Wickie de Viking

Wickie de Viking

Hoog in het noorden, in een schattig dorpje in de bossen, woont het allerleukste vikingjongetje ter wereld: Wickie. Samen met zijn papa Halvar en zijn vriendjes beleeft hij de spannendste avonturen.

Afleveringen

20 afleveringen

1. Bijna schatteneiland

Olaf, een oude schipbreukeling, beweert dat hij een schat weet liggen. De Vikings willen hem wel helpen die schat te vinden. Maar is Olaf wel wie hij beweert te zijn?

2. Thors donder

De drakkar wordt geplunderd door Vreselijke Sven. Gelukkig heeft Wickie een geniaal plan: hij doet zich voor als de God Thor en dankzij een lading bamboestokken van een Chinese verkoper probeert hij hun schatten terug te krijgen.

3. De toverlantaarn

Flaken krijgt bezoek van de belastinginner, Hans. Hij wil de schat van de Vikingen stelen. Wickie bedenkt een plannetje om Hans af te schrikken. Met wat stenen en spiegels maakt hij een toverlantaarn die hun schat moet beschermen.

4. Koren op de molen

Sven overvalt de Vikings, terwijl Wickie aan land is met Snorre en Tjure. Om Sven te misleiden vormen Tjure, Snorre en Wickie de drakkar om tot een spectaculaire raceboot.

5. De aanvallende ster

Wanneer de Vikings een vallende ster zien, zijn ze door het dolle heen. Deze ster zou wel eens van goud kunnen zijn! Ze besluiten om de ster te gaan zoeken. Wanneer ze de ster vinden, blijkt ze echter uit alles behalve goud te bestaan.

6. Vikings aan de top

Gilby daagt Wickie uit: wie het hoogste punt van de mast van de drakkar kan aanraken, mag met de Vikings mee op expeditie. Gilby is de sterkste van de twee. Dus voor hem is dit een fluitje van een cent. Maar Wickie bedenkt een plan.

7. Hout afkloppen

Halvar komt terug met een enorme vracht hout terwijl Vic allemaal flesjes aan ziet spoelen. Als hij er een opent vindt hij een roep om hulp van een dame in nood. Halvar gaat er met een aantal vikingen op uit om haar te redden. Eenmaal daar aangekomen blijkt het een valstrik te zijn van Sven. Vic verzint een plan met het poreuze hout en zo weten de vikingen Sven te verslaan.

8. Het monster

De Vikingen hebben net flink lopen plunderen en zijn op weg naar huis als ze in een storm terechtkomen. Helaas komen ze ook in het territorium van het monster Bessie Hongermond terecht. Later blijkt Bessie een grote opstapeling van wrakhout. Als Sven er weer aan komt om de Vikingen aan te vallen verzint Vic een plan.

9. Hoor, de wind waait

De Vikingen zijn aan boord van de Drakkar. Ze moeten snel aan eten en drinken komen, anders vergaan ze van honger en dorst. Dan ontdekken ze een eiland. Ze koersen er op af. Het is het eiland van de Windvorstin, die met haar holle bolle blaasbalg de Vikingen weg probeert te blazen. De Vikingen zien de blaasbalg aan voor een monster.

10. Pas op voor de wolf

Wickie, Ulme en Faxe gaan bessen plukken in het bos. Opeens vindt Faxe een wolvenjong. Hij heeft een nieuw speelkameraadje gevonden. Maar mama wolf vindt dit helemaal niet zo grappig.

11. Dagda's toverpot

De Vikings ruiken een overheerlijke geur. Ze besluiten hun neus te volgen en belanden zo in IJsland. Daar ontmoeten ze Rägnär die lekkere worstjes aan het bakken is. Maar Rägnär is niet erg blij met het bezoek van de Vikings.

12. Halvar op de proef

De Vikings bezoeken de Regeneilanden. Hier komen ze oog in oog te staan met stoere Britse vrouwen. Op de Regeneilanden zijn de vrouwen de baas. Halvar wordt onderworpen aan drie zware proeven! Gelukkig is er Wickie om hem bij te staan.

13. Gedaanteverwisseling

Halvar heeft de kopjes van Ylva kapot laten vallen. Hij wil meteen uitvaren om een discussie te voorkomen. Dan ontdekken ze een vlek op zijn gezicht. De vikingen denken dat het een teken van de goden is en dat Halvar nu van vorm kan veranderen. Wickie weet dat het niet waar is en zorgt ervoor dat het goedkomt zonder dat iemand Halvar gek vindt.

14. Het oordeel van Thor

De Vikings hebben hout nodig en dus hakken ze een willekeurige boom om. Al snel blijkt dat deze boom niet zo gewoon is. Het is een heilige boom! De druïden veroordelen Halvar. Hij zal zijn baard moeten scheren!

15. Op goed geluk

Halvar denkt dat de Goden hem niet meer gunstig gezind zijn. Hij beweert dat hij nooit nog geluk zal hebben. Dat komt wel heel erg ongelegen. Net nu Thorhold Boomstronk Halvar heeft uitgedaagd om de nieuwe chef te worden van Flaken.

16. Faxe en de walvis

De Vikingen zijn net ontsnapt aan de piraten. Halvar stuurt Faxe en Vic aan land om op een hoog punt te kijken of ze Sven nog ergens zien. Dan vinden ze een aangespoelde jonge walvis. Faxe duwt het dier terug de zee in en is verdrietig als hij er achter komt dat hij hem niet kan houden.

17. De zoon van Tjure

Halvar verliest weer een wedstrijd van Baltak. Halvar besluit hem nogmaals uit te dagen. Dan vertelt Tjure dat hij een zoon heeft gekregen. Zijn vrouw moet rust en de baby komt bij Halvar in huis. Door al het gehuil komt Halvar niet aan zijn rust toe. Hij lijkt de wedstrijd te verliezen, maar dan zet Wickie hun geheime wapen in: De krijsende baby. Baltak wordt er gek van, en geeft het op.

18. In ondiep water

Halvar en zijn mannen zijn bij het Gouden Fort om de schatten en de gouden vogel van Freya te stelen. Sven en zijn mannen zijn er ook. De vogel van Freya zou geluk moeten brengen, maar die zorgt ervoor dat de Vikingen steeds in de problemen komen. Uiteindelijk valt de vogel in het water en hebben ze eindelijk weer voorspoed.

19. Ingezeepte Snorre

Het is tijd voor het jaarlijkse lentefeest in Flaken. Iedereen is druk in de weer met de voorbereidingen! Greta wil dat Snorre zich wast, want hij stinkt. Snorre protesteert: Iedereen weet toch dat Vikings zich nooit wassen!

20. Ontvoerd!

Er is iets verschrikkelijk gebeurd in Flaken! Snorre, Tjure en Wickie zijn ontvoerd door Pox en Sven. Halvar en de rest van de Vikings moeten alles op alles zetten om hen weer vrij te krijgen.

Anderen bekeken ook

  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.