The Flying Doctors

The Flying Doctors

Populaire serie uit de jaren 80 waarin het reilen en zeilen wordt gevolgd van de medewerkers van de Royal Flying Doctor Service of Australia en enkele inwoners van het dorpje Coopers Crossing.

24 afleveringen

Emma en Violet keren terug uit Engeland en krijgen een welkomstfeestje. De nieuwe piloot Sam Patterson brengt zichzelf in verlegenheid, wanneer hij aanneemt dat Emma alleen de zakelijke kant van de garage op zich neemt. DJ neemt radiotaken over van Joe, die naar West-Australië is overgeplaatst.
Tijdens een staking van de brouwerijen, verwoest een verkeersongeval de laatste biervoorraad van de pub. De lokale bevolking neemt zijn toevlucht tot het drinken van Hurtles zelfgestookte drank, wat leidt tot een massale vergiftiging.
DJ wil een discotheek openen voor de jongeren die niets te doen hebben en onrust veroorzaken in de stad. Nadat een jongen heeft vernomen dat bij zijn moeder een mogelijk erfelijke hersenziekte is vastgesteld, steelt de 18-jarige het vliegtuig van George Baxter, niet wetende dat het toestel nog gerepareerd moet worden.
Windoona neemt het op tegen Coopers Crossing in een grote cricketwedstrijd voor het goede doel. George stelt iedereen teleur door te besluiten voor Windoona te spelen. Er wordt volop gespeculeerd wanneer een investeringsbankier de stad in komt en grote hoeveelheden geld begint uit te geven.
Een vrijgezellenavond in Broken Hill zorgt voor de nodige opwinding in Coopers Crossing. Zoe voelt zich aangetrokken tot Glen, maar ze is jaloers wanneer duidelijk wordt dat hij alleen oog heeft voor Chris. DJ neemt wat vrije tijd om het evenement te helpen organiseren.
De gebroeders Chochrane richten hun gebruikelijke ravage aan wanneer ze proberen een auto op te blazen om daar verzekeringsgeld van te krijgen. Sam is onderweg met Geoff en Emma en ziet het vuur vanuit de lucht. Hij landt om een kijkje te gaan nemen, maar raakt gewond wanneer de brandende auto ontploft.
Dougie geeft een vreemde een lift en brengt hem naar de stad, maar al snel wordt duidelijk dat de obsessie van de man met God en zijn onophoudelijke geklets niet normaal zijn. De dorpelingen trekken hun conclusies nadat de kippen van Nancy zijn gedood.
Chris en Zoe reizen naar Broken Hill om Zoe's vader te ontmoeten, die vanuit Antarctica is gekomen. Zoe is echter niet blij met de pogingen van Chris om hen te verzoenen. Sam geeft Emma een verlovingsring, maar wordt jaloers als een vriend uit Sydney Emma komt bezoeken.
De oude goudzoeker Gunner Hodges komt uit de wildernis gestrompeld en zakt in elkaar. Hij heeft een grote goudklomp in zijn hand geklemd en een gescheurde kaart in zijn zak. Nadat Hodges in het ziekenhuis is overleden, haast iedereen zich om zijn kaart te ontcijferen in de hoop de goudader te vinden die hij beweerde te hebben gevonden. De zaken komen tot een hoogtepunt met een schietpartij.
Wanneer zijn instructeur onwel wordt, neemt een beginnende piloot de controle over het vliegtuig over. Sam kan de piloot door een noodlanding heen praten. Baxter probeert wat publiciteit voor de Flying Doctor uit het incident te halen, maar Sam, die nog steeds verbitterd is dat hij geen contract krijgt, wil er geen deel van uitmaken.
De stad staat op het punt haar honderdjarig bestaan te vieren. Violet is geschokt wanneer ze hoort dat haar gevierde grootvader en oprichter van Coopers Crossing, Henry Cooper, mede verantwoordelijk was voor het bloedbad van tientallen Aboriginals.
Wanneer de bejaarde moeder van de gebroeders Cochrane in het ziekenhuis wordt opgenomen, krijgen de broers het familiefortuin in handen en gaan ze helemaal los. Geoff helpt de familie hun nieuw vergaarde rijkdom te beheren en brengt hen naar Melbourne.
Kate's vriendin Jessie keert terug van een wereldreis en wil zich settelen in Coopers Crossing. Haar voornemen om geiten te fokken, brengt oude rivaal George Baxter van streek. Hij heeft haar land tijdens haar afwezigheid geannexeerd. Katie realiseert zich dat haar vriendin een groter probleem heeft: Jessie heeft multiple sclerose.
Journalist Karen Moley gaat op zoek naar Hughie, een mythische bosjesman die niemand ooit heeft gezien, maar bekendstaat om de goede daden die hij verricht. Ze lijkt het mysterie op te lossen, maar wanneer Hughies echte identiteit wordt onthuld, is de hele stad verrast.
Geoff probeert een vrouw te beschermen tegen haar ex-vriend. Hij is een vrachtwagenchauffeur die haar volgt naar Coopers Crossing. DJ houdt de locatie van de man in de gaten via de radio en maakt zich op voor de onvermijdelijke confrontatie.
Wanneer een ouder echtpaar doodgeschoten wordt aangetroffen op de camping, valt al snel de verdenking op de leden van een reizende kermis die zich heeft gevestigd in Coopers Crossing. Nancy is geschokt wanneer ze hoort dat de sympathieke jonge man die ze in huis genomen heeft, wordt ontmaskerd als een monster.
George Baxter staat te popelen om een boerderij te kopen van iemand die niet meer kan werken. De vriendin van William Randall arriveert in Coopers Crossing. Ze toont interesse in de dochter van de boer, die een fatale hersenaandoening heeft.
Op de terugweg van Bali komt Violet in aanraking met de politie, wanneer ze ervan wordt beschuldigd een drugssmokkelaar te zijn. Een Grieks gezin opent een nieuw restaurant in de stad en Vic en Nancy zijn niet blij met de concurrentie. Het restaurant wordt echter al snel beschuldigd van een salmonella-uitbraak.
Wanneer Cooper Crossing zijn honderdste verjaardag viert, moeten zowel DJ als Chris, als onderdeel van de viering, de beroemde rit op een kameel nabootsen die leidde tot de oprichting van de Flying Doctors. De bruiloft van Sam en Emma wordt onderbroken door een noodoproep van Chris.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis