Stargate SG-1

Stargate SG-1

Een geheim militair team, SG-1, wordt gevormd om andere planeten te verkennen via de pas ontdekte Stargates.

Afleveringen

18 afleveringen

 • Jonas zet zijn onderzoek naar de Verloren Stad verder en denkt haar locatie eindelijk gevonden te hebben. Wanneer de SG-1-teamleden afreizen naar de planeet, treffen ze er een oude bekende aan: Daniel Jackson. Hij werd opgevangen en verzorgd door de lokale bevolking, maar kan zich niets meer herinneren van zijn periode bij het SG-1-team.
 • De planeet Kelowna smeekt het Stargate-team om dringende bescherming: Anubis heeft een aanval ingezet en dreigt ermee de lokale bevolking aan een tiranniek bewind te onderwerpen. Sam en Jack aarzelen geen seconde om de planeet te hulp te snellen.
 • Wanneer kolonel O'Neill op een ochtend wakker wordt in het lichaam van een tiener, zit het SG-1-team met de handen in het haar. De kolonel heeft al zijn kennis behouden, maar is niet echt opgetogen met zijn jonge uiterlijk. Zijn collega's gaan op zoek naar de oorzaak van de metamorfose.
 • Teal'c raakt zwaargewond tijdens een missie op een afgelegen planeet, maar hij is vastberaden om een snelle terugkeer te maken. Daniel Jackson is ongerust over zijn strijdvaardigheid en vermoedt dat zijn collega met persoonlijke problemen kampt. De dokter herinnert zich een vaag incident met betrekking tot de Jaffabevolking uit de periode dat hij tussen leven en dood zweefde.
 • Wanneer de leden van het Stargate-hoofdkwartier de giftige en onbewoonbare planeet P3X-289 onderzoeken, treffen ze er een mysterieuze, elektrische koepel aan. Het krachtveld wordt bewoond door een kleine dorpsgemeenschap, die er al vierhonderd jaar schuilt voor het giftige gas dat het leven op de rest van de planeet heeft verwoest.
 • Het SG-1-team treft op de planeet P2A-347 een buitenaards ruimteschip aan met honderden bemanningsleden aan boord. Die lijken zich echter in een comateuze toestand te bevinden. Plots blaast een energiebal kolonel O'Neill en zijn team tegen de vlakte.
 • Onder leiding van kolonel Edwards start het leger met de ontginning van een oude naquadahmijn op een verlaten planeet. Wanneer één van zijn soldaten plotseling verdwijnt, wordt het SG-1-team ingeschakeld om de militair op te sporen.
 • Het Stargateteam krijgt een onverwacht voorstel van de Hebridans. In ruil voor technische hulp bij een jaarlijkse ruimterace mag het SG-1-team de vergevorderde techniek van de samenleving bestuderen.
 • Terwijl O'Neill, Teal'c en Daniel Jackson op missie zijn, krijgt Stargatedokter Felger de kans om zijn nieuwste uitvinding voor te stellen. Hij heeft een speciaal computervirus ontwikkeld waarmee hij een Stargateportaal kan stilleggen. Majoor Carter gelooft in de slaagkansen van het project.
 • Het SG-1-team stuit op een groepje vrouwelijke Jaffastrijders die de symbioot van een stervende Jaffasoldaat stelen. Ze doen dit omdat ze geen andere keuze hebben: ze zetten zich af tegen het bewind van System Lord Moloch, die een weinig vrouwvriendelijk beleid voert.
 • Kolonel O'Neill en zijn team nemen het op tegen een nieuw soort Goa'uld-soldaten. De nieuwe troepen zijn technologisch geavanceerde en onoverwinnelijke strijders die met gemak een heel regiment de baas kunnen. Generaal Hammond is ongerust en vraagt het SG-1 team op zoek te gaan naar hun oorsprong en een mogelijke zwakke plek van de soldaten.
 • Wanneer duidelijk wordt dat Daniel Jackson gegijzeld wordt door een groepje vrijheidsstrijders in Zuid-Amerika, overweegt generaal Hammond een speciaal team te sturen om hem te bevrijden. Kolonel O'Neill stelt zich meteen kandidaat om de reddingsoperatie te leiden. Ondertussen zet Jacob Carter zijn leven op het spel door te infiltreren in het hoofdkwartier van Anubis.
 • Majoor Carter neemt deel aan een speciale missie om het ruimteschip Prometheus opnieuw naar de aarde te brengen. Tijdens deze reis wordt het schip echter zwaar onder vuur genomen door een onbekend ruimtetuig.
 • Voormalig SG-1-teamlid Jonas Quinn brengt een onverwacht bezoekje aan zijn ex-collega's. Hij komt kolonel O'Neill en zijn team om hulp vragen. Zijn onderzoek naar de natuurlijke energiebronnen op Kelowna heeft uitgewezen dat het voortbestaan van hun samenleving ernstig bedreigd wordt.
 • Er is een nieuwe man in het leven van SG-1-teamlid Samantha Carter. Politieagent Pete Shanahan is een vriend van haar broer en ze lijkt het erg goed met hem te kunnen vinden.
 • De supersoldaten van Anubis hebben de locatie van de Alphabasis achterhaald en ze lanceren een grootschalige aanval op de site. De zelfvernietigingsmodus van de basis treedt in werking, maar een beperkt groepje soldaten kan zich tijdig in veiligheid brengen.
 • Het Stargatehoofdkwartier krijgt het bezoek van een journalist en een filmcrew, die de dagelijkse werking van het centrum op band willen vastleggen. De reportagemakers hebben hiervoor de toelating gekregen van de president, maar niet iedereen is even enthousiast over hun komst.
 • De planeet wordt aangevallen door de Goa'uld. De Stargatebasis verkeert in de hoogste staat van paraatheid. Er worden onmiddellijk versterkingen gestuurd naar de planeet waar SG-13 weerstand biedt tegen de Goa'uld. De Stargatetroepen zijn echter niet opgewassen tegen de overmacht van hun vijand en ze moeten zich terugtrekken.