Vermassen

Vermassen

Vierdelige reeks van VTM NIEUWS over de carrière van meesterpleiter Jef Vermassen.

Afleveringen

4 afleveringen

De bekende strafpleiter Jef Vermassen blikt samen met journalisten, gerechtspsychiaters en collega-strafpleiters terug op verschillende processen waarin hij daders verdedigde met Artikel 71, de zogenaamde 'onweerstaanbare drang'. Telkens mensen die in een vlaag van woede en uitzichtloosheid een geliefde van kant maakten.
Jef Vermassen kreeg in zijn carrière heel wat te maken met psychopaten, een term die nog niet was ingeburgerd toen hij als advocaat zijn eerste processen deed. Vandaag blikt hij terug op de processen van notoire moordenaars zoals Freddy Horion, Kim De Gelder en Ronald Janssen. Ook nabestaanden van slachtoffers, collega-advocaten en journalisten komen aan het woord.
Jef Vermassen getuigt over de impact die de media hebben gehad op de loop van de rechtspraak. In de loop van zijn rijkgevulde carrière is de interesse van de media in assisenzaken exponentieel toegenomen. In sommige processen kreeg Vermassen zelf ook de media over zich heen. Samen met collega's, journalisten en nabestaanden blikt Vermassen terug op beruchte processen zoals de parachutemoord.

4. Speuren naar Sporen

Jef Vermassen bespreekt de evolutie van het strafonderzoek. Dat is de laatste 40 jaar enorm geëvolueerd met onderzoek van DNA, telefonie en data en dus heel wat deskundiger geworden. Vermassen praat onder meer over de zaak van Anthony De Clerck, het onderzoek naar moordenaar Ronald Janssen en de zogenaamde Beerputmoord.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis