Nieuw seizoen Vanaf 19:32
White Collar

White Collar

Aflevering 1 (jaargang 1) van de Amerikaanse misdaadreeks.

Afleveringen

14 afleveringen

 • Na een jarenlang kat- en muisspel met de FBI, zit de onverbeterlijke crimineel Neal Caffrey eindelijk in de cel. Na enkele jaren tussen vier muren weet hij echter te ontsnappen uit de streng beveiligde gevangenis, om zijn ex-vriendin Kate terug te vinden die op mysterieuze wijze verdwenen is.
 • Het is Fashion Week in New York, dus iedereen is dolenthousiast, behalve FBI-agent Peter Burke. New York is al druk genoeg zonder al die knappe vrouwen die alle taxi's in Manhattan inpalmen. Wanneer een model, Tara, getuige is van een moord, ziet Burke zich toch genoodzaakt zich onder te dompelen in de modewereld.
 • Tijdens een bewakingsopdracht krijgen inspecteurs Cruz en Jones het bezoek van Leo Barelli, de plaatselijke maffiabaas. Hij wil beroep doen op de FBI-agenten om een bekende gestolen bijbel uit een gerespecteerde kerk opnieuw te bemachtigen. Peter Burke en Neal Caffrey worden op de zaak gezet en al snel ontdekken ze dat de bijbel niet zomaar een boek is.
 • Dana, de beste vriendin van Peters vrouw Elizabeth, roept de hulp in van de FBI. Haar echtgenoot - kapitein John Mitchell - keerde onlangs terug van een missie in Irak maar werd bij zijn thuiskomst meteen verdacht van de smokkel van gestolen Iraakse voorwerpen. John beweert onschuldig te zijn, maar de bewijslast tegen hem is enorm.
 • Bij een inbraak in een residentie in Manhattan wordt een belangrijk schilderij van kunstenaar Haustenberg gestolen. De 22-jarige eigenares Julianna Laszlo erfde het pand van haar grootmoeder en was helemaal niet op de hoogte van de waarde van het kunstwerk. Neal vermoedt meteen dat Julianna's oom Gary verantwoordelijk is voor de diefstal.
 • Net wanneer Neal zijn buik vol heeft van alle saaie fraudeonderzoeken, krijgen Peter en hij de kans zich op een spannende, nieuwe zaak te storten. FBI-agent Mark Costa wordt immers vermist. Costa was er onlangs in geslaagd in de misdaadorganisatie van de beruchte Chinese witwasser Lao Shen te infiltreren, maar de undercoveragent heeft al even niets meer van zich laten horen.
 • Neal en Peter worden gevraagd hulp te verlenen bij het onderzoek naar de diefstal van een kostbare roze steen. De diamant zou normaal gezien tentoongesteld worden tijdens een promo-evenement, maar uit veiligheidsbeelden blijkt dat een gemaskerde man de diamant verwisseld heeft met een nagemaakt exemplaar.
 • Neal krijgt de opdracht in een bedrijf te infiltreren en de wanpraktijken van een groepje corrupte Wall Street-makelaars aan het licht te brengen. Deze opdracht tot een goed einde brengen is cruciaal om zijn deal met het FBI veilig te stellen. Wanneer Peter noodgedwongen zelf undercover moet gaan in deze zaak, doen de mannen een ontdekking die hun samenwerking voorgoed kan veranderen.
 • Wanneer Peter en Neal ontdekken dat rechter Michelle Clarke, die betrokken is bij een zaak van hypotheekfraude, eveneens banden heeft met agent Garett Fowler, bedenken ze een manier om beiden in nauwe schoentjes te brengen. Maar het plan blijkt niet waterdicht en al snel komen Peter en Neal zelf in een lastig parket terecht.
 • June's nichtje Samantha kampt met ernstige nierproblemen. Het meisje heeft dringend een transplantatie nodig, maar dit lijkt uitgesloten via de officiële kanalen. June werd wel benaderd door een vrouwelijke afgevaardigde van de liefdadigheidsorganisatie Hearts Wide Open. In ruil voor een donatie van 100.000 dollar beweerde die de zoektocht naar een geschikte donor te kunnen versnellen.
 • Nu Neal voorlopig verlost is van Fowler, richt hij zijn aandacht op de zoektocht naar de antieke muziekdoos. Hij besluit contact op te nemen met de knappe Alex Hunter, die een betwistbare reputatie en een handeltje heeft in dure gestolen goederen.
 • Neal vermoedt dat Matthew Keller - een van zijn vroegere rivalen - verantwoordelijk is voor de moord op de hoofdverdachte van een museumroof en de gestolen goederen wil aanwenden om een fles wijn van Benjamin Franklin na te maken. Neals ontmoeting met Keller verloopt alles behalve gemoedelijk.
 • Agente Kimberly Rice schakelt Neal in om de gekidnapte dochter van een bijzonder welstellende bedrijfsleider terug te vinden. De hoofdverdachte is Ryan Wilkes, een gevaarlijke misdadiger en een oude bekende van Neal. Hij heeft de man namelijk ooit een half miljoen armer gemaakt. Neal slaagt erin Wilkes op te sporen, maar hij beseft niet dat hij op het punt staat erin geluisd te worden.
 • Neals maandenlange speurtocht naar de muziekdoos lijkt eindelijk ten einde. Volgens Alex bevindt de doos zich in het Italiaanse consulaat. Maar niet meer voor lang: Neal heeft amper één week de tijd om een vakkundige overval te plannen. Een avondfeest op het consulaat lijkt de perfecte gelegenheid om zijn slag te slaan.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis