aan haar tante Angele toe dat het niet meer botert tussen haar en Frank.

Aflevering 6

Ilse heeft geen goed oog in de beenmergtransplantatie, die de kleine Alexander moet ondergaan. Elke ontdekt nu pas dat Max terug een relatie heeft met Nikki. Sneyers en Els helpen Julia en Raf het kasteel leeg te maken. Celine is in haar plan geslaagd om haar vader te doen geloven dat Nellie een verhouding heeft met haar ex-man Frank. Sneyers wil leren viool spelen.

Aflevering 7

Voor Nellie is haar huwelijk met Jean-Paul een afgesloten hoofdstuk en ze vraagt aan Nathalie om de echtscheidingsprocedure te starten. Het fortuin van Jean-Paul interesseert haar geen moer. Ze wil gewoon snel van hem af. Elke is niet verrast wanneer Max haar vertelt dat hij een relatie heeft met Nikki. Zijn vraag om hun huwelijk officieel te laten ontbinden, komt wel hard aan. Celine kan zich niet op haar werk bij "Close" concentreren, zolang haar zoontje Alexander doodziek in het ziekenhuis ligt. Gelukkig komt vandaag de Deense beenmergdonor in België aan. De viool die Sneyers op de zolder van het kasteel heeft gevonden, blijkt heel wat waard te zijn.

Aflevering 8

Julia is op oorlogspad sinds ze weet dat de viool die Sneyers voor honderd euro heeft gekocht een fortuin waard is. Alexander heeft nevenwerkingen van de beenmergtransplantatie, waardoor het voorlopig bang afwachten is. Elke is bereid om Max zijn vrijheid terug te geven. Merel vindt dat haar broer en Ilse een leuk koppel vormen, maar toch stelt ze zich vragen bij hun huwelijksplannen. De politieraad beslist deze week wie de nieuwe collega wordt van Max. Kevin hoopt dat hij de job zal hebben en hij besluit Angele aan zijn kandidatuur te herinneren. Jelle gaat samen met Els een verlovingsring voor Ilse kopen.

Aflevering 9

Ilse en Jelle hebben besloten om hun verloving aan te kondigen, maar hij laat op zich wachten. Elke en Max schakelen Nathalie in om hun echtscheiding te regelen. Thibault heeft een interessant zakelijk voorstel voor Celine. Sneyers heeft besloten om de viool te verkopen en de helft van de winst aan Raf te geven. Nathalie bekent aan haar tante dat naast mekaar leven erger is dan ruzie maken met Frank. Kevin weet vandaag of hij benoemd zal worden tot agent.

Aflevering 10

Kevin krijgt eindelijk nieuws over zijn benoeming. Alexander mag het ziekenhuis verlaten. Jelle laat Celine verstaan dat hij een echte papa wil zijn voor Alexander en hij stelt co-ouderschap voor. Ilse en Jelle leggen de opmerkingen van Frank en Merel naast zich neer en ze gaan naar Angele voor de ondertrouw. Celine voelt hoe langer hoe meer voor Thibaults plan om een danstempel te beginnen op de terreinen van WTK Transport. Cyriel wil zijn gemoedsrust terug en hij smeekt Sneyers om de viool terug te geven aan Derdeyn.

Aflevering 11

Jean-Paul en Carlos voelen er niets voor om aandeelhouders in een megadancing te worden en ze weigeren WTK Transport van de hand te doen. Voor Thibault is dat een streep door de rekening. Jean-Paul Derdeyn weet dat de viool, die Cyriel als kleine jongen gestolen heeft, nu in het bezit is van Sneyers en hij eist zijn eigendom terug. Els babbelt opvallend veel over de huwelijksplannen van Jelle en Ilse. Max heeft de handen vol met een tienjarige jongen die een pakje sigaretten gestolen heeft. Ondertussen doet Kevin zijn eerste alcoholcontrole. De actie verloopt gesmeerd tot hij Celine moet controleren...

Aflevering 12

Thibault wil een internationale discoparty organiseren, maar hij krijgt geen vergunning te pakken. Kevin weet gelukkig hoe het probleem omzeild kan worden. Elke betrapt de kleine Bjorn, die gisteren een pakje sigaretten gestolen heeft, en brengt hem naar het politiekantoor. Jelle zit er mee dat niemand in zijn directe omgeving enthousiast is over zijn huwelijk. Merel weigert zelfs botweg als huwelijksgetuige te fungeren. Jean-Paul bespeelt de gevoelige snaar bij Sneyers om de viool terug te geven. Max en Nikki hebben Angele en Georges uitgenodigd voor een etentje.

Aflevering 13

Jelle wordt door Celine onder druk gezet om de beach party, een idee van Thibault, in de surfclub te organiseren. Elke kan het niet laten om bij Nellie te polsen hoe het etentje met Georges en Angele is gegaan. In "Close" wordt Sneyers afgeschilderd als een boeman omdat hij de viool niet aan de Derdeyns wil teruggeven. Het artikel mist zijn effect niet, want Sneyers' geweten speelt hem almaar meer parten. Bjorn wil dat Elke een ziektebriefje voor hem schrijft. Jelle wil het niet toegeven, maar de liefdesverklaring van Els laat hem niet los.

Aflevering 14

De drag queen-night van Thibault is een groot succes. Ook Celine gaat flink uit de bol, maar de nacht krijgt voor haar een staartje. Tijdens de party schept Els er het grootste plezier in om Jelle uit te dagen. Joke stelt Raf voor om terug bij haar in het appartement te komen wonen. Sneyers brengt zijn viool terug naar Jean-Paul Derdeyn. Voor Julia is dat een zware klap. Nikki wil met Max naar een festival gaan en ze vraagt aan Elke om op Zoem te babysitten. Nathalie vermoedt dat er iets is tussen haar jongere zus en stiefzoon. Tussen Elke en het boefje Bjorn groeit er een leuke vriendschap.

Aflevering 15

In Wittekerke is het zware ongeval van Celine het gespreksonderwerp van de dag. Max moet van de procureur een bijkomend onderzoek instellen naar de omstandigheden waarin het ongeluk is gebeurd. Sneyers is in alle staten wanneer hij verneemt dat Jean-Paul overweegt om de viool te verkopen. Ilse heeft haar zinnen gezet op een originele huwelijkslijst. Elke heeft een aanvaring met de moeder van Bjorn. Voor Raf is het een hele opgave om het appartement te delen met Joke. Els blijft Jelle op stang jagen.

Aflevering 16

Raf heeft nood aan affectie en hij rijdt geregeld langs de rosse buurt. Jean-Paul Derdeyn maakt zich grote zorgen over zijn dochter Celine, die nog altijd in coma ligt. Hij rekent op de hulp van Sneyers en Thibault om Close en WTK Transport draaiende te houden. Elke wil Bjorn elke dag na schooltijd opvangen en ze vraagt aan Nellie om haar dienstrooster aan te passen. Ilse kan maar niet beslissen in welke winkel ze haar huwelijkslijst zal leggen en ze rekent op de hulp van Els om de knoop door te hakken. Sneyers heeft de grootste moeite om zijn kalmte te bewaren wanneer Jean-Paul hem engageert om foto's te maken tijdens het bezoek van de Sotheby's-medewerker, die de viool zal schatten en veilen. Het onderzoek naar de omstandigheden waarin Celine het ongeval heeft gehad, zit muurvast. Ook Kevins portefeuille is nog niet gevonden.

Aflevering 17

De politie weet met zekerheid dat Celine niet achter het stuur van haar Porsche zat toen ze het ongeval had, maar de identiteit van de chauffeur is nog steeds niet achterhaald. Er zit niets anders op dan te wachten tot Celine uit de coma ontwaakt. Kevin houdt Thibault nauwgezet op de hoogte over de vorderingen in het dossier. Joke wil Raf met geen enkele vrouw delen en ze heeft liever dat hij naar de hoeren gaat dan dat hij een vriendin krijgt. Els en Jelle gaan samen de huwelijkstent ophalen. Het wordt voor beiden een bewogen rit. Sneyers offert zich op om Bjorn na schooltijd op te vangen.

Aflevering 18

Raf en Joke hebben terug samen geslapen. De politie weet dat Celine niet alleen in de wagen zat op het moment van het ongeval, maar zolang zij aan geheugenverlies lijdt zit het onderzoek muurvast. Feit is wel dat Kevin een van de laatsten is die Celine die nacht gezien heeft. Inspecteur Olivier promoveert de agent dan ook tot hoofdverdachte. Merel vindt dat Els voluit voor Jelle moet gaan. Elke verliest de vriendschap van de kleine Bjorn en ze vraagt raad aan Max. Sneyers moedigt Jelle en Ilse aan om hun vrijgezellenavond te vieren.

Aflevering 19

Er zit nog altijd geen schot in het onderzoek naar Celines ongeval. Sneyers en Jean-Paul zijn er allebei van overtuigd dat Thibault de schuldige is, maar het ontbreekt de politie aan bewijzen. Els maskeert haar verliefdheid voor Jelle en ze helpt mee met de organisatie van zijn huwelijksfeest.

Aflevering 20

De vrijgezellenavond van Jelle is flink uit de hand gelopen. Merel weet hoe de vork aan de steel zit en ze pleit er bij Els voor om het huwelijk van haar broer te stoppen. Julia ziet nog steeds geen steek, maar toch wil ze het ziekenhuis verlaten. Max en Elke moeten nog twee keer naar de vrederechter en dan zijn ze officieel gescheiden. Kevin zit nog altijd in de gevangenis.

Aflevering 21

Tijdens het huwelijksfeest van Jelle en Ilse zorgt Sneyers voor de ambiance. Merel amuseert zich niet. Zij is veel te boos op Els, omdat zij haar laatste kans om Jelle voor zich te winnen niet gegrepen heeft. Julia is nog altijd blind en ze maakt haar kinderen stapelgek met haar onophoudelijke gezeur. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Raf een intercom plaatst.

Aflevering 22

Bjorn heeft zijn vrienden van het speelpleintje uitgenodigd voor zijn verjaardagsfeestje. De kinderen gaan helemaal uit de bol. Elke en Nikki laten het jeugdige geweld begaan, maar Sneyers is niet zo mild. Tijdens zijn huwelijksfeest heeft Jelle aan Els gevraagd om uit Wittekerke en dus uit zijn leven te verdwijnen. Zij maakt meteen werk van haar vertrek.

Aflevering 23

Julia denkt dat alleen een mirakel haar kan genezen en ze wil dat Joke met haar op bedevaart gaat naar Gistel. Ilse, Sneyers, Merel en Angele proberen Els te overtuigen om toch in Wittekerke te blijven, maar hun pogingen lopen met een sisser af. Jelle kan hier alleen maar blij om zijn. Bjorn neemt revanche op Sneyers.

Aflevering 24

Julia blijft voor haar kinderen volhouden dat ze blind is omdat ze haar eigen mirakel wil realiseren tijdens de bedevaart in Gistel. Sneyers is razend omdat Bjorn een brandbom in zijn huis heeft gegooid en hij legt resoluut klacht neer. Ilse is nog maar pas getrouwd, maar toch verlangt ze al naar een kind. Thibault is door plaatsgebrek in de gevangenis weer op vrije voeten.

Aflevering 25

De jeugdrechter heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor Bjorn. Dit betekent dat de jongen naar een tehuis zal worden gestuurd, tenzij er een andere oplossing wordt gevonden. Ilses hormonen slaan in overdrive. Het verlangen naar een kind is zodanig groot dat ze overweegt om Jelle voor een voldongen feit te stellen.

Aflevering 26

Max houdt bij de jeugdrechter een pleidooi om Bjorn toe te wijzen aan Elke. Celine is bereid om de klacht tegen Thibault te laten vallen in ruil voor zijn aandelen in WTK Transport. Sneyers eist dat Railcom zich aan de milieunormen houdt en dus moeten er geluidspanelen komen. Nellie zit in zak en as omdat haar dochter Klaartje haar niet wil zien.

Aflevering 27

Ilse weet dat haar man zich tijdens zijn vrijgezellenavond door Els heeft laten verleiden en ze gaat de confrontatie aan met haar rivale. Elke wil dolgraag de pleegmoeder van Bjorn worden en ze vraagt aan de burgemeester om een goed woordje voor haar te doen bij de jeugdrechter. Nellie lijdt er onder dat Klaartje haar niet wil zien. Gelukkig vindt de bezorgde moeder troost bij haar ex-man Frank.

Aflevering 28

Elke zit in zak en as omdat de jeugdrechter haar Bjorn niet wil toewijzen omdat ze single is. Nikki vindt dit ronduit schandalig en besluit een man voor Elke te zoeken. Merel is razend op haar schoonzus omdat zij met haar zwangerschap Jelle voor een voldongen feit heeft gesteld. Ivan wil niets liever dan het huis van Thibault kopen.

Aflevering 29

Klaartje is vannacht niet naar huis gekomen. Frank maakt zich zorgen en het valt hem steeds meer op dat zijn dochter zich vreemd gedraagt sinds haar terugkeer uit Amerika. Julia pikt het niet dat Zoë naakt door de hotelgang loopt en ze besluit de exhibitioniste te zeggen waar het op staat. Nikki is met Elke naar de garagistenfuif geweest.

Aflevering 30

Jelle verheugt er zich op dat hij papa gaat worden. Nellie is de enige in Wittekerke die Ilses geheim kent. Ondanks het beroepsgeheim besluit de dokter toch Nathalie in te lichten. Julia vindt dat Klaartje zich schaamteloos gedraagt en ze voelt zich geroepen om Nellie te les te spellen.

Aflevering 31

Jan vreest dat zijn relatie snel op de klippen zal lopen eens Ivan aan de slag gaat in het Railcom-filiaal in Rotterdam. Merel en Zoë kennen mekaar nog maar enkele dagen, maar toch wisselen ze al hartsgeheimen uit en babbelen ze honderduit over hun partners. Georges heeft in De Schorre een vergadering belegd met de werkloze arbeiders van Railcom België.

Aflevering 32

Nikki hoopt dat het iets wordt tussen Elke en Perneel en ze organiseert een romantische picknick op het strand. Nellie en Frank kennen eindelijk de reden van Klaartjes terugkeer. Ilse heeft de pedalen verloren sinds de waarheid over haar zwangerschap aan het licht is gekomen.

Aflevering 33

Ilse is ervandoor met de kleine Alexander. Rekening houdend met haar labiele toestand wordt de politie ingeschakeld. Frank probeert op een rustige manier met zijn dochter over haar bevalling te praten, maar Klaartje weigert elke uitleg. Celine doet Georges een bod voor de gebouwen en de terreinen van Railcom.

Aflevering 34

De politie heeft de Seaking ingeschakeld om Ilse, de kleine Alexander en Els op volle zee op te pikken. Jelle is doodongerust, vooral als blijkt dat er slechts twee drenkelingen zijn gevonden. Frank geeft eindelijk aan Nathalie toe dat hun huwelijk een crisis doormaakt. Het is de vraag of hij voor zijn relatie wil vechten. Sneyers kan zich geen houding geven bij Zoë en Carl.

Aflevering 35

Merel vertelt Zoë dat ze akkoord gaat met het idee om van partners te ruilen. Ilse vertelt Jelle dat Els geprobeerd heeft haar te overvaren. Jan vindt werk voor Klaartje in de kliniek. Max krijgt niet de kans om Nikki te vertellen over zijn verhouding met Elke. Nathalie zoekt wanhopig naar oplossingen voor het probleem in haar relatie met Frank.

Aflevering 36

Jelle confronteert Els met het verhaal van Ilse. Nikki, Els en Elke willen met eigen ogen zien of Sneyers en Merel echt meedoen aan de partnerruil. Klaartje gaat aan de slag in de kliniek. Nikki polst bij Nellie of zij Bjorn niet kan opvangen. En Céline zoekt steun bij Jan voor het project van de dancing.

37. aflvereing 757

Merel vertelt Sneyers dat het haar niet gelukt is met Carl te vrijen. Frank gaat er uiteindelijk mee akkoord een relatietherapeut te zoeken. Ilse geeft haar toestemming om geïnterneerd te worden. Klaartje heeft slecht nieuws voor Elke. Nikki bereidt een verrassing voor voor Max en Elke. Céline wil de aandelen van de dancing te koop stellen voor de Wittekerkenaars.

Aflevering 38

Nellie redt een kind van de verdrinkingsdood, waarbij Klaartje het op een lopen zet. Merel denkt dat Zoë Sneyers niet los wil laten. Els neemt Jelle mee op een ontspannende uitstap. Nikki heeft het zo geregeld dat Bjorn bij haar en Max kan blijven, omdat Elke niet in aanmerking komt als pleegmoeder. Wittekerke loopt storm voor de aandelen van de dancing.

Aflevering 39

Merel is kwaad omdat Sneyers zich nog eens door Zoë laat inpakken. Klaartje en Nellie verzoenen zich. Jelle biecht op aan Els dat hij aan haar verhaal twijfelt. De gemeentraad keurt Angeles plan voor een cultureel centrum af, tot grote vreugde van de Derdeyns. Jelle vindt Nathalie bewusteloos op de grond.

Aflevering 40

Nathalie heeft een nieuwe opstoot van MS gehad. Tijdens de onderzoeken is echter ook aan het licht gekomen dat ze een teveel aan witte bloedcellen heeft. Elke wil Bjorn zijn warme nest niet ontnemen en daarom heeft ze besloten niet langer voor Max te vechten. Zoë is niet van plan om Sneyers snel los te laten en ze zoekt hem in een bomvol café op.

Aflevering 41

Max heeft met Nikki gebroken. Dit betekent echter niet dat hij met Elke kan herbeginnen, want zij heeft ondertussen Wittekerke verlaten. Bjorn is de grote verliezer van dit alles, want hij moet terug naar de instelling. Ook Jan en Carlos weten hoe het voelt om te verliezen. Frank heeft fantastisch medisch nieuws voor zijn echtgenote Nathalie.

Aflevering 42

Elke heeft Max nog steeds niet gebeld, ondanks de vele berichten die hij op haar mailbox heeft achtergelaten. Sneyers voelt zich niet veilig voor de dolverliefde Zoë, zeker niet nu ze haar intrek heeft genomen in De Schorre. Celine en Thibault lopen op wolkjes omdat de aankoop van de Railcom-gebouwen een feit is en ze hun megadancing kunnen beginnen.

Aflevering 43

Nathalie heeft een streep onder haar huwelijk met Frank getrokken en ze gaat voorlopig bij haar tante Angele en Georges wonen. Niets houdt Frank nog tegen om toenadering te zoeken tot zijn eerste echtgenote Nellie, maar zij twijfelt aan de oprechtheid van zijn gevoelens. Sneyers zit er mee verveeld dat Zoë hem aanklaagt voor verkrachting.

Aflevering 44

Ilse is een flatgebouw binnengedrongen. Ze wil binnen het half uur met de kleine Alexander herenigd worden, zoniet zal ze zelfmoord plegen. Els weet dat Ilse in staat is om van het balkon te springen en ze gaat tot actie over. Alle aandeelhouders in de megadancing van Celine zijn uitgenodigd op een jacht voor een groot feest.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis