The Good Doctor

The Good Doctor

Freddie Highmore schittert als de jonge chirurg Shaun Murphy die ondanks zijn autismesyndroom een grote aanwinst is voor het prestigieuze ziekenhuis waar hij werkt.

Afleveringen

4 afleveringen

  • Audrey, Shaun en Morgan bereiden zich voor op de operatie van een 14-jarig meisje dat geboren is met haar hart buiten haar borstkas. Gezien haar leeftijd zou er inmiddels genoeg ruimte moeten zijn om het hart terug te kunnen plaatsen. Wanneer uit de CT-scan blijkt dat dit toch niet mogelijk is, stelt Morgan een ingreep voor waar Shaun twijfels bij heeft.
  • In het ziekenhuis wordt een man opgenomen met pijn in zijn rug. Tot grote verbazing van Melendez blijkt het om een voormalig patiënt van hem te gaan. De man was destijds vanaf zijn middel verlamd als gevolg van een ernstig ruggenmergletsel. Andrews probeert een vrouw te overtuigen om haar borstimplantaten te laten verwijderen om zo een mogelijk dodelijke infectie te bestrijden.
  • De 15-jarige Gretchen heeft een aandoening waardoor de spieren in haar gezicht niet goed werken. Andrews is ervan overtuigd dat hij door middel van een spiertransplantatie het meisje voor het eerst in haar leven kan laten lachen. Tot ieders verbazing raadt Shaun de operatie af na een risicoanalyse. Claire en Morgan zijn het oneens over de behandeling van een ernstig zieke patiënt.
  • Een dronken student wordt binnengebracht met een gebroken enkel. Bij het behandelen van de enkel begint zijn hartslag plots te stijgen. Melendez komt te weten dat de jongen tijdens zijn ontgroening wasmiddel heeft binnengekregen. Shaun krijgt verontrustend nieuws over dr. Glassman te horen. Hij is daardoor zo afgeleid dat hij een fout maakt die het einde van zijn carrière kan betekenen.