Stargate Atlantis

Stargate Atlantis

Spin-off van het succesvolle 'Stargate SG-1', waarin het Stargate-team de verloren stad Atlantis vindt; niet onderwater, maar ver in de ruimte.

Afleveringen

18 afleveringen

Luitenant Aiden Ford slaagt erin te ontsnappen aan de Wraith, maar hij is ernstig gewond geraakt en moet dringend verzorgd worden. Hij herstelt echter abnormaal snel van zijn verwondingen. Dit zorgt voor argwaan bij dokter Beckett.
Een wetenschapper van het Stargate Atlantis-team komt om bij een ongeluk in de computerkamer van de Daedalus. Volgens dokter McKay werd de man getroffen door een plotse stroomstoot en hij gaat op zoek naar de precieze oorzaak van het ongeval. Maar dan vindt er opnieuw een bizar sterfgeval plaats aan boord van het ruimteschip.
Tijdens een wetenschappelijke missie op een afgelegen planeet stuit het team op het verminkte lichaam van een Wraith. Wanneer het team zich opsplitst in kleine groepjes om de omgeving verder te verkennen, komen Teyla en Sheppard oog in oog te staan met Ronon Dex, een onbevreesde krijger die zeven jaar geleden gevangengenomen werd door de Wraith, maar er al snel in slaagde te ontsnappen.
Bij de verkenning van een nieuwe planeet worden dokter Rodney McKay en luitenant Laura Cadman opgepikt door een Wraith-ruimteschip. Om te voorkomen dat de Stargate onder vuur wordt genomen, is Sheppard genoodzaakt het buitenaardse vliegtuig neer te halen.
Het Stargate Atlantisteam verkent de planeet Olesia en ontdekt dat de Stargate er zich op een afgelegen eiland bevindt. Zodra ze voet aan land zetten, worden de teamleden aangevallen door een primitieve stam. Ze worden echter gered door een onbekend schip dat hen vervolgens naar het modernere binnenland begeleidt.
Het Stargate Atlantis-team stuit tijdens een verkenningsvlucht op een planeet waarvan aangenomen werd dat ze volledig werd vernietigd door de Wraith. Tussen de ruïnes is echter een eeuwenoude militaire basis van de Ancients gevestigd, die quasi volledig intact is gebleven.
Het team ontdekt een dorp waarvan de inwoners doodsbang zijn voor een Wraith die zich al jaren schuilhoudt in de bossen. Driemaal per jaar verlaat het zijn schuilplaats en voedt het zich met onschuldige burgers.
Nauwelijks enkele uren na zijn confrontatie met de gemuteerde Wraith Ellia ontdekt kolonel Sheppard dat zijn wonden volledig zijn genezen. Dit medische mirakel roept onaangename herinneringen op aan de transformatie van zijn vroegere collega Aiden Ford.
Aan boord van de Aurora treft het team honderden ingevroren bemanningsleden aan. Hoewel ze wetenschappelijk gezien nog steeds leven, zijn hun lichamen duizenden jaren oud. Ze communiceren nog steeds met elkaar .
Sheppard, McKay, Teyla en Ronon lopen in een hinderlaag tijdens de verkenning van een nieuwe planeet. Ze zijn niet opgewassen tegen de Wraith-verdovingswapens van hun belagers. Wanneer de teamleden ontwaken, ontdekken ze dat de leider van het groepje niemand minder dan hun ex-collega Aiden Ford is.
Fords plan om een Wraithschip op te blazen, valt volledig in duigen. Samen met Sheppard, Teyla, Ronon en Kanayo wordt hij gevangengenomen. De Stargate-teamleden laten er geen gras over groeien en ondernemen vrijwel meteen een ontsnappingspoging.
Het onderzoek naar een energiestoring op een afgelegen planeet leidt het Stargateteam naar een mysterieus portaal dat eeuwen geleden gebouwd werd door de Ancients. Sheppard geeft zich op als vrijwilliger om te kijken wat er zich aan de andere kant bevindt. Ancients.
Generaal Landry ontvangt onrustwekkend nieuws van de geheime dienst: de Goa'uld zouden geïnfiltreerd zijn in het Stargate-hoofdkwartier op Atlantis. Volgens enkele hardnekkige geruchten zouden ze er bovendien een bom geplaatst hebben, die zal afgaan op het moment dat er een verbinding met een andere Stargate wordt gemaakt.
Tijdens een testvlucht met een pas herstelde shuttle verliezen McKay en luitenant Griffin plots alle controle over het schip. Ze crashen in de oceaan en slagen er nog net in een noodsignaal te sturen naar hun hoofdkwartier in Atlantis.
Bij een handelsmissie naar een afgelegen planeet ontdekt het Stargate-team een primitief dorp waarvan de centrale toren veel gelijkenissen vertoont met die van Atlantis. Volgens de plaatselijke bevolking doet de toren dienst als paleis van hun leider, de Lord Protector, én als wapen tegen de Wraith.
Het Stargateteam stuit tijdens een verkenningsvlucht op twee stuurloze mini-shuttles. Sheppard en zijn collega's besluiten ze allebei naar Atlantis te halen voor observatie. In de eerste shuttle vinden ze het lichaam van een bewusteloze, oude vrouw. Zodra dokter Weir een stapje dichterbij zet om haar te bestuderen, wordt ze geraakt door een energiestraal.
Ladon Radim, de hoofdwetenschapper van de Genii, neemt contact op met het Stargatehoofdkwartier. Die beweert een einde te willen maken aan het schrikbewind van hun leider Cowen door een staatsgreep te plegen.
Het medisch team van Atlantis ontfermt zich over luitenant Michael Kenmore, die er net een gevaarlijke missie heeft opzitten en zich niets meer kan herinneren over zichzelf of over zijn verleden. Dokter Beckett vertelt de luitenant dat hij gevangengenomen werd door de Wraith en dat zijn acuut geheugenverlies te wijten is aan de experimenten die ze op hem hebben uitgevoerd.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis