Tien om te zien: De zomer van...

Tien om te zien: De zomer van...

Een overvolle zeedijk en (inter)nationale monsterhits: dat is waar 'Tien om te zien' in de jaren 90 en in de nillies voor stond. VTM blikt samen met sterren van toen én nu terug op deze iconische zomers vol meezingers.

Afleveringen

15 afleveringen

Top tien van de meest memorabele momenten uit een specifiek jaar van het legendarische muziekprogramma 'Tien Om Te Zien'. De grootste hits, de meest legendarische meezingers, maar ook de foutste acts van het jaar 1990 passeren vandaag de revue. Sterren van toen en nu halen anekdotes op uit die tijd en geven commentaar bij de beelden.
Deze week reizen we terug naar de zomer van 1991. Piraat Kid Coco gooit er zijn anker uit, Gorky lost er zijn Lieve Kleine Piranha en Marina Wally gooit haar hele wezen in de strijd. Deze zomer van Tien Om Te Zien is zelfs zo memorabel dat Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, er een nummer over schreef. Christoff, Andy Peelman en Willy Sommers halen herinneringen op.
Top tien van de meest memorabele momenten uit een specifiek jaar van het muziekprogramma 'Tien Om Te Zien'. In deze aflevering halen sterren van toen en nu anekdotes op uit 1992.
Top tien van de meest memorabele momenten uit een specifiek jaar van het muziekprogramma 'Tien Om Te Zien'. In deze aflevering halen sterren van toen en nu anekdotes op uit 1993.
In 1994 huppelen Glenn en Jimmy van het latere Get Ready! rond als achtergronddansers van Bart Kaëll en Dana Winner, Alfa doet de Banana en de Britse Reggae-zanger CJ Lewis komt vast te zitten in het publiek. Maarten Vancoillie geeft een gouden tip voor wie ooit nog een boysband beginnen wil en Sam Gooris hangt zijn basketsloefkes aan de haak bij het aanschouwen van zijn muzikale held.
De grootste hits uit de zomer van 1995 passeren de revue. In dat jaar loopt de carrière van Erik Goossens op wieltjes. De zanger van Leopold 3 heeft die zomer zijn kruisbanden gescheurd en entertaint zijn fans vanuit een rolstoel. Marijn Devalck zingt een duet met Balthasar Boma.
In het jaar 1996 houdt Peter Vanlaet zijn adem even in bij het aanschouwen van Zohra, de oogverblindende zangeres van 2 Fabiola. Liliane Saint-Pierre, patroonheilige van de gay disco, zet de boel en ook haar gevederde danser op stelten en dankzij de zomerhit Bailando weet mannelijk Vlaanderen eindelijk hoe ze tijdens hun verlof aan de Spaanse costas lokale deernes ten dans moeten vragen.
In de zomer van 1997 vindt Isabelle A haar hemel op aarde dankzij Willy Sommers. Salim Seghers ofte Jos Aerts brengt een muzikale ode aan Aïcha en de jongens van Get Ready! adoreren allemaal een zekere Marjolijn. K.I.A. bezingt de zomer in het Aarschots en Sergio vertaalt. Wat de Kameroense zanger Wes zingt, weet niemand. Toch wordt er luidruchtig meegezongen.
In de zomer van 1998 bezingt Kim Kay haar lievelingskleur. De meiden van Opium etaleren de laatste badmode en Alana Dante lijkt met haar rode latexpakje indruk te maken op de Amerikaanse Britney Spears, die een poos later in een videoclip verschijnt met - jawel - een rood latex pakje. De meidengroep B*Witched doet het podium daveren met een staaltje Ierse volksdans.
In 1999 zet Belle Perez zich op de kaart met het nummer 'Hello World' en een kapsel dat volgens Andy Peelman wat weg heeft van het coronavirus. De boyband Boysband maakt helaas iets minder indruk. Het vijftal van Five is beter lokaas en brengt alle bakvissen samen op de zeedijk in Blankenberge.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de meest memorabele acts uit het jaar 2000. Met vandaag onder meer Jo Vally, Marcel Van Thilt, Regi Penxten en Sylvie De Bie.
Met o.m. fragmenten en commentaar van Jo Vally, Kathleen Aerts en haar man Steven, Luc Steeno en Sylvie De Bie.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste acts uit het jaar 2002.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste acts uit het jaar 2003.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste acts uit het jaar 2004.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis