Wild van Dieren

Staf Coppens laat zien dat hij wild is van dieren en schotelt de kijker prachtige beelden en interessante weetjes voor over alle wild life van België.

Alle afleveringen

4 afleveringen

 • 1. Wild van Dieren - 1

  Staf ontdekt samen met vijf dierenexperten heel wat boeiende wetenswaardigheden over wild life in België. Zo vechten mannetjesherten soms in de paartijd, maar slechts weinigen in ons land hebben dit spektakel ooit kunnen zien. Het filmen is volgens experten zelfs zo goed als onmogelijk. Staf wil het toch proberen in de Ardense bossen en maakt er een ware uitdaging van in deze aflevering. Ondertussen gaat Frank met zijn lens in het Maasland op zoek naar een heel speciaal kikkertje: de boomkikker. Het diertje was ooit zo goed als verdwenen, maar beetje bij beetje komt hij weer meer voor en dat is goed nieuws. Verder wil vogelkenner Geert een beter zicht krijgen op de vogeltrek. Dit is namelijk één van de meest fascinerende gebeurtenissen in de dierenwereld. Geert wil enkele trekvogels vangen en ze ringen.
 • 2. Wild van Dieren - 2

  De slechtvalk is het snelste dier ter wereld. Hoe snel deze vogel vliegt, weet niemand met zekerheid en daar willen Geert en Staf iets aan doen. Ze wagen zich aan een spectaculair en nooit eerder vertoond experiment. Vorige week zag Staf vechtende herten en dit keer spot hij vechtende vliegende herten.
 • 3. Wild van Dieren - 3

  De snelheid van de slechtvalk in duikvlucht houdt Staf in zijn greep. Hij trekt hiervoor naar Spanje, want daar zit een valk die recordhouder mag genoemd worden. In de Noordzee staat de kabeljauw op het punt te verdwijnen. Marlien zoekt uit wat er aan de hand is en helpt de diersoort mee te redden. Naast vogels en vissen zitten er in ons land ook slangen en bioloog Frank is er zot van.
 • 4. Wild van Dieren - 4

  Zwemmen er in onze rivieren vissen van meer dan twee meter? Sommige vissers zijn hiervan overtuigd. Of ze gelijk hebben, zoeken Staf en Joeri uit. En leven er veel wilde dieren in Brussel? Volgens Koen zijn het er alleszins veel meer dan we denken.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis