Studio Stan

Studio Stan

Stan Van Samang geeft gewone mensen een unieke kans om dé muzikale herinnering uit hun leven te vereeuwigen op vinyl. Stuk voor stuk brengen ze een bijzonder verhaal mee naar de opnamestudio.

Afleveringen

6 afleveringen

 • Aflevering 1

  Stan maakt kennis met Helen en haar tweelingbroer Maarten. Helen houdt enorm van zingen en heeft een speciale band met het nummer Dancing On My Own van Robyn. Ze zong het vroeger samen met haar broer, maar die is enkele jaren geleden gestopt met zingen. Stan polst naar het verrassende verhaal van de tweeling en schakelt producer Jeroen Swinnen in om Helens favoriete song vast te leggen op plaat. Ook Laïs, Fran en Roos wandelen de opnamestudio van binnen. De meisjes gaan binnenkort naar de middelbare school en willen hun vriendschapsband vereeuwigen. De 'zingende buschauffeur' Carine wordt elke dag geconfronteerd met de verzuring op haar bus. Daar wil ze komaf mee maken met een song die één en al optimisme uitstraalt. Producer Steve Willaert maakt van This Is My Life een ode aan het leven.
 • Aflevering 2

  Ivaan heeft een originele incentive bedacht voor zijn werknemers: hij nodigt hen uit om in de studio van Stan een eigen plaat op te nemen. Stan praat ook met Cindy, die door het oog van de naald kroop toen ze op haar fiets werd aangereden door een vrachtwagen. Op het moment van het ongeval luisterde ze naar My Heroics, Part One van Absynthe Minded, een lied dat ze nadien niet meer wilde horen. Om terug aangename herinneringen aan het nummer te kunnen koppelen, komt ze onder het toeziend oog van Gert Bettens van K's Choice haar eigen versie opnemen. Marijke werkt op de dispatch van de brandweer, waar ze elke dag 'haar helden' op gevaarlijke interventies stuurt. Een eigen versie van 'Holding Out For A Hero' van Bonnie Tyler lijkt haar dan ook op het lijf geschreven.
 • Aflevering 3

  De familie Hannes heeft een dramatische vakantie achter de rug. De aanhoudende regen verplichtte hen om 10 dagen lang in de bar van het hotel te luisteren naar de enige cd die daar opstond: The Greatest Hits van Boney M. Ze komen naar de studio van Stan om een eigen versie van een Boney M-hit op te nemen en zo hopelijk toch nog een positieve herinnering aan hun vakantie over te houden. Sven was de frontman van een punk-coverband, maar zijn hanenkam is intussen vervangen door een bakkersmuts. Samen met Jean Blaute beleeft hij zijn wilde verleden nog één keer in de studio. De 21-jarige Steffie was als kind het slachtoffer van pesterijen op school. De tekst van het liedje Human van Christina Perri leunt dicht aan bij haar verhaal. Producer Jeroen Swinnen gaat voor een speciale aanpak, omdat hij zich goed kan inleven in wat Steffie heeft doorgemaakt.
 • Aflevering 4

  Marie, Lotte en Polin kunnen altijd rekenen op hun pépé om hen rond te rijden naar hobby's en vriendinnetjes. Ook om naar de studio van Stan te komen, konden de zusjes rekenen op hun vaste taxichauffeur. Wat hij niet weet, is dat ze hem daar zullen verrassen met een zelf ingezongen versie van Simply The Best van Tina Turner. Vanuit Bredene komt een vrolijke karavaan richting studio. De supportersclub van wielrenner Peter Sagan is vastberaden om een supporterslied op te nemen voor hun grote wielerheld. Jeroen en Dries zijn de beste vrienden van Rutger en vinden het hoog tijd dat hij van straat geraakt. Ze nemen hem mee naar de studio om hem een gevoelig liefdeslied te laten opnemen voor zijn toekomstige vriendin. Welk liedje dat moet zijn, blijft een vraagteken. Gelukkig zit producer Pascal Deweze vol muzikale ideeën.
 • Aflevering 5

  Het onverwachte overlijden van Peter Leyder kwam niet alleen hard aan bij zijn familie, ook de muzikanten van zijn band Pearly Pete waren er het hart van in. Peters grote droom was om ooit een liedje op te nemen in een studio. Zijn muzikale vrienden willen die droom nu als eerbetoon waarmaken. Stan ontvangt ook Yasmina, een plastisch chirurge in opleiding die zich specialiseert in borstreconstructies. Zij krijgt van haar patiënten vaak te horen dat ze zich terug een 'natural woman' voelen. Daarom komt Yasmina een eigen versie van het nummer van Aretha Franklin opnemen. Ilona is hoogzwanger van haar eerst kindje en komt samen met haar man Luc naar de Daft Studios om een muzikaal geboortekaartje op te nemen.
 • Aflevering 6

  Pieter is een graag geziene scoutsleider die tijdens kampvuren graag zijn gitaar bovenhaalt. Zijn ultieme kampvuurnummer Lightning Bolt wil hij nu graag op plaat komen zetten. Inge maakt elk jaar deel uit van de groep tandartsen van de Philippine Dental Mission, die op de Filipijnen tandheelkunde voorzien voor de plaatselijke bevolking. Inge heeft een eigen tekst geschreven op het nummer Bang Bang en wil de song als missielied gebruiken voor haar jaarlijkse trip. Tiffany verloor enkele jaren geleden haar moeder. Hallelujah was het liedje dat ze vaak samen zongen. Om haar gevoelens een plaats te geven schreef Tiffany een eigen tekst op de melodie. Producer Kris Wauters zorgt ervoor dat Tiffany haar hart en ziel in het nummer kan leggen.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis