Tegen de Sterren op

Komische show met persiflages van bekende tv-programma's en imitaties van BV's en beroemdheden

11 afleveringen

 • Aflevering 1

  De nieuwe Kamervoorzitter Siegfried Bracke (Ivan Pecnik) kent de procedures nog niet zo goed en heeft dan ook moeite om de orde in het parlement te handhaven. De regering moet trouwens veel besparen. De oppositie is extreem verontwaardigd. De gekste maatregelen worden besproken. In De Slimste Mens ter Wereld is het dit jaar niet Jonas Van Geel maar de échte Erik Van Looy die presenteert. Kandidaten Adil El Arbi (Guga Baúl), Jani Kazaltzis (Chris Van Espen) en Marc-Marie Huijbregts (Jonas Van Geel) strijden om de titel, onder het gepeperde oog van juryleden Philippe Geubels (Nathalie Meskens) en Bruno Vanden Broecke (Tine Embrechts). De populairste politica van het land, Maggie De Block (Nathalie Meskens), wordt gevolgd tijdens haar werkzaamheden. Hozier (Guga Baúl) en Christoff (Jonas Van Geel) zorgen voor de muzikale noot.
 • Aflevering 2

  Het koppel dat het meest in het oog sprong bij Dansdate, waren publiekslievelingen Laurens "de Lau" (Guga Baúl) en zijn Roos (Ella Leyers). Niet de goede dansmoves maar de interactie tussen de ambitieuze Roos en de wat slome Lau, zorgden voor leuke televisie. De acteurs van de scripted realityreeks De Buurtpolitie hebben niet al te veel ervaring en zijn dan ook onzeker over hun acteerprestaties, wat blijkt uit enkele foutjes die zich voordoen wanneer iemand de verdwijning van zijn vader meldt. In De Rechtbank, kan rechter Winnie Vermeulen (Nathalie Meskens) niet tegen lulkoek of mensen die rond de pot draaien, zo merkt een man die de geluidsoverlast van Tomorrland aanklaagt. Otto-Jan Ham (Guga Baúl) krijgt in De Ideale Wereld Siegfried "Siggy" Bracke (Ivan Pecnik) over de vloer. Joy Anna Thielemans (Clara Cleymans) wil een selfie maken tijdens het babysitten. Stand-up comedian Nigel Williams (Ivan Pecnik) heeft het over de voorbije stakingen. Muzikale act: One Direction.
 • Aflevering 3

  In Familieraad verwelkomt Chris Van den Durpel (Guga Baúl) 2 teams, onder leiding van Charles Michel (Walter Baele) en Maggie De Block (Nathalie Meskens). Omroepster Eva Daeleman (Ella Leyers) kondigt een trendy avond aan. Voor haar toch, terwijl de rest van de collega's bij één hun -minder hippe- werk doen. In de realityreeks The Sky is the Limit volgt de zender succesvolle zakenmensen. Jan Kriekels (Walter Baele) en zijn vriendin Kirsten (Tine Embrechts) ontsnappen in hun tuin aan de stress in hun nomadentent. Ondernemer en zwembadkoning Willy Naessens (Walter Baele) leidt een beambte van het kadaster rond op zijn werf. En Olga Zelenko (Clara Cleymans), de vlam van zakenman Harry Schurmans (Ivan Pecnik) al vroeg uit de veren. Piet Huysentruyt (Guga Baúl) heet de kijkers van harte welkom in zijn nieuw programma Wreed Lekker. In #TheJoyOfSushi maakt Joy Anna Thielemans (Clara Cleymans) een nieuwe lading selfies en daarbij loopt er al eens iets fout.
 • Aflevering 4

  De recente besparingen bij de VRT leiden tot spanningen en twijfels bij de Thuis-personages. Zij vrezen immers dat er bij hen op de set geschrapt zal worden. Gelukkig is er Marc Coucke (een gastrol van de echte) die graag geld investeert in kleine bedrijven. Ook de succesvolle VTM-reeks Cordon, wordt gepersifleerd door het Tegen de Sterren Op-team. In het tweede seizoen duikt een nieuw, wel héél speciaal, virus op. In Alloo (Guga Baúl) bij de Wegpolitie wordt een bestuurder gearresteerd. In de realityreeks The Sky is the Limit kampen Harry en Olga (Ivan Pecnik en Clara Cleymans) met een groot probleem: een mol helpt Harry's grote liefde -zijn gazon- om zeep. Willy Naessens (Walter Baele) heeft problemen in het verkeer en Jan Kriekels (Walter Baele) en zijn vriendin Kirsten (Tine Embrechts) hebben zich teruggetrokken in hun nomadentent. In Iedereen Beroemd ontvangen Jos (Ivan Pecnik) en Jacqueline (Nathalie Meskens) stijlgoeroe Jani (Chris Van Espen).
 • Aflevering 5

  In de volkse Familie Backeljau, beginnen Cois (Ivan Pecnik), Maria (Ella Leyers), Franky (Guga Baúl), Sabrina (Tine Embrechts) en de bomma (een gastrol van Luk Wyns) aan een doordeweekse dag. Marc Wilmots (Ivan Pecnik) verwent zijn Rode Duivels in het spelershotel, alsof het zijn eigen kinderen zijn. In Thuis heeft Simonneke (Ella Leyers) het weer zwaar. In The Sky is the Limit wil Olga (Clara Cleymans) haar Harry (Ivan Pecnik) eens goed in de watten leggen maar zijn prioriteiten lijken elders te liggen. Willy Naessens (Walter Baele) is al vroeg op weg voor een belangrijke meeting. Tijdens zijn passage bij De Ideale Wereld heeft Marc Coucke (een gastrol van Luk Wyns) nog drie bedrijven verkocht. De agenten van de wegpolitie kloppen samen vele diensturen in een krappe wagen. Luk Alloo (Guga Baúl) probeert te ontdekken of er soms iets moois ontstaat in de auto. Marouane Fellaini (Walter Baele) maakt reclame voor een uitvaartverzekering.
 • Aflevering 6

  In Beste Kijkers imiteren twee hartsvriendinnen mekaar: Nathalie Meskens speelt teamcaptain Tine Embrechts en Tine speelt host Nathalie, met hilarische toestanden tot gevolg. Weet Nathalie haar eigen lach in te houden, als Tine Nathalies uitbundige bulderlach nadoet? En wat als Nathalie plots aan de haal gaat met Tines lief Guga Baúl, je weet wel... die andere Tegen de Sterren Op-acteur, die voor één keer gewoon zichzelf speelt? Guga kruipt ook in de huid van comedian Geert Hoste. Hij is blij dat iedereen in zijn zaal zit, in plaats van in de zetel voor de televisie. Je kent het wel: je staat op het punt om te vertrekken op vakantie, tot... een sterretje in je voorruit voor problemen zorgt. Marouane Fellaini (Walter Baele) maakt reclame. Komen Eten heet de kijker welkom in de Schlagerweek. #thejoyofchilling met Joy Anna Thielemans (Clara Cleymans). Marc Wilmots (Ivan Pecnik) verrast met een nieuwe opstelling voor de Rode Duivels.
 • Aflevering 7

  Andrea Croonenberghs (Clara Cleymans) verwelkomt de kijkers bij één. Ze kondigt Married with Children aan, de jaren '80 reeks over schoenverkoper Al Bundy (Ivan Pecnik) en zijn dolkomische familie (Tine Embrechts als Peggy, Jonas Van Geel als Bud, Ella Leyers als Kelly en Clara Cleymans als buurvrouw Macy). De BV-special van Valkuil met host Kurt Rogiërs (een gastrol van de echte): vandaag spelen de bomma (Chris Van Espen), Annemie Struyf (Nathalie Meskens) en zuster Katharina (Walter Baele), tegen elkaar. In Alloo bij de Wegpolitie polst Luk (Guga Baúl) bij de inspecteurs naar de telefoneergewoontes achter het stuur en in de Twittertegel is Otto-Jan Ham (Guga Baúl) samen met zijn gast Annelien Coorevits (Clara Cleymans) aanbeland bij de tweets van haar man Olivier Deschacht. De Romeo's zingen een liedje over Bart De Wever. Daarna belt Chris met zijn stiefzoon Ian Thomas (Jonas Van Geel). Thuis bij Frank (Guga Baúl) en Simonneke (Ella Leyers): zij is weer overstuur.
 • Aflevering 8

  Tijdens de proefaflevering van Ja Jan, werd het programma nog gepresenteerd door Tom Waes (Guga Baúl). De reactor van Doel 4 werd stilgelegd nadat er 90.000 liter smeerolie wegliep. VTM NIEUWS-journalist Patrick Van Gompel (Ivan Pecnik) heeft een gesprek met de veiligheidsbeambten van Safety First, die bij deze zaak betrokken waren. Het derde seizoen van Belgium's Got Talent gaat op 6 maart van start, maar Tegen de Sterren Op blikt al even vooruit op de audities. De zingende non zuster Katharina (Walter Baele) brengt een ode aan de paus. Reportagemaakster Annemie Struyf (Nathalie Meskens) heeft Monnik Giel (Chris Van Espen) uit India meegesmokkeld in ruil voor een Bicky Burger. Samen brengen ze een spirituele mantra. En Griet (Tine Embrechts) en Wilfried (Ivan Pecnik) uit Alloo bij de Wegpolitie brengen een pijnlijke demonstratie van verboden wapens. Andrea Croonenbergs (Clara Cleymans) haalt een aflevering van Gaston en Leo (Jonas Van Geel en Ivan Pecnik) boven.
 • Aflevering 9

  In Via Annemie trekt Annemie Struyf naar Tibet om een portret te schetsen van het leven van monnik Giel (Chris Van Espen). In De Keuken van Sofie krijgt kok Sofie Dumont (Tine Embrechts) Regi (Jonas Van Geel) over de vloer om samen te koken. Naar het voorbeeld van het boek van Joy Anna Thielemans "Gewoon Joy", willen de acteurs uit Thuis ook zelf een boek schrijven. Andrea Croonenberghs (Clara Cleymans) kondigt een nieuwe aflevering van Hallo Televisie aan. Daarin geven de twee Wolvertemse zussen Albertine (Walter Baele) en Mathilde (Chris Van Espen) hun mening over televisieprogramma's en de actualiteit. Zakenman Willy Naessens (Walter Baele) loopt zelfs in de supermarkt rond met een business plan in zijn achterhoofd. Joy Anna Thielemans (Clara Cleymans) en #thejoyofaonenightstand. Stiefpapa Chris Van Tongelen (Jonas Van Geel) belt met Ian Thomas (Jonas Van Geel). In De Rechtbank heeft Marcel Mertens (Jonas Van Geel) alweer een nieuw dossier voor rechter Winnie (Nathalie Meskens).
 • Aflevering 11

  Speciale gala-aflevering waarin de acteurs van Tegen de Sterren Op awards uitreiken voor de beste fragmenten van dit vijfde seizoen. Met: Nathalie Meskens, Ella Leyers, Guga Baúl, Jonas Van Geel, Walter Baele, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Chris Van Espen en Tine Embrechts.
 • Aflevering 12

  Speciale gala-aflevering waarin de acteurs van Tegen de Sterren Op awards uitreiken voor de beste fragmenten van dit vijfde seizoen. Met: Nathalie Meskens, Ella Leyers, Guga Baúl, Jonas Van Geel, Walter Baele, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Chris Van Espen en Tine Embrechts.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis