The Flying Doctors

The Flying Doctors

Populaire serie uit de jaren 80 waarin het reilen en zeilen wordt gevolgd van de medewerkers van de Royal Flying Doctor Service of Australia en enkele inwoners van het dorpje Coopers Crossing.

26 afleveringen

De jonge dokter Tom Callaghan gaat werken bij de Royal Flying Doctor Service, een medische dienst voor het platteland. Hij verhuist naar het afgelegen dorpje Coopers Crossing, een besloten gemeenschap waar hij zich niet meteen thuis voelt. Gelukkig vindt hij steun bij de knappe fotografe Liz Drever.
Chris presteert goed op de jaarlijkse schietwedstrijd en wint hiermee respect van de lokale gemeenschap. Een jonge man heeft grote moeite om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen. Hij neemt een overdosis drugs, die uit het vliegtuig van de dokter zijn gestolen.
Coopers Crossing bruist als een internationale autorally, die van Londen naar Sydney trekt, door het kleine stadje in de outback komt. Chauffeur Sandra Wetherby trekt Daves aandacht en hij helpt haar weer op weg, nadat haar auto is gesaboteerd. Tom wordt jaloers als hij ziet dat Chris tijd doorbrengt met Pierre, een knappe en charmante Franse chauffeur.
Emma probeert de financiën van de garage weer op de rit te krijgen. Chris en Tom hebben moeite om tijd voor zichzelf te vinden en hun kersverse relatie is het gesprek van de dag. Ron keert terug uit Sydney en hoort dat Emma zijn baan bij de garage heeft overgenomen. Violet vindt het lastig te accepteren dat er diabetes bij haar is vastgesteld.
Chris schrijft de anticonceptiepil voor aan een tienermeisje in Cooper's Crossing. Maar ze rekende er niet op dat de lokale bevolking te weten zou komen dat de pil aan een jong, ongehuwd meisje was gegeven. De dokters moeten een landingsbaan vrijmaken om een gewonde man te evacueren van een afgelegen boorlocatie.
Tom en Dave redden een jong meisje dat in primitieve omstandigheden leeft in de outback. Ze brengen haar terug naar Cooper's Crossing in de hoop haar onder toezicht te kunnen plaatsen, maar ze raakt gehecht aan Tom en probeert weg te lopen. Ron heeft een grote mond over het feit dat hij Cooper's Crossing wil verlaten, maar regelt dingen zodat hij moet blijven.
Een jonge avonturier die naar Birdsville probeert te fietsen, eet een giftige plant en moet met het vliegtuig opgepikt worden. Tom waarschuwt de man - de zoon van een rijke mijnbouwmagnaat - om zijn reis niet voort te zetten, aangezien hij slecht voorbereid is op reizen in de outback.
Sharon besluit naar Sydney te verhuizen om een carrière als maatschappelijk werkster na te streven. Tom wordt opgeroepen om de verwondingen van een dronken man te verzorgen. Hij probeert de man te laten inzien dat hij door zijn drankgebruik op het punt staat zijn vrouw en boerderij te verliezen.
Er worden voorbereidingen getroffen om een plaquette te onthullen ter ere van de mannen die tijdens de Vietnamoorlog zijn gestorven. Chris en Tom ontdekken dat ze verschillende meningen hebben over de oorlog. George waarschuwt Violet wanneer een jonge vrouw in Cooper's Crossing arriveert en beweert haar kleindochter te zijn.
De relatie tussen Tom en Chris bereikt een hoogtepunt en huwelijksgeruchten doen de ronde in de stad. Aangedaan door beelden van de hongersnood in Ethiopië, besluit Tom Coopers Crossing te verlaten en zich bij de internationale hulpverlening aan te sluiten.
Een oorlogsheld met aids wordt uitgesloten door de lokale bevolking. Chris is een van de weinigen die hem helpt. Dokter Geoffrey Standish arriveert om Tom te vervangen.
Chris vreest voor Geoffs overlevingskansen in Coopers Crossing. Wanneer Kate weigert deel te nemen aan de Miss Coopers Crossing-verkiezing op het jaarlijkse festival, moet Violet Carnegie Emma overtuigen om mee te doen. Kate redt het leven van George Baxter, nadat hij door de bliksem is getroffen.
Chris wordt opgeroepen om een kind te helpen dat is neergeschoten. Chris en David zien met lede ogen aan hoe het gezin langzaam uit elkaar valt in de nasleep van het schietincident. Geoff krijgt een baan aangeboden bij een kliniek in Sydney.
Na het kopen van een woning op een veiling, wordt George Baxter geconfronteerd met de vorige eigenaar die Baxter ervan beschuldigt misbruik te maken van zijn financiële problemen. Baxter probeert zijn imago te herstellen door een inzamelingsactie te organiseren. Geoff vertelt Emma over zijn vrouw die overleed aan kanker.
Een verwarde man richt heel wat ravage aan wanneer hij tijdens de vlucht uit zijn verdoving bijkomt. Dave Gibson neemt wat broodnodige vakantie op, maar autopech houdt hem langer in Coopers Crossing dan hij zou willen. Ondertussen terroriseert zijn vervanger het hele team.
Geoff helpt een natuurkundige die gewond is geraakt bij een auto-ongeluk. Geoff hoort dat de vrouw een hersentumor heeft waarvoor ze de behandeling heeft geweigerd.
Een reizend theatergezelschap krijgt een ongeluk op weg naar Coopers Crossing. Wanneer hun gewetenloze manager er met hun geld vandoor gaat, willen de lokale bewoners hen helpen.
Twee gewelddadige en aan medicatie verslaafde stropers veroorzaken problemen nadat ze zijn weggestuurd bij een van de afgelegen klinieken van de Flying Doctors. De artsen worden uiteindelijk opgeroepen om het paar te helpen wanneer ze dringende medische hulp nodig hebben.
De Queen of the Outback-wedstrijd wordt gehouden in Windoona en is een succes. Dave accepteert een baan bij de grootste chartermaatschappij van het land. Gibbo moet een noodlanding maken en raakt zwaargewond.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis