Stargate SG-1

Stargate SG-1

'Stargate SG-1' gaat verder waar de succesvolle 'Stargate'-film uit 1994 eindigde en groeide uit tot een klassieker in het genre. Met behulp van de Stargate worden militaire teams er in het grootste geheim op uitgestuurd om het heelal te verkennen.

Afleveringen

3 afleveringen

Terwijl de strijd met de Ori aanhoudt, worstelt het team met het bedenken van een plan om hun vijand te verslaan. Vala, die nog steeds aan boord van een Ori-schip is, ziet hoe haar pasgeboren kind snel ouder wordt en uiteindelijk uitgroeit tot de leider van het Ori-leger.
Op een missie om een wapen te vinden tegen hun krachtige vijand komt het team op een planeet terecht waar alle inwoners door een mysterieuze ziekte om het leven kwamen.
Het SG-1-team reist met het ruimteschip Odyssey naar de eeuwenoude stad van Atlantis in het Pegasus-sterrenstelsel. Daar hopen Daniel Jackson en zijn collega's meer informatie te vinden over de levensloop en de bevindingen van de legendarische Merlijn. Met de hulp van de aanwezige Stargate-soldaten en wetenschappers hopen ze tevens een wapen tegen de Ori en hun Supergate te ontwikkelen.