Telefacts Zomer

Telefacts Zomer

In 'Telefacts Zomer' brengt Birgit Van Mol buitenlandse reportages met een bijzondere blik op de wereld tot in de Vlaamse huiskamers.

Afleveringen

10 afleveringen

 • Voor corona werd het paradijselijke Thailand overspoeld door toeristen. Maar toen kwam de crisis. Thailand nam draconische maatregelen en sloot zes maanden alle grenzen. De toeristische industrie zakte als een pudding in elkaar. Maar door de rust herstelde de natuur zich beetje bij beetje. Voor de Thai zelf is de situatie een ramp, want zij leven van het toerisme.
 • 2. De twee gezichten van Ibiza

  In het hoogseizoen landt op Ibiza naar schatting elke zes minuten een vliegtuig. De meesten kennen Ibiza als een paradijs voor feestgangers, maar lang niet iedereen doet mee met de massa. Het eiland is ook een mysterieuze bestemming waar de laatste hippies zich verschuilen, ver weg van de rest van de wereld.
 • 3. De grote walvisverhuizing (deel 1)

  Vanuit een dolfinarium in China vertrekken twee beloegawalvissen naar de oceaan in IJsland. De reis van meer dan tienduizend kilometer is een hachelijke onderneming. In deze eerste aflevering gaat de reddingsoperatie van start en volgen de twee beloega's een intensieve training. Maar zelfs dan is de reis niet zonder risico's. 'Telefacts Zomer' volgt de spectaculaire operatie.
 • 4. De grote walvisverhuizing (deel 2)

  Vervolg van de spectaculaire reis van twee beloegawalvissen, vanuit een dolfinarium in China naar een afgesloten baai in IJsland. Als deze reis succesvol verloopt, kan dat de levens veranderen van honderden andere beloegawalvissen in gevangenschap.
 • 5. Johnny Strange, geboren om te vliegen

  Niets is onmogelijk! Dat was het levensmotto van de Amerikaan Johnny Strange. Zijn hele leven had hij slechts één doel voor ogen: vliegen met een wingsuit. Al van kindsbeen haalde Johnny halsbrekende toeren uit. Hij slaagde er uiteindelijk in om wingsuitpiloot te worden, maar de vele risico's die hij nam werden hem in 2015 fataal.
 • 6. Madeline: het model

  Madeline Stuart, een Australisch meisje met het syndroom van Down, heeft één grote droom: een succesvol model worden. De jonge vrouw wil de wereld anders laten kijken naar mensen met het downsyndroom en ziet haar aandoening zelf niet als een handicap, maar als een geschenk. Ze verscheen al op de catwalk van New York, Parijs, Milaan, Dubai en Londen.
 • 7. De donkere kant van het sumoworstelen

  Sumoworstelen, een Japanse en Spartaanse gevechtsport, spreekt tot de verbeelding van iedere Japanner. De worstelaars worden aanbeden als goden. Maar toch is sumo minder heilig dan gedacht. Kampioenen die met elkaar op de vuist gaan en de gruwelijke dood van een 17-jarige sumoworstelaar; het zijn maar enkele voorbeelden die de nationale sport zwaar in opspraak brachten.
 • 8. De OS in Tokio, de prijs van veiligheid

  Op 23 juli gaan de Olympische Spelen van start in Tokio. Er werd maar liefst 1 miljard gespendeerd aan verregaande veiligheidsmaatregelen. Veiligheid is deze editie dan ook belangrijker dan ooit. Iedereen moet de coronamaatregelen naleven. Maar ook natuurgeweld ligt op de loer. 'Telefacts Zomer' gaat na hoe Japan zich jarenlang minutieus heeft voorbereid.
 • 9. Bhutan: het koninkrijk van het geluk

  Het koninkrijk van het geluk bestaat. Het heet Bhutan, telt 800.000 inwoners en ligt in Azië, tussen India en China. Geld is er niet belangrijk. Maar hun geluksfilosofie is ook een manier om de schrijnende armoede in het land te verbergen. 'Telefacts Zomer' neemt u mee naar het zogenaamde koninkrijk van het geluk.
 • 10. 40 jaar Charles en Diana: het geheim achter het huwelijk

  In de zomer van 1981 is Groot-Brittannië en de rest van de wereld in de ban van het huwelijk van prins Charles en Diana. 750 miljoen mensen overal ter wereld kijken naar het koninklijke huwelijk van de eeuw. Maar achter de schermen loopt er veel mis. Exact 40 jaar later reconstrueert 'Telefacts Zomer' de zeven dagen voor het huwelijk van Charles en Diana.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis