White Collar

White Collar

Een charmante meesteroplichter en een FBI-agent gaan een onwaarschijnlijke samenwerking aan nadat ze jarenlang zelf deel uitmaakten van een kat-en-muisspel.

Afleveringen

6 afleveringen

Na Neals mislukte vlucht, op zoek naar een nieuw leven, en de gruwelijke dood van zijn vriendin Kate, ziet alles er anders uit voor de ex-crimineel en Peter. Neal wordt opnieuw overgebracht naar de gevangenis en Peter moet verantwoording afleggen aan het departement van justitie. Hij mag gelukkig al snel terug aan de slag, maar zijn doen en laten zal flink in het oog worden gehouden
Peter vraagt Neal om undercover te gaan in de politieke wereld om de corrupte zaakjes van senator Gary Jennings naar boven te brengen. Een van Jennings' assistenten heeft gemeld dat de senator op illegale wijze fondsen heeft verworven. Ondertussen gaan Peter en Diana achter de rug van Neal op zoek naar de man die de vliegtuigexplosie en dus de dood van Neals vriendin Kate op zijn geweten heeft.
Wanneer een bekend schilderij wordt gestolen, worden overal ter wereld vervalsingen teruggevonden. Al snel wordt duidelijk dat de dief ruim op voorhand voor de namaakschilderijen heeft gezorgd en die heeft verkocht, voor het echte schilderij werd ontvreemd. Peter en Neal herkennen de modus operandi en beseffen dat ze met een intelligente copycat te maken hebben.
Mozzie is helemaal in de ban van zijn favoriete serveerster, Gina. Hij vermoedt dat ze in de problemen zit en wil er alles aan doen om haar te helpen. Daarvoor heeft hij de hulp van Neal nodig, dus trekt hij naar de plaats waar hij gezworen had nooit nog een voet binnen te zetten: het FBI-kantoor.
Terwijl ze een routinediefstal onderzoeken, worden Peter en Neal geconfronteerd met Sara Ellis, de verzekeringsinspecteur die destijds tegen Neal getuigde en hem in de gevangenis wou. Ellis geniet ervan om Neal opnieuw het vuur aan de schenen te leggen, tot grote vreugde van Peter. Maar Neal maakt op zijn beurt misbruik van Sara om zijn onderzoek naar de dood van Kate verder te zetten.
De arrestatie van een juwelendievegge leidt Neal en Peter naar de internationale adoptieadvocaat Luke Donovan, die tientallen koppels die dromen van een gezin voor honderdduizenden dollars oplicht. Catherine, de dievegge, was verplicht om 100.000 euro op te hoesten, wou ze de deal zien doorgaan om haar geadopteerde Russische zoontje een gezellige thuis te kunnen bieden.